Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

Witajcie dziewczyny:)

opcja kolorystyczna dla pchły na obecny czas (bo mnie się zmienia jak w kalejdoskopie) jest właśnie biała, biel złamana szarością lub takie mocno rozbielone mlekiem kakao,

co do przeprowadzki to ja bym bardzo,bardzo chciała pod koniec wakacji zacząć pomieszkiwać, tyle, że ja to się zadowolę wykończeniem na zasadzie podłączony kibelek, umywalka i wanna, i jakaś-tam żarówka działająca, a mój pan marudzi, że na budowie mieszkał nie będzie

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I mąż ma rację-czy zawsze?- po każdej wizycie jestem ,,biały'',wszędzie pełno kurzu, rano wycieram puszkę z kawą o 17 jest już biała,ale gratuluję determinacji i postępu prac.Co tyczy się dachu,faktycznie są plamy??????chyba tak nie powinno być-przebarwienia,czymś zalane-popytaj fachowca od dachu co z tym zrobić???????????.

kurczę, skoro Wszyscy widzicie to już zaczyna mnie wkurzać, widocznie jedna paczka gontu była w innym odcieniu, a panowie jednak nie zastosowali się do mojej prośby żeby układać naprzemiennie gont z kilku paczek, pewnie gdyby te paski rozbiły się na całej połaci to by tak nie przeszkadzało, a teraz wyszła jedna wielka łata :( muszę pogadać czy to się jeszcze w ogóle da wymienić, czy już kwas

Chester a Ty nie bądź taki ;), ale będzie do sprzątania tylko jeden dom, a nie dodatkowo dom :p

Chester gwarancję, ale od kogo? gont kupiony oficjalnie na fakturę, więc się powinna należeć, a wykonawca, zupełnie kto inny nie związany z tamtą firmą i co on może być winien? taki gont położył jaki dostał, najgorsze że nie było tego widać od razu po położeniu, bo bym wymogła wymianę, a teraz jak to już posklejane do kupy to boję się że wymiana tego kawałka pociągnie zdzieranie całej połaci a wtedy to muszę nowy gont kupić :(, sama nie wiem co zrobić, może się przyzwyczaję

Widzisz Kama, wyszło po czasie, że taki kolor inny. To dobije Cię bardziej. Pewnie będzie sie to uwidaczniać z czasem jeszcze mocniej. Popytaj, ale wydaje mi si, że można gont wymieniać, tylko trzeba każdą warstwę odklejać i czyścić. Pewnie da się uratować większość, choć brakujący metraż i tak musisz dokupić.

Cześć Kama, tak wpadłem by pogratulować, postępu pchlich prac.My w swojej pchle ,chcemy dać podobną kolorystykę dachu i elewacji , okna ciemne , natomiast komin i podmurówka z szaro-żółtego klinkieru.Gontem się nie przejmuj ,oko się przyzwyczai , a ingerencją w poszycie dachu ,można nieźle namieszać. Ja bym to zostawił i nie przejmował się.

Pozdrawiam.

:D

a tak w sumie to się zastanawiam czy tylko tą plamę będziemy mieć na dachu bo...

nasza pchła stoi bezpośrednio na trasie przelotu bocianów z gniazda na stołówkę;) a bocian potrafi,

raz zastanawiałam się co za gamoń mi wylał na furtkę popłuczyny z wiadra z zaprawą i całą wymazał, ale po bliższym oglądnięciu okazało się że to jednak nalot z góry był:jawdrop:

cała furtka od dołu do góry, a że z siatki to rozprysło się doskonale

więc może w gruncie rzeczy w obliczu takiego zagrożenia niewielkie przebarwienie gontu to PIKUŚ ;)

bociany są u niedalekich sąsiadów, kiedyś miały gniazdo na wielkiej akacji, ale parę lat temu spadło, więc sasiad postawił im słupa betonowego i tam wciągnęli i zamocowali gniazdo,

a nad naszą działką tylko przelatują na łąkę

za to mam padalce, czyżyki, kowaliki i całą masę pająków brrrr, kretów już nie mam bo psy wytupały towarzystwo

a dachęm to chyba rzeczywiście nie będę się przejmować, byle większych problemów nie było