Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam z rewizytą :D , pieska zostawiam i gratuluję postępów na budowie Pchełki - może nie w zawrotnym tempie, ale do przodu i to jest najważniejsze :-)

Wspominam ten etap z rozczuleniem, każdy bloczek, każda belka mnie cieszyła jak noworodek nie przymierzając, co chwila wydawało mi się, że teraz to już siup i zamieszkam :lol: - a było to rok temu :roll:

http://img707.imageshack.us/img707/6973/christmasuro.jpg

i lecę do barszczu :lol:

http://kamarsz.eu.interii.pl/Tannenbaum.jpg

Życzymy w Święta Bożego Narodzenia

spokoju, radości wiele uśmiechu i

odrobiny czasu na refleksję

nad tym co w życiu ważne i mniej ważne

Katarzyna, Mariusz

i nasze dzieci

DOM KASI I MARIUSZA

http://forum.muratordom.pl/post3447251.htm#3447251

KOMENTARZE DO DOMKU KASI I MARIUSZA

http://forum.muratordom.pl/post3450437.htm#3450437

Właśnie zajrzałam, przeczytałam i mam pytanie skąd kobieto w tobie tyle zapału żeby w tak krótkim czasie taki kawał roboty wykonać :o

Domek zapowiada się pięknie, a widoki dookoła domku piękne (no może oprócz zagrody sąsiadów :wink: też mamy podobnie).

W Nowym Roku życzymy dodatnich temperatur i dalszych postępów. W takim tempie pewnie w wakacje przeprowadzka!

No i wertuj katalogi i forum w te zimowe wieczory w poszukiwaniu pomysłów na wnętrza - zobaczysz ile wyborów czeka Cię na sam koniec.

Powodzenia!

Witam po świętach :D :D :D .Kama ,ten twój biały gont , wygląda super :D :o :D :o :D :o .Tak na poważnie ,myślałaś już ,gdzie zrobić drzwi do garażu,bo ja, mam z tym problem. :oops: :oops: :oops: .Chcę, tak jak Ty,kotłownię wyrzucić za garaż i powiększyć dolną łazienkę :lol: :lol: :lol: .Tylko nie wiem ,co z tymi drzwiami do garażu.Jak Masz pomysła to podrzuć . :wink: :wink: :wink:

witajcie Ania, Tomek i Wojtuś w moich jakże surowych jeszcze progach :wink: , to nasze tempo nie jest jakieś zawrotne no ale jakoś idzie, włąśnie mam nadzieje, że te wakacje będą realnym terminem przeprowadzki, a już w ostateczności przyszłe święta

co do tych pomysłów to jest ich tysiące i nie mogę się jakoś zdecydować, :D

a myślałam że to proste będzie...

Cześć Monika i Mirek :D czy macie na myśli drzwi z domu do garażu?

u nas chyba jednak nie będzie bo mnie skrytykowali, że jest tak niedaleko, że można dworem przelecieć pod daszkiem jest w końcu :) ale jeśli bym miała robić to chciałam z tego pomieszczenia gosp. projektowego, które u mnie bedzie powiększało wiatrołap, (a może łązienkę :-? ) poprzez dwa czy trzy schodki do garażu, ale to zależy ile niżej będziecie mieć posadzkę garażu bo u nas jest obniżona i różnica poziomów pomiedzy parterem a garażem jest ok 80cm, potrzebne by były min 4 schodki, co zawęziłoby garaż, ale przy max 2 schodkach, mogłoby się udać bez szkody dla garażu

drugi pomysł miałam taki, żeby odwrócić biegi schodów i pod schodami zrobić schowek z podłogą obniżoną do poziomu posadzki w garażu, i drzwiami do niego, ale to trzeba już na etapie fundamentów zacząć bo trzeba zrobić ścianki fundamentowe na około klatki schodowej, u nas już z późno, albo za dużo roboty żeby teraz odkopać i dorobić te ścianki.

mam nadzieje, że jakoś zrozumiale napisałam