Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

Malux nie wchodzą pw do Ciebie, więc wrzucę tu co wypisałam ;)

u nas sprawdza się n21, palimy co 2,3 dzień na "pół gwizdka" i jest ciepło, kaloryfery pozakręcane - przynajmniej przy tej pogodzie. Mamy niecałe 100m2 użytkowej do ogrzania. Gdyby był większy wkład to byłoby za gorąco, już ten, jak mąż napali od serca, zamienia dom w saunę. Mamy obudowę z jakichś płyt kumulujących i grawitacyjne rozprowadzenie do dwóch pomieszczeń na poddaszu. Obudowa i komin są lekko ciepłe na drugi dzień a żar utrzymuje się czasem do popołudnia. W domu mamy temperatury 19-21st zwykle koło 20st, wyższe mi przeszkadzają.

i sorki, że tak późno, ostatnio rzadko zaglądam.

dziękuję Wszystkim za życzenia, przepraszam, że tak późno, ale jakoś ostatnio nie było czasu, koniec roku był napięty ;) a początek nowego przyniósł zmiany i "Nowego" więc teraz brak czasu na wszystko

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć Danonki ano trzeci ;) urodzaj mam na mężczyzn

ogród to chyba nie przeżył tej zimy, trochę dzieci quadem rozjeździły (trawniki) więcej psy wydeptały lub podlały, bo je niestety zaniedbałam trochę jak musiałam leżakować i potem jak się młody narodził, zobaczymy na wiosnę co ocalało

poszło 5 stycznia, szybko i bezproblemowo, z małym stresikiem tylko, bo zaczęłam rodzić na pustej porodówce - położne poszły się szykować do domu, szybciutko wracały :evil:

Mały ma na imię Gabryś, ważył 3520 i miał 56 cm. Już przeskoczył 5,5kg i wyrósł z pierwszych ubranek.

DSCN2085.JPG?gl=PL

to Gabryś prawie identyko jak mój synek, z tym że jak się Daniel urodził to ważył całe 20g więcej ;) 3540g :D ale też 56cm.

a teraz 5,5kg? To faktycznie spory chłopaczek - goni moją Pyzę, która jest ponad 3miesiące starsza od Gabrysia, a waży 'jedynie' 7,5kg i do małych nie należy.

Super, że poszło szybko i bezproblemowo.

Śliczny maluszek. Zdrówka i wszystkiego dobrego dla synka i Ciebie, dzielna mamusiu :)

narazie Kózka (Koziołek ;)) będzie mieszkał w naszej sypialni, a później to się pomyśli :). Pewnie my sprowadzimy się na dół, organizując sobie sypialnię kosztem części salonu, a młody dostanie pokój w spadku. Za mała ta pchła się okazała trochę, tzn byłaby ok gdyby nie zamiłowanie mojego małża do przestrzeni:popcorn:

to moze z czasem sobie jakos pchelke rozbudujecie? my tak pchelke usytuowalismy na dzialce, aby wlasnie mozna bylo do salonu w przyszlosci dobudowac kawalek :) gdyby np powiekszyla sie rodzina czy cos :D

ale fajnie ze zrobiliscie sobie 3pokoje na gorze i mozecie zrobic z czesci salonu 4pokoj - jak to mialo byc chyba w poczatkowych planach (z przesuwnymi drzwiami, ktore zreszta bardzo mi sie spodobaly, zapisalam sobie wtedy Wasza inspiracje na kompie i trzymam do dzisiaj :) takie fajne biale przesuwne drzwi, a za nimi sypialnia)

Edytowane przez Danonki

• 2 weeks później...

Kaluś dziękujemy za uściski!

Danonki, myślę, że wersja z przesuwnymi drzwiami będzie najprostrzym sposobem i najpraktyczniejszym, biorąc pod uwagę fakt, że przed najstarszym synem jeszcze tylko max 6 lat nauki w naszym mieście. Studia to już muszą być na wyjeździe i pewnie nie będzie chciał wracać do naszej pipidówki jak zasmakuje większego miasta.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

sorki, że się nie odzywam, ale bywam tylko sporadycznie i na chwilkę, bo taki dostęp do netu na moim wygwizdowie

a że jestem pochłonięta pracą nad ogrodem, który do łatwych nie należy, zaglądam głównie tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183196-ogród-na-podmokłym-terenie&p=5397017

i na dział ogrodniczy