Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Grześ wszystko przez to, że roboty stanęły :( a właściwie to idą tylko wolniutko, bo sami robimy , to można sobie narobić po południu mając jeszcze dwoje dzieci i ich zajęcia pozalekcyjne, robota spada na mojego tatę, który też pracuje, a płytki robi nam jeden pan i tu widać jakieś postępy ;), ale znowu nie mam aparatu i nie mogę Wam pokazać

w każdym razie dziś fugowanie płytek na schodach zewnętrznych :)

Mam dobrą radę - zmień telefon na lepszy (;))

no, no to Ci się dowcip wyostrzył :), ni mogie, bo każdy nowy jest przechwytywany piorunem przez którąś z moich latorośli

Chyba mi się humor poprawia ufffff bo to było nie do zniesienia

cóż Ci tak źle było?:hug:dobrze że już lepiej

Oczywiście ja nawet z dwóch ,w sobotę kryłem gontem......................

coś Ty wczoraj gontem krył? poproszę o szczegóły najlepiej poparte fotkami

fajniutka łazieneczka sie u Ciebie szykuje!!:)

czekam na efekt końcowy..

Kaluś powiem Ci że fajnie wyszło, wreszcie coś co cieszy

obiecuję Wszystkim, że jak tylko dorwę jakiś porządniejszy sprzęt to pokażę co zrobiliśmy do tej pory

pozdrawiam Was :)

Witaj Kama,

Właśnie kończymy stan surowy otwarty pchełki. Od początku często zaglądamy do twojego dziennika. Mamy pytanie, które nas nurtuje od kilku dni, a widać po twoim domku, że doskonale będziesz wiedziała o co nam chodzi.

Też chcemy zmienić konstrukcję więźby dachowej, tak jak wygląda to u ciebie. Czy pamiętasz jeszcze z jakimi formalnościami wiązała się ta zmiana w twoim przypadku?

Jak usunąć płatew na poddaszu wraz ze słupkami? Czy wystarczy odpowiedni wpis w dzienniku budowy, czy trzeba robić jakiś projekt? Z góry dziękujemy za podpowiedz.

Pozdrawiamy i kibicujemy

Monika i Marcin z Podlasia

Monika&Marcin, zmiana konstrukcji dachu, o ile nie zmienia się jego kształt jak w moim przypadku, jest zmianą nieistotną w rozumieniu prawa budowlanego, więc zmianę tą można zrobić załączając rysunek zamienny z wpisem kierownika budowy w dzienniku. Podpytajcie jednak jeszcze kierownika bud. co on na to i jak to działa w Waszym powiecie, bo wiem, że niestety w różnych rejonach są pewne różnice w interpretacji przepisów.

Kala, nie będzie dwóch stołów bo to za mały domek jest :(, myślę intensywnie wciąż, dzięki za opinię :)

• 3 weeks później...

cześć Ania, żyję ale co to za życie, :(

hydraulik wykańcza mnie żywcem, chętnie bym go wykopała na zbity .... ale może robić problemy potem.... więc do póki nie załatwi papierków jestem usrana

w domu ni ma netu i jest bida a w robocie ni ma casu więc rzadko zaglądam, pozdrawiam

Edytowane przez KamaG
byk...

numer ładny mam :D 4B, tylko jeszcze nie odebrałam decyzji, zdaje się, że na poczcie leży

przeprowadzka nie wiadomo kiedy :(

gładź się robi na GK-nach, łazienki obie już zafugowane, grzejniki w łazienkach powieszone (krzywo:bash:),

jak się skończy gładziowanie - podobno w tym tygodniu, to ruszamy z panelami (już wszystkie zakupione)

kominek ma się robić w tym tygodniu,

schody zaczynają robić za dwa tygodnie, montaż ma być w połowie grudnia,

dziś bierzemy rozwód z hydraulikiem prawdopodobnie, no chyba żeby dziś przyszedł i skończył, ale już w to nie wierzę