KamaG 02.10.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Kordzina gratuluję awansa AGP u nas jest straszna glina ale nie ma deszczówki, zastanawialiśmy się długo czy robić drenaż przy ścianach i nie zrobiliśmy- obawialiśmy się, że jak nie będzie gdzie tej wody odprowadzić to będzie stała przy samych ścianach a to niedobrze. U nas jest sporo wody napływającej między warstwami gliny z góry od lasu, mamy zamiar przeciąć strukturę warstw kopiąc ze dwa metry wyżej na całej długości rów i tam zrobimy taki pseudo drenaż. Same fundamenty obsypaliśmy rodzimą gliną ze szczególną dokładnością ubijając ją na ścianie południowej. Mam nadzieję, że ta warstwa gliny będzie stanowić wystarczająca barierę dla wody, która ambitnie postanowi się jeszcze przedzierać aż do ścian omijając rów z piaskiem i żwirem. ale u Was jest płasko więc musicie sobie sprawę przedyskutować z kierbudem, wszyscy mówią, że jak robić drenaż to tylko porządnie i fachowo lub wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 04.10.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 KamaG, piękne te Wasze mury!!! Niech szybko pną się do góry Gratulujemy rozpoczęcia kolejnych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 05.10.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Czy pamiętasz ile ton żwiru zamówiliście na zasypanie fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.10.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 To znowu ja - Twoja zmora Fundament ocieplaliście styrodurem, czy zwykłym styropianem? Dawaliście folię kubełkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.10.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 witaj moja zmoro jedna co do zasypywania fundamentów, nie pamiętam dokładnie ale poszło coś koło 80 ton piachu, ale u nas było trochę z górki i fundament na głębokości -1,60m, za to nie wybierana cała ziemia, ale to już widać na fotkach jeśli chodzi o docieplanie fundamentu to zdaje się poszedł zwykły styropian FS40 nie styrodur-nie dopilnowałam i już było za późno, na to siatka w kleju, potem poszła folia kubełkowa niektórzy członkowie ekipy dziwili się, że w ogóle chcę ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 07.10.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 czesc Kamilka , przyszłam sie przywitac i widze duze postepy w budowie domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.10.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Piszemy z moim TŻ pod tym samym nickiem i własnie nieopatrznie mój ukochany małż wpisał ci się do dziennika. Poprawiliśmy się już jednak. Przepraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.10.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 w końcu to ten sam projekt to może nawet nikt by nie zauważył luzik witaj Jessi wreszcie coś widać, a już niedługo wyrośnie "las" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.10.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ale on zamiast tobie w komentarze wrzucił w dziennik. A jakbyśmy wpisali ci swój postęp prac, to bys się chyba załamała Powrót do przeszłości raczej nie byłby teraz mile widziany. Ale my sie chętnie zamienimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.10.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 KamaG, ty nam tu nie mydł oczu drzwiami, tylko dawaj foty z budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.10.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 ale wczoraj była przerwa na załatwianie desek i zbrojenia, ale dzisiaj to już chyba przyszli-nic nie wiem, bo ja w pracy a mąż ekipę oblata i nie mogę się dodzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.10.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ania przez co wstawiasz fotki? w imagesnack bariera językowa nie do przeskoczenia dla mnie chyba, fotosik chce kasy, fotka się zbiesiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.10.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ja wrzucam zdjęcia do Picasa (mam plan zrobienia kiedyś samego fotodziennika). Mój małż wrzuca na nasze miejsce na serwerze, ale procedura jest mi obca i haseł jakoś spamietac nie mogę. Spróbuj Picasa. Bardzo fajny program i ... darmowy. Przynajmniej do chwili obecnej dla mnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.10.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ja wrzucam zdjęcia do Picasa (mam plan zrobienia kiedyś samego fotodziennika). Mój małż wrzuca na nasze miejsce na serwerze, ale procedura jest mi obca i haseł jakoś spamietac nie mogę. Spróbuj Picasa. Bardzo fajny program i ... darmowy. Przynajmniej do chwili obecnej dla mnie jest Ja ci dam Małża AGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.10.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dzięki, to spróbuje w domu bo w pracy nie mogę nic instalować a witam, witam szanownego małżonka , z teamu AGP upsss tera trza uważać z epitetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.10.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 dzięki, to spróbuje w domu bo w pracy nie mogę nic instalować a witam, witam szanownego małżonka , z teamu AGP upsss tera trza uważać z epitetami To raczej ja musze uważać Nie mam teraz na kogo zgonić winę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.10.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 08.10.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ja tez tu ciagle zagladam i pozdrawiam, fajnie ze budowa znow ruszyla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.10.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 witojcie kumy witojcie! weźcie mi powiedzcie gdzie ja mam kredyt kurcze wziąć? jakoś tak boję się tego z dopłatami ale z drugiej strony szkoda mi zrezygnować z tych dopłat ratunkuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.10.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 nie wiem czy dobrze skojarzyłem kierunki http://www.acala.pl/aaa/kamag.jpg zazieleniłem też troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts