Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kama , widać postępy , :o :o :o ,odwiedzam Cię codziennie ,wszystko podglądam i analizuję, :D :D :D , ale nie mam czasu pisać :oops: :oops: :oops: .Okna dachowe ,wstawisz na wiosnę ,nieprawdaż ? :lol: :lol: :lol: .

A my odebraliśmy wyrys i wypis miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego ,nasza działka , ma status M4, czyli budownictwo jednorodzinne.

Pozdrawiam Mirek :wink: :wink: :wink: .

no wiedziałam, że muszę Was podpuścić, żebyście się odezwali :D , cieszę się, że jesteście z nami chociaż po cichutku :wink:

MAM CAŁY DACH!!!

a mój małżonek będzie miał jutro kaca, dobrze, że ktoś musi prowadzić i padło na mnie 8)

całość robocizny dachu do tego etapu kosztowała 4750zł, więc chyba nieźle :D

dzięki Iwonka,

dzięki Mirek

chyba rzeczywiście jesteśmy szczęściarze

dziś mój Maciej stwierdził, że mamy więcej szczęścia niż rozumu, bo w piątek skończył się dach a od soboty pada u nas śnieg i temperatura mocno spadła

jakoś ta pogoda z nami współpracowała, jak były roboty suche to świeciło słońce, jak trzeba BYŁO PODLEWAĆ TO PADAŁ DESZCZ :o , myśmy nawet raz niczedgo nie polewali ani stropu ani ław czy wieńca, zawsze kropiło :o

w listopadzie co był paskudny, ekipa chorowała więc przestój był

a tak poza tematem:

tak mi się nasunęło bo mam teraz kłopot, jak układacie kosztorys do banku to zwracajcie dokładnie uwagę, które prace możecie wykonać w kolejnych transzach,

my mamy właśnie kłopot bo w pierwszej powinniśmy zrobić dach na gotowo w docelowym pokryciem ,obróbkami i rynnami, a pogody to nie będzie na gont przynajmniej jeszcze ze 4 m-ce, i stoję z robotą bo transzy drugiej niet, no mogą dać po aneksie za 100zł, lub 20% następnej transzy, do czasu zakończenia brakujących robót,

więc niby 100 to nie wiele, ale jakbym wcześniej wiedziała że mogę przenieść gont z pierwszej do innej transzy to inaczej rozpisałabym ten kosztorys

dzięki Ania, niektóre są super

np ten , zamiast telewizora :wink:

http://www.kafle-kominki.pl/images/images/kozy/koza048.jpg

albo wersja klasyczna

http://www.kafle-kominki.pl/images/images/kozy/koza036.jpg

takie kafle to muszą być fajne, cieplutkie, myślę sobie, że chyba nie są bardzo gorące tylko cieple w czasie grzania, bo takiego żeliwnego to się raczej nie dotknie jak pracuje :( i gdzie kot będzie spał

kto miał doświadczenia z kaflami do odpowiedzi wystąp, jak to z nimi jest :lol:

doberek Kama :D :D

tymi instalacjami sie nie przejmuj teraz zima to czasu troszke macie i spokojnie sie wyrobicie :wink: :D :D ,

a przestuj nie tylko u Ciebie u nas tez chwilowy jest przestój z powodu sniegu :roll: ,ale jak tylko temperatura wzrosnie to ruszamy dalej

P.S a Wasza pchłka to juz pięknie się prezentuje ,a miałam się pytac jaka dachówkę kładziecie na dach ? :wink: :D

cześć Jessi, u nas będzie gont bitumiczny szary, jakoś nie chcieliśmy dachówki - takiej tańszej a te co mnie się podobały to ceny kosmos, miało być też niedrogo, tyle że napewno wyjdzie drożej niż np blacha ze średniej półki :-? , ale blachy też nie chciałam, w sumie to nie wiem czemu ale to była pierwsza podjęta konkretnie decyzja i taka jednogłośna z małżonkiem szanownym :D

cześć Jessi, u nas będzie gont bitumiczny szary, jakoś nie chcieliśmy dachówki - takiej tańszej a te co mnie się podobały to ceny kosmos, miało być też niedrogo, tyle że napewno wyjdzie drożej niż np blacha ze średniej półki :-? , ale blachy też nie chciałam, w sumie to nie wiem czemu ale to była pierwsza podjęta konkretnie decyzja i taka jednogłośna z małżonkiem szanownym :D

o to też bardzo ładnie bedzie domek się prezentował z tym gontem :wink: :lol: ,ja tez jakos blachy nie chciałam i od początku wiedziałam ze bedzie dachówka :D :D ,u nas bedzie dachówka z koramic -antracytowa ,cena no cóz nie należy do najtańszych ale z opini innych wiem że jest bardzo dobra i nasz wykonawca co nam buduje domek to ja zachwala bo juz nie jeden dom nia pokrył , :lol: :lol:

P.S juz nie umie się doczekac zobaczyc waszego dachu juz gotowego ,bo jestem strasznie ciekawa :wink: :D :D

pozdrawiam