Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kama, dopiero dzis przeczytalam Twoje ostatanie wpisy, jestemy dwa miesiace po przeprowadzce i niedawno podlaczyli nam dopiero internet.

gratuluje CIAZY!!! Nie martw sie o kolejny pokoj, my jestemy tez w piatke, ja, maz i trzy cory i rozmiary pchelki nam w zupelnosci wystarczaja, zawsze mozna zaadoptowac garaz, ale na razie o tym nie myslimy.

Czy juz znasz plec?

Ja potajemnie zdradze, ze chcialabym miec czwarte dziecko, ale moj maz nie pali sie do tego pomyslu... Tutaj, gdzie mieszkamy jest bardzo wiele rodzin wielodzietnych tj. trzy i wiecej dzieci i jakos sobie radza. A najpiekniejsze jest, jak pozniej wszyscy spotykaja sie na swieta w domu rodzinnym. Po za tym w takiej rodzinie lepiej chowaja sie dzieci. Takze gratulacje jesczcze raz i duzo duzo zdrówka.

• 2 weeks później...

dzięki Chester, poszukam o nim, a Ty mi się prZyznaj czy przy oczku masz budleję

Agurek to gratulacje zamieszkania!

u nas chłopaki nie chcą łatwo oddać pokoju lub przyjąć młodzieży ;), ale poradzimy, na razie małe będzie w naszej sypialni a kiedyś my wyprowadzimy się na dół

co do płci to podobno ma być trzeci chłop:bash:, chyba sobie jakąś suczkę sprawię, same chłopy w koło

ale to dopiero po porodzie, bo czasem z tą płcią to różnie bywa...

• 3 weeks później...
dzięki Chester, poszukam o nim, a Ty mi się prZyznaj czy przy oczku masz budleję

...

Kama przepraszam że tak późno ale 2 tyg.mnie nie było,zapewne chodzi ci o krwawnicę -jet to nasza rodzima bylina pięknie i długo kwitnie uwielbia wilgotne podłoże i co najważniejsze radzi sobie świetnie w naszym klimacie,co do budlei to lubi przemarzać i narazie nie planuję jej zakupu..:)

cześć

Anno fakt po Waszych zdjęciach to u mnie może trącać bidą i niedosytem, ale przy moim interniu to sukces, że wogóle coś jest, dobra - postaram się z bliska coś cyknąć, ale później bo teraz pada deszcz, pierwszy od dwóch miesięcy... nie chcę mu przeszkadzać, żeby się nie rozmyślił

Chester, Ty to chyba przespałeś te 2 tyg ;) snem błogim:sleep: albo ja nie wim co, ale... Ty mi już pisałeś, tylko nie pamiętam czy tu, czy na grupie o tym kwiatku, ja już go wygooglałam i może na wiosnę gdzie wsadzę, dzięki

dawno nie zaglądałam a tu takie zmiany , podbitka super gdybyś nie napisała, że nie drewniana to bym się nie kapnęła

cyt. Kama :"Kamień to jest nasz lokalny piaskowiec z doliny rzeki Kamiennej. Wzięłam od cioci, na części Starachowic ludzie nie mają nic innego w ogrodach ;)"

potwierdzam, u mnie też piaskowiec :)

Kamilko mam nadzieje, że przekonałaś M i do nas przyjdziecie :)

a ten z czerwoną buźką i żółtym naskrzydełkach to szczygieł, oświecili mnie na forum ogrodniczym ;)

Ania, taas mam strasznie uflogany, aż obciach go fotografować, a na ogrodzie to w zasadzie mam trawnik, cuś poszukam

Kamilcia może byśmy w tym tygodniu zajrzeli, ale sobota to nam chyba odpadnie, zdzwonimy się

właśnie przejrzałam

mam daturę

DSCN1547.JPG

zakwitła mi świeżo posadzona hortensja

DSCN1553.JPG

DSCN1555.JPG

a najefektowniejsza jest chyba lantana DSCN1544.JPG

zbiera się też chyba rododendron, cś mu się poprzestawiało

DSCN1556.JPG

Edytowane przez KamaG
poprawiłam błędną nazwę

lantana jest wieloletnia ale zimować ją trzeba w domu, dostałam ją w tym roku od mamy, ma już kilka lat rośniew wielkiej donicy, jest upierdliwa bo trzeba ją codziennie podlewać i nawozić latem. Zimą jest goła przycięta w fazie spoczynku.

Hortensja to tak sama z siebie, posadzona dopiero tego września, Megana może Twoje są z tych cieniolubnych, jak większość hortensji, tylko nieliczne lybią słoneczko.

To z kulkami to GOLTERIA PEŁZAJĄCA'RED BARON' , ma się rozrastać i zadarniać, lubi kwaśną ziemię stąd towarzystwo rododendrona i hortensji.

Te moje roślinki to wszystko świeżo powsadzane, tyle o nich wiem co z obserwacji u mamy jeszcze lub z netu, ale kiedyś mam nadzieję się naumieć ;)

Edytowane przez KamaG
poprawiłam błędną nazwę

przepraszam, wprowadziłam w błąd nieświadomie, to nie werbena a lantana z rodziny werbenowatych, coś mi się źle zakodowało, ale cała reszta o niej to już prawda

to trochę o niej

http://www.e-ogrody.com/a-649-lantana-pospolita.html

już poprawiam

Edytowane przez KamaG

• 2 months później...
  • 2 weeks później...