KamaG 01.12.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 DGP - dystrybucja gorącego powietrza , czyli to w sumie prawie grawitacyjne wspomagane - rozprowadzenie z kominka na dmuchawę, zabina czy ty się ze mnie ciut nabijasz? , podsumowanie obiecuję wrzucić może wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 załapałam, Tobie o bramę płotu chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 01.12.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 DGP - dystrybucja gorącego powietrza , czyli to w sumie prawie grawitacyjne wspomagane - rozprowadzenie z kominka na dmuchawę, zabina czy ty się ze mnie ciut nabijasz? , No co Ty Kama, mi o ta brame zielona chodzilo:) Jak zobaczylam zdjecie to mi mi taka mysl wpadla do glowy :) Jedyne co to moge byc dumna i zadrosna ze Ty juz tak daleko Jeszcze troche i bedziesz nam o kanapach pisac i kolorze scian, fajnie masz. Ja dopiero wczoraj odebralam podzial dzialki od geodety, ciagnie sie to strasznie, do tego okolicznoci rodzinne niesprzyjajace- wiele razy juz rezygnowalam w myslach z tego wszystkiego ach szkoda pisac. Ciesze sie ze tak juz daleko jestes bo pamietam poczatki (od poczatku systematycznie czytam twoj dziennik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zabina czytałam i naprawdę współczuję, nie masz wesoło wierzę, że znajdzie się dobre rozwiązanie sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 jakie już postępy zrobione wow a mnie dawno już nie było tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 cześć Anetina, miło mi że zajrzałaś znów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.12.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 szkoda tylko, że tak rzadko chciałabym rozciągnąć dobę na 48 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Właśnie i to chyba problem większość z nas forumowiczów, że chcielibyśmy zajrzeć wszędzie i najlepiej zdążyć pozostawić ślad po tych odwiedzinach, a tu czasu brak , bo ja do Ciebie też co jakiś czas zaglądam ino nie piszę, bo nie mam śmiałości pisać dla samego pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.12.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 trza pisać nawet samo - byłam i ślad zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 01.12.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 KamaG mam prosbe kiedys wklejalas gdzies zdjecie schodow drewnianych z kolosalna cena czy mozesz je wkleic jeszcze raz dla mnie prosze czy o te chodziło? http://lh5.ggpht.com/_FbzN384BaQM/SxOmxCTZl0I/AAAAAAAAAyk/kSSzzApMXhw/s512/smoother.php.jpeg jeśli tak to proszę bardzo oj tak tak dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 zapożyczyłam sobie od Kaśki i Macieja ku pamięci: jak wieszać obrazy Rada pierwsza:: najlepszy efekt osiągniesz, jeśli oprawiona reprodukcja lub obraz zajmie 2/3 wolnej przestrzeni przy grupie mebli, komodzie lub kanapie. Możesz uzyskac go jednym dużym obrazem lub kompozycją kilku mniejszych. Tworząc kompozycję z kilku reprodukcji zaprojektuj je blisko siebie.Da to sympatyczny efekt dodatkowego okna w pomieszczeniu. Rada druga: reprodukcje wieszaj tak, by poziom naszych oczu wypadał w jego połowie.Z reguły jest to 160-170 cm od podłogi.W miejscach gdzie często przebywasz w pozycji siedzącej poziom ten ulega istotnemu obniżeniu. Efekt galerii uzyskasz wieszając nawet różnej wielkości reprodukcje tak by ich środek zawsze był na wysokości 150cm nad podłogą.Jeśli możesz dodając do najmniejszych passe-partout doprowadź je do wspólnego wymiaru i zawieś w linii na wysokości wzroku . Po trzecie: reprodukcje o podobnej tematyce, w identycznych ramach wieszaj zachoującj symetrię.Komponuj je z innymi elementami wystroju wnętrza. Reprodukcje o różnej tematyce, oprawione w odmienne ramy wyglądają lepiej w układzie asymetrycznym.Ważne by obrazy większe grupować z większymi, a mniejsze z mniejszymi. Po czwarte : dla równoważenia dużych mebli najlepiej posłuży Tobie zestawu 2 - 3 reprodukcji w wyrazistych ramach o mocnej kolorystyce lub szerokim przekroju.Wieszaj je zawsze na poziomie wzroku. Po piąte: efekt uporządkowanej przestrzeni najłatwiej uzyskać przez powieszenie obrazów obok siebie, w równych odstępach.Nawet przy bardzo zróżnicowanych meblach ich rytm uspakaja wnętrze. Po szóste : nad kanapami, fotelami umieść reprodukcje 10cm wyżej niż oparcie.Jeśli nie masz miarki użyj swojej dłoni ze złożonymi palcami, jej szerokość to właśnie ta odległość.Tak samo postępuj przy odmierzaniu odległości miedzy obrazkami.Przy grupowaniu większej ilości obrazków minimalna odległość między nimi to 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 u dandi3 są jeszcze podobne ciemne, pożyczyłam sobie z dziennikahttp://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/8e9321ca8840cd84.jpgmam nadzieję, że się nie pogniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 01.12.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 No dziewczyny z tym DGP, fajnie wyszło jak blondynka,ale już będę wiedział Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 02.12.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 podsumowanie obiecuję wrzucić może wieczorkiem. ...........ja tak tylko:) nie to zebym sie upominala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.12.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Zabina poprawiłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 02.12.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dziekowac za obiecana poprawe:) Powiedz mi kochana jak to bylo mozliwe u Ciebie: podział: geodeta 500zł + koszty podziałowe ok 1000zł Ja zaplacilam za podzial 2500 i to byla najtansza opcja jaka znalazlam 300zł mapy do celów projektowych 3szt. Boze normalnie teraz to juz wogole jestem zazdrosna, geodeta zaspiewal 1000 zl po moich upierdliwych negocjacjach 800 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.12.2009 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Zabina ano chyba tak, że ja pracuję w urzędzie i po znajomości było a do tego podział robiliśmy razem z sąsiadami, (wydzielaliśmy dwie odrębne działki z trzeciej, czyli w sumie powstało trzy działki z jednej) więc koszty trochę się rozłożyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 02.12.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ano sie rozumie teraz, ale to wcale nie znaczy ze przestaje byc zazdrosna a tak serio to bardzo fajnie Ci to idzie kosztowo, z dachem powinnas sie zamknac w okolo 100 tys max ( bez dzialeczki)- przynajmniej tak mi sie wydaje. Potem okna, drzwi , instalacje no i wykonczenie w zalznosci jak Cie wyobraznia poniesie, wydaje mi sie ze 300 tys to max, chyba mialas takie zalozene na poczatku o ile pamietam . Super A trzymasz sie kurczowo kosztorysu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.12.2009 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 mam nadzieję zmieścić się w kwocie 250000, zobaczymy jak to wyjdzie, kosztorys sobie życie sobie , nawet nie sprawdzam jak to w kosztorysie wychodziło, ale przy kredycie zakładaliśmy 1transza 70tys na SSO więc się zmieścimy, staramy się nie szaleć z cenami czyli brać to co z tych podobających się jest w miarę najtańsze, lecimy "po tańszemu ale jeszcze dobremu" na pewno nie będę na siłę oszczędzać na budynku kosztem jakości, najwyżej nie kupię później mebli jakiś czas, okna dachowe nas trzepną, najpierw likwidowałam a teraz okazuje się będzie chyba aż 6szt. bo każdy chłopak chce w pokoju, pokój jeden ma mieć dwa-bo tylko dachowe, łazienka, korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 02.12.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A dostalas juz wycene na polaciowe okna?? Jaki producent?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts