KamaG 31.05.2010 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witajcie dziewczyny:)opcja kolorystyczna dla pchły na obecny czas (bo mnie się zmienia jak w kalejdoskopie) jest właśnie biała, biel złamana szarością lub takie mocno rozbielone mlekiem kakao,co do przeprowadzki to ja bym bardzo,bardzo chciała pod koniec wakacji zacząć pomieszkiwać, tyle, że ja to się zadowolę wykończeniem na zasadzie podłączony kibelek, umywalka i wanna, i jakaś-tam żarówka działająca, a mój pan marudzi, że na budowie mieszkał nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 31.05.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 I mąż ma rację-czy zawsze?- po każdej wizycie jestem ,,biały'',wszędzie pełno kurzu, rano wycieram puszkę z kawą o 17 jest już biała,ale gratuluję determinacji i postępu prac.Co tyczy się dachu,faktycznie są plamy??????chyba tak nie powinno być-przebarwienia,czymś zalane-popytaj fachowca od dachu co z tym zrobić???????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Kama.....ale ja Cie rozumiem doskonale!!!!!!!! też już bym chciała zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 31.05.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Hej KamaG, jezeli dobrze widze to sie pytasz o "wzorek" po lewej stronie pod oknem az do okna....jezeli ja to zauwazylam to widac ...bo ja malo spostrzegawczy czlowiek jestem i z zasady male pierdloki mi nie wadza, gdyz zycie jest nerwowe i bez tego:yes: Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 31.05.2010 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 kurczę, skoro Wszyscy widzicie to już zaczyna mnie wkurzać, widocznie jedna paczka gontu była w innym odcieniu, a panowie jednak nie zastosowali się do mojej prośby żeby układać naprzemiennie gont z kilku paczek, pewnie gdyby te paski rozbiły się na całej połaci to by tak nie przeszkadzało, a teraz wyszła jedna wielka łata muszę pogadać czy to się jeszcze w ogóle da wymienić, czy już kwas Chester a Ty nie bądź taki , ale będzie do sprzątania tylko jeden dom, a nie dodatkowo dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 31.05.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 ......jeśli sie uda to wymień w tych miejscach gont...........bo z czasem będzie jeszcze bardziej kolor się różnił!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.06.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 :eek:no to mnie załamałaś Kala, ja liczyłam na to że z czasem to się wyrówna:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 02.06.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czy masz gwarancję na dach?,ja bym poczekał-deszcz,promienie uv,zmiany temperatur-moze to z czasem się ,,odetnie'' i zleje w całość,pięknie napisała Mayadaski-też mi poprawiła humor-a ile u nas rzeczy jest s........lone.Głowa do góry,od poniedziałku ma być słońce........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.06.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Chester gwarancję, ale od kogo? gont kupiony oficjalnie na fakturę, więc się powinna należeć, a wykonawca, zupełnie kto inny nie związany z tamtą firmą i co on może być winien? taki gont położył jaki dostał, najgorsze że nie było tego widać od razu po położeniu, bo bym wymogła wymianę, a teraz jak to już posklejane do kupy to boję się że wymiana tego kawałka pociągnie zdzieranie całej połaci a wtedy to muszę nowy gont kupić , sama nie wiem co zrobić, może się przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 02.06.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Widzisz Kama, wyszło po czasie, że taki kolor inny. To dobije Cię bardziej. Pewnie będzie sie to uwidaczniać z czasem jeszcze mocniej. Popytaj, ale wydaje mi si, że można gont wymieniać, tylko trzeba każdą warstwę odklejać i czyścić. Pewnie da się uratować większość, choć brakujący metraż i tak musisz dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.06.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 załamka z tym gontem, a z innej beczki podpowiedzcie jaki tynk lepszy: mineralny czy akrylowy?wszystkie za i przeciw jakie Wam się cisną na klawiaturę, muszę do jutra podjąć decyzję a mam total mętlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 03.06.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Cześć Kama, tak wpadłem by pogratulować, postępu pchlich prac.My w swojej pchle ,chcemy dać podobną kolorystykę dachu i elewacji , okna ciemne , natomiast komin i podmurówka z szaro-żółtego klinkieru.Gontem się nie przejmuj ,oko się przyzwyczai , a ingerencją w poszycie dachu ,można nieźle namieszać. Ja bym to zostawił i nie przejmował się. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 03.06.2010 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 takich słów było mi trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 04.06.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Będzie Pani zadowolona.....a propo..pokrycia dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.06.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 a tak w sumie to się zastanawiam czy tylko tą plamę będziemy mieć na dachu bo... nasza pchła stoi bezpośrednio na trasie przelotu bocianów z gniazda na stołówkę a bocian potrafi, raz zastanawiałam się co za gamoń mi wylał na furtkę popłuczyny z wiadra z zaprawą i całą wymazał, ale po bliższym oglądnięciu okazało się że to jednak nalot z góry był cała furtka od dołu do góry, a że z siatki to rozprysło się doskonale więc może w gruncie rzeczy w obliczu takiego zagrożenia niewielkie przebarwienie gontu to PIKUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 04.06.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nic się nie przejmuj ,mądry nie zauważy , a głupi .... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 04.06.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 A gdzie ta plama?? Pokaż zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.06.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 o tu! http://lh3.ggpht.com/_FbzN384BaQM/TAIpQ4xR-xI/AAAAAAAAB2o/PYiHV2S9kC0/s640/DSC08446.JPG mam rozumić że nie widać jakie robicie tynki, bo ja chyba atlas mineralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Jak masz bociany, to na prawdę się nie przejmuj. Szczerze mówiąc nie widziałabym tego, gdybyś nie napisała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 05.06.2010 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 bociany są u niedalekich sąsiadów, kiedyś miały gniazdo na wielkiej akacji, ale parę lat temu spadło, więc sasiad postawił im słupa betonowego i tam wciągnęli i zamocowali gniazdo,a nad naszą działką tylko przelatują na łąkęza to mam padalce, czyżyki, kowaliki i całą masę pająków brrrr, kretów już nie mam bo psy wytupały towarzystwoa dachęm to chyba rzeczywiście nie będę się przejmować, byle większych problemów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts