Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale żeście poszli Wow zajrze za jakis czas a wy juz bedziecie mieszkać

no coś Ty Amazonka, zajrzyj w tym roku chociaż parę razy :p :lol:

kurcze z tą kuchnią to same problemy, wczoraj pół dnia zmarnowałam na ustawianie mebli z Ikea i nie ustawiłam, nic mi nie pasuje :-? totalnie nie wiem jak poustawiać funkcjonalnie i ładnie sprzęt, niby zasadę trójkąta znam a zastosowanie jej w praktyce mi nie pasuje :roll:

Ale żeście poszli Wow zajrze za jakis czas a wy juz bedziecie mieszkać

no coś Ty Amazonka, zajrzyj w tym roku chociaż parę razy :p :lol:

kurcze z tą kuchnią to same problemy, wczoraj pół dnia zmarnowałam na ustawianie mebli z Ikea i nie ustawiłam, nic mi nie pasuje :-? totalnie nie wiem jak poustawiać funkcjonalnie i ładnie sprzęt, niby zasadę trójkąta znam a zastosowanie jej w praktyce mi nie pasuje :roll:

w katalogu w ikei wlasnie jest tez o tym trójkącie i tam wypisz wymaluj narysowana jest moja kuchnia. tylko ja mam małą wnęke.

tylko co z tym oknem poki nie ma tynków mozna jeszcze zamurowac :roll:

Amazonka w czym Ci to okno przeszkadza, o tym bocznym myślisz? chcesz nad stołem szafki wieszać czy tam gdzie stół w projekcie to przedłużysz ciąg szafek?

ja bym chyba nie zamurowywała, jeśli będziesz tam miała stolik, ale jeśli zależy Ci na większej ilości szafek to w całej wnęce umiejscowiłabym wysokie szafki a kuchenkę wyrzuciła na tą stronę obok okna i wtedy jest problem bo jeśli gaz to musi być 50 cm od okna. lub jeszcze wysokie na to okno(zamurowane) zmieszczą się 4 sześćdziesiątki, a kuchenka we wnęce - centralnie,

może ściągnij program net+ i popróbuj wizualek

Witam wszystkich. Ja tu po raz pierwszy...

Nawet nie wiecie jak się cieszę że znalazłam to forum, a jeszcze do niedawna myślałam, że jestem jedyną zwolenniczką Pchełki z garażem.

No i trochę Wam zazdroszczę, że Wy jesteście już na takim etapie budowy, bo ja dopiero dziś zamówiłam projekt. Długo trwało załatwianie decyzji o warunkach zabudowy i zdecydowanie się na ten jeden jedyny domek, może nie tyle domek moich marzeń, ale taki na miarę moich możliwości (oczywiście z kredytem hipotecznym), do tego ładny, prosty w budowie, nie drogi w dalszej eksploatacji a do tego bardzo funkcjonalny.

Życzę wszystkim powodzenia w realizacji dalszych planów dotyczących budowy i nie tylko.

Witaj Ewelina83 fajnie że zasilisz klan Pchełkowiczów, jak to mówią w kupie raźniej, a nas już trochę jest :D może nie tak dużo jak np Iskierkowiczów, ale to dość młody projekt więc mam nadzieję że jego zwolenników będzie przybywać z czasem. Więcej głów masa pomysłów :wink:

Będziesz budować wersję projektową czy coś będziesz zmieniać w pchle? No dobra, narazie to zaczekam aż na spokojnie obejrzysz projekt, a później zalejemy Cię pytaniami :lol:

i oczywiście będziemy żądni fot :lol:

pozdrawiam

Witam wszystkich. Ja tu po raz pierwszy...

Nawet nie wiecie jak się cieszę że znalazłam to forum, a jeszcze do niedawna myślałam, że jestem jedyną zwolenniczką Pchełki z garażem.

No i trochę Wam zazdroszczę, że Wy jesteście już na takim etapie budowy, bo ja dopiero dziś zamówiłam projekt. Długo trwało załatwianie decyzji o warunkach zabudowy i zdecydowanie się na ten jeden jedyny domek, może nie tyle domek moich marzeń, ale taki na miarę moich możliwości (oczywiście z kredytem hipotecznym), do tego ładny, prosty w budowie, nie drogi w dalszej eksploatacji a do tego bardzo funkcjonalny.

Życzę wszystkim powodzenia w realizacji dalszych planów dotyczących budowy i nie tylko.

Święta prawda ;-) Witamy w naszym gronie. Życzymy powodzenia w ałatwianiu PnB :wink: i czekamy na dziennik budowy!

te ostatnie robiłam w net+ zdecydowanie ładniej wyglądają, biblioteki są z mebli BRW, jest ich więcej i większe możliwości zmiany kolorów, jedynie wkurza mnie generowanie ścianek działowych, ale pojedyńcze pomieszczenia robi się łatwiej,

chociaż w sweet home jest więcej możliwości zrobienia bardziej skomplikowanych rzeczy, a i biblioteki dodatkowe można pościągać z netu jak się ma pojęcie- ale ja nie mam więc wolę net+ :oops: