Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

żeby nie było że tylko leniuchowanie to wczoraj pracowałam ostro, przenosiliśmy wełnę z przechowalni do chałupki, a że trochę tego było, gorąc jak szlak to dostałam potówek jak niemowlak i wszystko swędzi mnie do dziś :mad: dziś chyba druga partia czeka:bash:

rozglądam się ostro za płytkami i nie mogę się zdecydować:confused:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chester, fajnie bylo nad morzem, moze bez drinkow, bo przy takich temp. pewnie by nas rozlozyly, ale z piwkiem prosto z lodoweczki. A propos morza, mam bardzo fajne kwatery, taniocha, super warunki i czyste morze, moge polecac z czystym sumieniem. Ale dosyc tego dobrego, dalej do roboty, od poniedzialku wchodzi hydraulik.

Kama, ja bym na Twoim miejscu sie wprowadzala, nawet do domku bez zyrandoli i z prowizoryczna lazienka. Jesli nie teraz to kiedy? Jak bedzie zimno i ponuro? Pzrynajmniej troche skorzystasz z pogody, a i postepy prac beda szybsze, jak bedziesz na miejscu. Pzrekonaj mezulka, w takich warunkach tez mozna zyc, ja tez to pzrechodzilam i tym razem u nas tez tak bedzie. Zawsze co swoje to swoje!

Agulka mnie też go brakuje, ale na razie to i tak zmian żadnych na budowie nie odnotowano, no może to że cały salon zarzucony wełna mineralną, aż przejść ciężko

co do płytek to namierzono ;) sklep internetowy oferujący wszystko taniej niż w lokalnych sklepach, co ciekawsze jest jakieś 30km od nas :) więc sę sama pojadę po odbiór

Kamilko - mam do Ciebie pytanko odnośnie okien, bo wlasnie jestem na etapie zamawiania.

Wiem, że też podnosiłaś ścianę kolankową o jedną cegłę, ale nie mogę się dopatrzeć jaki wymiar okien wstawiałaś na górze - czy tak jak w projekcie 150 na 120 czy wzięłaś większe?

Nie mogę się zdecydować...

Kama, stoje przed dylemetem kominka, pytalam juz Chestera, chce teraz poznac Twoje zdanie, piec kominkowy czy kominek, u nas nie bedzie plaszcza wodnego ani rozprowadzenia ciepla, mam na dole otwarta przestrzen, po prostu do podgrzania dolu. Troche sie obawiam, ze piec kominkowy bedzie nardziej niebezpieczny dla dzieci, ale moze sie myle, mysle tu o oparzeniach.

hej Agurek, ja też mam dylemat :), -

-na pewno koza żeliwna nagrzewa się okrutnie, wiem bo taką mają znajomi, ale też mają dwie córki 5 i 2 latka, i żadnych oparzeń na stanie, prędzej grzebiący w niej rodzice ;), od takiej kozy jest gorąco już z daleka i jakoś dzieci nie podchodzą, moi chłopcy też jakoś nie próbowali nigdy dotykać.

-Kominek, też się nagrzewa i też można się poparzyć, może nie obudową ale szyba też gorąca.

-Kozę zawsze można obstawić jakimś płotkiem żeliwnym gdyby już dzieci bardzo były zainteresowane, albo przed przypadkowym wpadnięciem

-kominki ładnie obudowane są zdecydowanie ładniejsze

-koza oddaje więcej ciepła

-z kominka można rozprowadzić ciepło na górę - DGP

- koza ceramiczna (taka obłożona kaflami) podobno jest ciepła ale nie parzy, tak mi napisały dziewczyny na wątku o kozach na forum

tak więc ja nie wiem co zrobić, wolałabym kozę ale takie co mi się podobają są strasznie drogie bo powyżej 5tys. a mąż woli kominek i mamy sytuację patową, bo argument cenowy odpada :(

Hej Kama, dzieki za rady, tez sie zastanawiam nad kominkiem w kaflach, znalazlam nawet taki ostatnio w Obi za 3999zl,

http://remonty.obi.pl/ str. 88

Typowy wklad kominkowy plus obudowa, moze to bylaby alternatywa dla Twojego meza?

Widzialam ze sie zastanawiasz na plytkami, ja wczoraj zaopatrzylam sie w plytki tez w OBI na korytarz za 19,99 zl, te z pierwszej strony aktualnej gazetki Obi, bardzo ladne, ludzie brali jak swieze bulki, dopiero w trzecim sklepie udalo mi sie namierzyc koncowke.

Podobaly mi sie tam tez plytki do lazienki Tuluza, bardzo ladne, niedrogie, zastanaiwam sie nad ich kupnem, byle jeszcze byly...

Witaj kamarsz, i nie znikaj znowu z forum, gdzie się podział Twój dziennik?

Chester, mnie też powoli wykańcza, znalezienie płytek było traumatycznym przeżyciem, podobały mi się tylko takie co to stówę z hakiem i to zwykle dużym kosztowały :bash:, ale wreszcie stanęło na woodentiku za 82zł :( do dolnej i reszcie w cenie przystępnej ;)

Ania czy ja wiem czy imponujący? Wy to dopiero macie tempo,

u nas teraz ociepla się poddasze i zejdzie się trochę bo to prace ręczne samodzielne

jutro lecę do leroja ;) za płytkami i stelażem pod płyty GK, a z mojej pipidówy to cała wyprawa jest, zazdroszczę wszystkim co do marketów mają bliżej, ja muszę gnać przynajmniej godzinę w jedną stronę

Ania płytki będą jutro, ale może pisemnie się wytłumaczę bo i tak fot nie zrobię, bo nie będzie czym :(

łazienka dolna podłoga i geberit: woodentik, 16x60cm brąz

ściany biała śmietanowa płytka duża (jeszcze nie wiem jak się zwie)

górna łazienka gres grafite z liroy merlin, szary podłoga i ścianki prysznica, a reszta ścian biały, z dekorem, jest w gazetce liroja :) na jednej z ostatnich stron, nie umiem skopiować :(