Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pchełka nam rośnie :) - komentarze

KamaG

Recommended Posts

witojcie kumy witojcie!

weźcie mi powiedzcie gdzie ja mam kredyt kurcze wziąć?

jakoś tak boję się tego z dopłatami ale z drugiej strony szkoda mi zrezygnować z tych dopłat

ratunkuuuu

Witajcie! Bardzo ładny domek budujecie!

Jeśli chodzi o kredyt to dziś na onecie pojawił się artykuł.

Faktycznie trzeba uważać, żeby nie dać się wmanipulować. Kredyt z marżą powyżej 3% jest droższy niż dopłaty do niego i może się opłacić tylko w przypadku jego refinsowania (to zależy jeszcze od wysokości kredytu, wielkości domu oraz ilości rat) Oferta PKO-BP mieści się jeszcze w normie, ale sprawdziłbym jeszcze te banki spółdzielcze, bo różnica niemal 2% to ogromne pieniądze.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kama, a tak na marginesie, to jakie zaplanowaliście ogrzewanie w Waszej pchełce? My się ciągle wahamy... Miał byc ekogroszek, potem napaliliśmy sie na gaz płynny, ale oststnio wpładlo mi w ręce jakies porównanie cen grzania różnymi źródłami i cena za gaz płynny mnie przeraziła i ... wracamy chyba do grochu...

u nas będzie gaz z rury :wink: , mamy tuż za płotem i chyba w naszym przypadku to najlepiej wyjdzie -pchła jest mała, i kombinuję żeby ocieplać styropianem 20cm, do kotłowni na groch potrzebne jest dodatkowe pomieszczenie, bo to z projektu się raczej nie nada-za małe

dodatkowo mamy zamiar zrobić kominek z płaszczem, chociaż tu mam wątpliwości czy warto- droga stosunkowo instalacja a czy to się zwróci?

Witajcie! Bardzo ładny domek budujecie!

Jeśli chodzi o kredyt to dziś na onecie pojawił się artykuł.

Faktycznie trzeba uważać, żeby nie dać się wmanipulować. Kredyt z marżą powyżej 3% jest droższy niż dopłaty do niego i może się opłacić tylko w przypadku jego refinsowania (to zależy jeszcze od wysokości kredytu, wielkości domu oraz ilości rat) Oferta PKO-BP mieści się jeszcze w normie, ale sprawdziłbym jeszcze te banki spółdzielcze, bo różnica niemal 2% to ogromne pieniądze.

dzięki, zaraz poczytam,

pekao polecił nam człowiek z open finance, jako najlepszy w tym momencie z tych z dopłatą

nie wiem czy dobrze skojarzyłem kierunki

zazieleniłem też troszeczkę :lol:

u nas będzie odbicie lustrzane i obrócona o 90 st na prawo, ale i tak jest pięknie :D

dzięki

No to D...

Nie ma na stronie MG Projekt zdjęcia lustrzanego obrotowego aby coś wyłuszczyć.

Jeśli będziesz miała zdjęcie działki z frontu to mogę zrobić dla was taka wizualizację

Jak nie masz dobrej opcji na euro albo franki to ja bym wziela z doplatami a po 8 latch przeniosla sie do banku, ktore zaoferuje lepsze warunki. By the way nie wiadomo co bedzie jak wejdziemy do strefy euro i jak zostanie wtedy przliczony Wibor, jesli zostanie zamieniony na Libor to ten kredyt moze sie okazac ze nie jest wcale taki drogi.