Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie roznica miedzy garazem, a domem jest jakies 60 cm, mam 2 stopnie zeby nie zmniejszac schodami szerokosci garazu ale sa to bardzo wysokie stopnie. Garaz zanizylismy, bo gdyby byl na rowno z domem to z drogi bysmy musieli usypas gore wjazdowa do niego.

dziewczyny i chłopaki mam problem z aranżacją wnętrz parteru, plizz zajrzyjcie do dziennika i wypowiedzcie sie, najlepiej z argumentami za i przeciw,

umeblowanie jest przypadkowe tak żeby mniej wiecej przestrzeń wyczuć

zależy mi na jakiejś przestrzeni na klamoty (może być szafa, bo pomieszczenia raczej nie wygospodaruję), w miarę dyskretnej kuchni, nie całkiem wydzielonej ale jednak osłoniętej od miejsca do przyjmowania gości, miejscu na telewizor widocznym z wypoczynku i ze stołu, jak się uda to możliwości zamknięcia części salonu, i jednocześnie przzestronności...

kurcze tak to tylko w erze chyba :-? może ktoś z Was ma jakiś pomysł?

Bardzo fajnie wyglada ta Twoja pchelka, dzis pokazywalam mezowi twoj dom w zimowej otulinie i powiedzialam ze nasz bedzie taki sam, podobalo mu sie. :lol:

Jesli chodzi o Twoje dylemety dt. gdzie kuchnia itd., to ja uwazam ze kuchnia od wejscia jest praktyczniejsza i zawsze osobno niz salon, ja w kuchni mam zawsze rozgardiasz, dlatego wole ja chowac przed goscmi, ale to jak kto woli. Jesli chodzi o miejsce schowek, to czy nie zastanawials sie zeby na poddaszu przedluzyc nieco strop, tj. wykorzystac czesc nad garazem. Mnie architekt tak wlasnie zaprojektowala, jedna sypilania bedzie szersza poprzez ten przeduzony strop, oczywiscie bedzie schodek od pokoju, ale dobre miejsce na deske do prasowania, kurtki zimowe i tysiace innych rzeczy.

A propos, jak wysoko masz scianke kolankowa? U mnie jest na 60 cm, ale chyba zrobie wyzsza.

Jaka szerokosc ma Twoj garaz i Twoj dom? :lol:

ścianka kolankowa ma ok 100cm

garaż ma po wewnętrznej szerokość 3,25m +24 ściana

dom całość z garażem 12,27 na gotowo z ociepleniem

a po wewnętrznej 8,0m

nad garażem zrobimy poddasze dostępne z garażu, na klamoty sezonowe-sanki, rowery i inne , z pokoju nie da rady bo trzeba by strop częściowo obniżyć, lub sporo dach podnieść, myślałam, żeby zrobić drzwi z półpiętra-spocznika schodów, ale mam tam wieniec za nisko, żeby wstawić drzwi i chyba nie ma sensu go przecinać, ale to jeszcze do przemyślenia

nad tą kuchnią to się ciągle zastanawiam, jakoś podświadomie skłaniam się ku zachodowi, od ogrodu, ale jakoś nie jestem jeszcze do końca zdecydowana

Witajcie Pchełkowcy,nasza pchełka pod dachem,nie opisywałem się na forum bo masę zdrowia starciłem z firmą która go budowała-zresztą jest co nieco o niej na forum :evil:

Kama G doczytałem się że kotłownie chcesz zrobić w garażu-co na to przepisy? :-?

Gdzie zabudowa na ubrania i inne pierdoły?,my zrobiliśmy wszystko z projektem,garaż z lewej strony,spróbuję wrzucić foto ,pozdrawiam. :wink:

Zabina, powierzchnia użytkowa wynosi teraz 91,6m2, a powierzchna całkowita powiększyła się o to dodatkowe pomieszczenie za garażem 2,5x3,25m, czyli w sumie ok. 145m2

Aleście się udały z tą kuchnią od wschodu :-? :o :wink: , a ja chcę od podwórka-chyba :roll:

Komu podoba się kuchnia od zachodu, wystąp!

Chester gdzie jesteś? Pokaż swoją Pchłę, masz już ścianki wszystkie na parterze? Pokaż proszę

dobra "cfaniaki" :wink: a jak ja zagospodaruję salon? mam dwoje drzwi balkonowych w poł-zach narożniku, więc nic na stałe tam nie postawię, żeby latem nie blokować wyjść, jak postawię jakiś stół przy wnęce kuchennej tej kuchni od wschodu to gdzie będzie wypoczynek i kominek?

na wizualce wstawiłam w tym pomieszczeniu co w projekcie była sypialnia, ale tam jest 11m2 powierzchni, trochę mało jak na salon-wypoczynek z kominkiem,

jeśli zostawię kominek na tej stronie co w projekcie to będzie przy stole a to też bez sensu jest, gdy wypoczynek bedzie po drugiej stronie komina

totalna załamka :roll: :-? hilfe!!!

jadę do pchły karmić psiury, wrócę niedługo....

kurde cały dzień na forum :o od rana, oczy mi chyba wystrzelą :lol:

zalety urlopu, no była mała przerwa, obiad ugotowałam :lol:

Chester bo my tu bardzo żądni tą Twoją Pchłę oglądać :wink: , nie przetrzymuj nas dlugo, jakby co to służę pomocą we wklejaniu fot, gdyby jakieś tam problemy techniczne, [email protected] :wink:

piękny dach ma Coulignon

mam nadzieję, że mnie nie opierniczy, że tu pokazałam

http://images39.fotosik.pl/90/2007418000a88548med.jpg