Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak sobie zajrzałam na tego koramica, to podoba mi się a jak :roll: reńska suwakowa, w kolorze czarna zabytkowa agoba, albo jeszcze lepiej grafitowa szlachetna, i wyliczyłam że same dachówki szczytowe, czy gąsiory, wyszły by mi grożej nią cały mój gont na całe połacie :o kocham mój gont w tej sytuacji :lol:

wiem, wiem, że pod gont to i płyta OSB i obróbki, ale ta dachówka to tylko jeden element gąsiory to już 3000zł, a gdzie jakieś przewietrzające, startowe czy jak tam się zwią? no cyba że ja źle liczę ale i tak podoba mi się gont :D

PS. za oknem mam -11,7st w domku 17,9st

jak sobie zajrzałam na tego koramica, to podoba mi się a jak :roll: reńska suwakowa, w kolorze czarna zabytkowa agoba, albo jeszcze lepiej grafitowa szlachetna, i wyliczyłam że same dachówki szczytowe, czy gąsiory, wyszły by mi grożej nią cały mój gont na całe połacie :o kocham mój gont w tej sytuacji :lol:

wiem, wiem, że pod gont to i płyta OSB i obróbki, ale ta dachówka to tylko jeden element gąsiory to już 3000zł, a gdzie jakieś przewietrzające, startowe czy jak tam się zwią? no cyba że ja źle liczę ale i tak podoba mi się gont :D

PS. za oknem mam -11,7st w domku 17,9st

no niestety troszke drogie sa te dachówki a szczególnie gąsiory :o :roll: ,u nas duzo wyszło bo i dach duzy no i czterospadowy jest to gąsorów wyszło duuuuuuuuuuużo :o :( ,no ale cóz poradzic ,bardzo na się te dachówki podobaja ,mąż je widział z bliska i mówi że ładnie wygladaja :p

a gont tez ładniutko wyglada ,u nas dach musi byc mocny bo domek stoi na górce a tam mocniej wieje wiatr ,dlatego też oprócz tego bedziemy miec dodatkowo mocowane dachówki takimi specjalnymi" zaczepami ",maz mi pokazywał jakby to wyglądało :wink: :lol:

to w takim razie czekam do wiosny i licze na zdjecia z dachu ,może i w tym sdamym czasie bedziemy miały kładziony dach :wink: :D :D

pozdrawiam

czy my pchełkowcy to mamy :o czy poprostu mamy podobny gust i wybraliśmy pchełkę

jestem w szoku :lol: , no że z Anią wybieramy praktycznie te same rzeczy to już zdążyłam zauważyć, a teraz jeszcze Moniomirki dołączają :D

fajnie mieć tak pokrewne dusze

czy Wy może również wiecie co mnie się pod czaszką kłębi? bo skoro podobnie wybieramy to...

Może lepiej , że mieszkamy dalej od siebie :D :D :D ,inaczej , byśmy się podarli o byle duperelę ,tak jest bezpieczniej :lol: :lol: :lol: .Że jesteśmy krejzolami ,to i lepiej ,żyje się fajniej :D :D :D .

Co do dachu ,kolega (cieśla dekarz)radzi mi kryć pchłę,dobrą blachodachówką ,mówi że trochę mały kąt nachylenia, i woda będzie wolno spływać , a przy okazji może szukać wszelkich dziur i niedoróbek .Tak mi radzi ,a ja dzielę się z bratnimi duszami :lol: :lol: :lol: .