KamaG 20.08.2009 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Hej Widzę że nie tylko ja ciągle stoję z robotami :/ ..ale wiesz może lepiej jak to wszystko idzie powoli, przynajmniej mamy czas na przemyślenie i ewentualne zmiany na lepsze Jak by lecieli z robotą szybko to nie miałybyśmy wpływu na nic i tylko byśmy :psioczyły" ;p Głowa do góry ważne że realizujemy swoje marzenia!!! Pozdrawiam ja to już nawet nie mam chęci przemyśliwać zmian, przez zastój zdążyłam cały dom przerysować kompletnie za dwa razy, wracając do punktu wyjścia mój zapał gdzieś umknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 20.08.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 My jesteśmy na wczesnym etapie. Mamy warunki przyłączy, tymczasowe ogrodzenie, garaż i ...kibelek my podobnie - tyle że ogrodzenie pewnie zostanie na stałe albo przynajmniej na długo, i mamy już prund(naczekaliśmy się) Zmiany niewielkie, przedłużyliśmy garaż i dodaliśmy 3 okna połaciowe. Jesteśmy na etapie szukania ekipy, ale ceny mają kosmiczne mnie też wszyscy trują o ten garaż, żeby wyrównać do końca budynku, ale jakoś tego nie widzę, a oka dachowe to też dorzucimy chyba, choć na razie nie nanosiłam tych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.08.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Na prąd czekamy bo nie ma pozwolenia na budowę A przydałby sie już teraz. Ogrodzenie na pewno zmienimy. Przód murowany z drewnem a boki panelowe. Garaż kupiliśmy tak mały że żaden samochód do niego nie wejdzie 2m x 3m Ale ma to ukryty cel. Pchła jest mała a więc nie będzie miejsca na meble ogrodowe, kosiarkę itp. Finalnie stanie w rogu działki i zostanie obłożony panelami imitującymi drewno. Kosztować nas to będzie (z garażem) około 1000 zł a nie 5-6 tys. Juz jest to uwzględnione w pozwoleniu na budowę. Cala działka otoczona będzie żywotnikami a w środku trawka dla piesków do biegania. http://www.subaru.pl/sklep_img/s1.jpg http://www.subaru.pl/sklep_img/s2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 20.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dzień dobry. A ile to piesków jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.08.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dzień dobry. A ile to piesków jest?? trzy sztuki http://acala.pl/galeria_files/galbalton/balat14.jpg http://acala.pl/galeria_files/galbalton/balat12.jpg http://acala.pl/galeria_files/galbalton/balat26.jpg http://www.subaru.pl/sklep_img/z1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.08.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 KamaGna jkaim jesteście Etapie?Coś się zmieniło, jakieś nowe zdjęcia? My cały czas mamy dylemat na temat prysznica na dole. Wg projektu jest pod schodami lekko wpuszczony w podłogę. Nijak nie mozna sobie tego wyobrazić ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 20.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Śliczne, a jakie spineczki ladne mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 20.08.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 psiaki wyborne jakie kudłaczki, pewnie ciekawie jest jak pada deszcz:wink: macie hodowlę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 20.08.2009 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 w zaawansowaniu nic się nie zmieniło, wciąż tylko zasypany fundament co do tego prysznica, moja kierbud widziała takie rozwiązanie i mówiła, że efekt fajny ja natomiast zastanawiam się nad pewnymi zmianami w łazience: odwrócenie biegu schodów -schody będą zabiegowe, pod górnym biegiem chcę zagospodarować spiżarkęgraciarkę dostępną z korytarza, a pod dolnym-szafki w łazience coś na wzór fotek wstawionych przez afrodytę prysznic wetknę we wnękę za kominem, kosztem obecnej kotłowni-u mnie powiększony wiatrołap, kibelek lekko skośnie pod ścianą na przeciw drzwi, umywalka malutka tuż przy wejsciu taki plan, pytanie czy to się tam pomieści jak miło Was tu wszystkie gościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 21.08.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 My właśnie szukamy taniego Geologa - ale jest ciężko i to baaardzo U nas planujemy pralkę umieścić w pom. gospodarczym. Ogrzewanie będzie gazowe więc się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 22.08.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 melduję się u Ciebie Kama i w ramach pernamentnych przeprosin( ty wiesz za co) przynoszę wirtualnie: http://www.retro.bielsko.pl/_retro/image/wino.jpg domek fajnie się zapowiada....mnie też tak denerwowało jak sie to wszystko przeciągało....a fundamenty dłużej się robiły niż domek... mam nadzieje że sobie wypijemy kiedyś na naszych wypaśnych tarasach( które jescze nie istnieją) winko i te słynne kawki i wiele innych rzeczy...na razie są w naszej wyobraźni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 24.08.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dziękuję, dziękuję i witam w moich na razie wirtualnych progach wieczorkiem tylko jednym okiem zajrzałam, winko zobaczyłam, a dziś mi beret pulsuje, kac wirtualny czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 24.08.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Dziień dobry. dziękuję, dziękuję i witam w moich na razie wirtualnych progach wieczorkiem tylko jednym okiem zajrzałam, winko zobaczyłam, a dziś mi beret pulsuje, kac wirtualny czy co? A to ty taką słabą głowę masz? Musisz zacząć ćwiczyć bo tu tyle imprez parapetowych będzie że ho, ho!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 24.08.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Oj właśnie nie wiem co to się porobiło, pierwsze wirtualne picie to i głowa nie przyzwyczajona chyba, tak to sobie wytłumaczę dobrze że choć w komentarzach coś się dzieje bo mój dziennik to już w czeluście jakichś otchłani niezgłębionych pewnie spadł, muszę go odkopać chyba, ale że "budowlanie" nic się nie dzieje ale za to cały weekend plewiłam mój pseudo ogródek to może choć kwiateczki wieczorem wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.08.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 My prawie tydzień na działeczce nie byliśmy. Wczoraj jednak nie daliśmy rady i ..pojechaliśmy Chwila na działeczce to jak dzień w SPA Trochę pogoniliśmy krety, trawka wygrabiona, ogólnie inspekcja wyszła OK. Na razie nic nie sadzimy bo szkoda aby sie zniszczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 27.08.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 powaliło mnie na kolana: u mnie ścianka wyszła jak poniżej;-0 W rzeczywistości kolor jest bardziej miedziany. Robiłem na razie tylko "próbną" ścianę w przedpokoju i chyba dalej będę coś kombinował. Po kolei: - grunt - klej do marmuru mapei - wzór zrobiony wałkiem- - grunt (następnego dnia) - farba akrylowa dekorala (jakaś ruda) - bejca satynowa z barwnikiem kasztan (przecierana zwykłą gąbką) - werniks miedziany (równiez przecierana gąbka) http://img194.imageshack.us/img194/4605/pict4550.jpg muszę coś takiego mieć przepis: 1 dzień: - sciana wydrapana, wymyta - przemalowana gruntem (jakiś amigrunt za 9zł z castoramy) 2 dzień: - położony klej do marmuru mapeia, odciśnięty wzór 3 dzień: - pomalowane gruntem, nastepnie przemalowane 2 razy farbą dekorala (jakaś ruda - kolor mogę podać wieczorem) 4 dzień: - pędzlem przemalowane bejcą zabarwioną barwnikiem kasztan (2 tubki na 1l bejcy) - malowane 2 razy i za każdym razem przecierane zwykłą gąbką z biedronki:-) tak by wiecej bejcy było we wgłębieniach. 5 dzień: - pędzlem przelamowane werniksem miedzianym (równiez przecierane gąbka) Przepraszam że tak z opóźnieniem o temacie tynków strukturalnych piszę ale jak tylko zobaczyłam to cudo to oniemiałam i musze je mieć!!!!! Przecież wyglądają bajecznie! Przepis juz przepisany zdjęcia zapamietane w folderze pomysły. A tak wogóle to na jakim etapie jesteście ?? I czemu to tak u Was zwolniło- przerwa wakacyjna jakaśczy co pozdrawiam i czekam na wieści.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 27.08.2009 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 świetnie wyszły te tynki nie ja zachwycona wciąż jestem, a jest tu na forum wątek o tynkach strukturalnych wykonanych samodzielnie, jest więcej takich perełek co do naszego przestoju to niestety nie przerwa wakacyjna, kasa, kasa jeszcze raz kasa na drodze do szczęścia nam stoi porwaliśmy się trochę z motyką na księżyc oszczędności było mało więc po kupnie działki i zrobieniu fundamentów kasa się skończyła staramy się o kredyt jak pisałam ale niestety ing nie chce nam dać, może coś ruszy wczoraj byliśmy w open finance i bedziemy startować teraz do WBK, metrobank i PeKaO SA-tu z dopłatą zobaczymy tylko u nas jest problem, bo w zeszłym roku mieliśmy kiepskie zarobki, w zasadzie to dopiero od czerwca mamy konkretne dochody i nie widomo czy dostaniemy kredyt, mówiono nam ze nie bedzie problemu, a jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 29.08.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Trzymamy kciuki. Też wkrótce nas to czeka. A tymczasem pozazdrościliśmy Wam dziennika i... mamy własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 31.08.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 no i fajno, już odwiedziłam, mam nadzieję, że nie uciekniecie całkiem z mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 01.09.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 To Wam nie grozi Na bierząco śledzimy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts