dziubek25077 29.04.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 WitamPytanko jak w temacie, dziś rozmawiałem z "dachowcami", u sąsiada budowali dom, solidni goście, i zaproponowałem im zrobienie u mnie dachu.Więc po oględzinach padło pytanie ILE.No i usłyszałem 20 tys.Sprecyzuje:Dach dwuspadzisty, z jednym wykuszem, i zadaszeniem nad wejściem, 3 okna dachowe, powierzchnia dachu ok 140 m2, krycie dachówką ceramiczną z pełnym deskowaniem, oczywiście orynnowanie w cenie.Czy to duża kwota jak za taką robote czy nie?Goście są sprawdzeni, porządna ekipa, jesli nawet to ciut drożej to jednak pewniaki, zawsze ktoś taniej może spartolić dach.Musze dać im odpowiedź czy sie decyduje.Tylko może ktoś mnie uświadomi w cenach za takie rzeczy bo jestem laikiem.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 29.04.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 20 tys w sumie za co?Jeśli tylko za ułożenie deskowania i dachu (więźba już jest zrobiona) to dużo.Jeśli za zrobienie więźby, deskowanie i ułożenie dachu na gotowo z obróbkami blacharskimi, rynnami i oknami, a firmą daje radę to chyba cena OK. Choć pewnie i za 16-17 udałoby się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 29.04.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A więźbę też Ci robią?Bo jesli za samo deskowanie i krycie dachówka to drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ja miałem ekipę za 75 zł/m2, u Ciebie wychodzi ( 20 tyś/140m2 ) 142 zł/m2 Moja cena obejmowała wszystko, od więźby po rynnę. Negocjuj Kryzys jest ... podobnież pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 29.04.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ja miałem ekipę za 75 zł/m2, u Ciebie wychodzi ( 20 tyś/140m2 ) 142 zł/m2 Moja cena obejmowała wszystko, od więźby po rynnę. Negocjuj Kryzys jest ... podobnież pozdrawiam, majki Tak tak, więźba jest oczywiście w cenie, nie ,mam jej zrobionej, czyli będą robić. PS. Kryzys kryzysem, ale goście nie narzekają na brak roboty, dlatego nie chce zabardzo marudzić, a boje sie że trafie na jakąś ekipe partaczy, bo już nie jeden zpier%^&%&^%ny dach widziałem Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasek 29.04.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Jak rozumiem jest to tylko robocizna, a wszystkie materiały Twoje?Wg mnie to jednak dużo, i nie jest to np. Warszawa czy Trójmiasto tylko nie za wielkie miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 29.04.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Jak rozumiem jest to tylko robocizna, a wszystkie materiały Twoje? Wg mnie to jednak dużo, i nie jest to np. Warszawa czy Trójmiasto tylko nie za wielkie miasto. No materiały moje, sama robocizna, dlatego właśnie pytam bo nie mam rozeznania w cenach. Wydaje mi się też duża, bo dach nie duży, z tym że roboty troche z dachówką jest dlatego chce poznać mniejwięcej jak kształtują sie ceny za takąrobote. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 29.04.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Moim zdaniem bardzo drogo. Dach z opisu wydaje się prosty. Ja robiłam bez deskowania i płaciłam 60 zł za metr za więźbę, położenie dachówki, obróbki blacharskie i rynny. Być może układasz karpiówkę , ja miałam dachówkę zakładkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 29.04.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Moim zdaniem również BARDZO drogo. U mnie dach ok 200m2 dwu spadowy , 5 okien dachowych , pelne deskowanie, blachodachówka cena za robocizne wszystkiego cos kolo 12tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 29.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Uważam, że cena kosmos mój dach ok 200m no może 180 cieśla zawołał 20 zł za metr to jakies 3600 do 4000 dekarz za wsio do 7000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja mam co prawda blachodachówkę a nie ceramikę ale dach jak awatarku, czyli dwuspad z wciętym drugim dwuspadem, jedna kukawka z drugiej strony, trzy okna dachowe, membrana, kontrłaty, łaty, pokrycie, obróbki, rynny, 230m2, koszt 8tys. o tego więźba 2,5tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.04.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Jakość musi kosztować! W przypadku gdy jest to kompletny dach (z podbitką) i fakturą to cena jest OK. Pragnę zwrócić uwagę, że dach jest bardzo mały więc w przeliczeniu na 1 m2 cena może wyglądać na wysoką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 29.04.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 witam!no wydaje mi się drogo. u mnie co prawda blachodachówka ale 7kpln starczył na : więźba, podbitka, łąty , kontrłaty, krycie, rynny, obróbki. ekipa zupełnie bez zastrzeżeń, bardzo sumienni i kompetentni. a i w tej cenie jeszcze 2 okna dachowe.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 29.04.2009 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Jakość musi kosztować! W przypadku gdy jest to kompletny dach (z podbitką) i fakturą to cena jest OK. Pragnę zwrócić uwagę, że dach jest bardzo mały więc w przeliczeniu na 1 m2 cena może wyglądać na wysoką. Pozdrawiam. No właśnie chodzi o to że w ceie 20 tys, za tak mały dach jest że tak powiem full wypas, zero ukrytych kosztów: czyli więźba, pełne deskowanie, papa, dachówka ceramiczna, wszelkie obróbki, podbitka, rynny i 3 okna. Powiedzieli że cena taka bo jest sporo zabawy z dachówką, a chcą zrobić tak żebym ja i oni byli zadowoleni. Plusy przemawiające za lekkim przepłaceniem są takie że młodzi goście z mojego miasta, żadne ochlaptusy tak że pod tym względem ie bede musiał ich pilnować. nie za szybkie tępo pracy, tzn normalne, bo jak górale u znajomego budowali dom to jak poszedł do pracy na 8 h to oni szarpneli pół domu za ten czas , nawet nie szło ich przypilnować, a aż tak mi sie nie spieszy. Musze im dać znać do miesiąca czasu najpóźniej a szczerze nie mam nikogo innego na oku. Tak że im więcej Waszych sugesti tym będzie mi łatwiej (albo nie ) podjąć decyzje. Z góry dzięki Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 30.04.2009 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Jakość musi kosztować! W przypadku gdy jest to kompletny dach (z podbitką) i fakturą to cena jest OK. Pragnę zwrócić uwagę, że dach jest bardzo mały więc w przeliczeniu na 1 m2 cena może wyglądać na wysoką. Pozdrawiam. No właśnie chodzi o to że w ceie 20 tys, za tak mały dach jest że tak powiem full wypas, zero ukrytych kosztów: czyli więźba, pełne deskowanie, papa, dachówka ceramiczna, wszelkie obróbki, podbitka, rynny i 3 okna. Powiedzieli że cena taka bo jest sporo zabawy z dachówką, a chcą zrobić tak żebym ja i oni byli zadowoleni. Plusy przemawiające za lekkim przepłaceniem są takie że młodzi goście z mojego miasta, żadne ochlaptusy tak że pod tym względem ie bede musiał ich pilnować. nie za szybkie tępo pracy, tzn normalne, bo jak górale u znajomego budowali dom to jak poszedł do pracy na 8 h to oni szarpneli pół domu za ten czas , nawet nie szło ich przypilnować, a aż tak mi sie nie spieszy. Musze im dać znać do miesiąca czasu najpóźniej a szczerze nie mam nikogo innego na oku. Tak że im więcej Waszych sugesti tym będzie mi łatwiej (albo nie ) podjąć decyzje. Z góry dzięki Pozdro !!! Mój ma 180m2, wycena mniejsza o 4k, ale bez deskowania i podbitki. Spróbuj utargować 1-2k Szkoda że nie masz innych wycen, wtedy mógłbyś porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 30.04.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 My za położenie dachu 300 m2 dosc skomplikowanego + 8 połaciówek, więźbę i orynnowanie - mamy wycenione na 30 tys. , wiec negocjuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 30.04.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 My za położenie dachu 300 m2 dosc skomplikowanego + 8 połaciówek, więźbę i orynnowanie - mamy wycenione na 30 tys. , wiec negocjuj dalej. dach deskowany czy folia?z podbitką czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 30.04.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Jak dla mnie trochę drogo. W zeszłym roku za więźbę z deskowaniem - dach 340 m2 + 3 lukarny zapłaciliśmy 7 tys - fakt, nasz majster był tani, ale bardzo solidny.Natomiast za położenie folii, dachówki, wszystkie obróbki i 5 velux'ów kosztowało nas 17, 5 tys i to robiła ekipa, która jest uważana za najlepszą w okolicy i nikt z nimi cen nie negocjuje.Czyli wychodzi, że za te 340m2 zapłaciliśmy niecałe 35 tys. w okolicach Warszawy.Choć z drugiej strony jestem zdania, że jak ekipa jest naprawdę sprawdzona i te 20 tys nie jest dla ciebie problemem, to lepiej zapłacić i mieć święty spokój. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 01.05.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 My za położenie dachu 300 m2 dosc skomplikowanego + 8 połaciówek, więźbę i orynnowanie - mamy wycenione na 30 tys. , wiec negocjuj dalej. dach deskowany czy folia?z podbitką czy bez? folia i podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 01.05.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ja za robociznę dachu 280 m2 zapłaciłem 28500 czyli ok. 100 PLN za metr. W to weszło:- więżba- pełne deskowanie- papowanie- łaty- kontrałty- deska czołowa.- obróbki blacharskie.- orynnowanie.- położenie dachówki Dach raczej prosty, kopertowy, bez lukarn i drugi dach na tarasem i garażem. Dwa kominy, dwa wyłazy, jeden kosz. Na część robocizny mam fakturę.Więżbę i deskowanie robiła ekipa która postawiła stan surowy. Ekipa dekarska jedna z najlepszych, polecana na forum. To są ceny warszawskie więc u Ciebie powinno być trochę taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts