bedziu 01.05.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Wg mnie dosyć drogo. Buduję w okolicach Wrocławia i za 340m2 bardzo trudnego dachu (1 lukarna, 3 wykusze...) zapłaciłem ok 22000. Jakieś 35/m2 cieśli i 32 dekarzowi. Wielu cieśli mi odmówiło jak zobaczyli mój projekt bo nie chcieli się na nim uczyć ale znalazłem super cieślę. Co prawda załęło im to w 3 trzy tyodnie ale było warto.W cenę wchodziło wykonanie więżby, fprzybicie folii, przykrycie dachówką zakładkowa, orynnowanie i wszelkie obróbki przy kominach, lukarnach... Za podbitkę muszę niestety zapłacić dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 01.05.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam to i ja się przyłączę! Drogo...Tanio... to pojęcia względne dla jednego to będzie tanio dla innego drogo. Musisz rozważyć czy stać Cię, aby dołożyć do dachu tak by na wszystko starczyło. Dla mnie jesli mas 140m2 dachu to dużo. Dla porównania mój dach ma 240m2 a za usługę zapłaciłam 23 tys. W cenę wchodziło: więźba, deskowanie, w miejscach wystających za mur jest nabitka z deski boazeryjna malowana drewnochronem + rzeźbienie wystających krokwi), również 24m2 zadaszonego tarasu jest w desce boazeryjnej. Na deskę oczywiście przyszła papa i dachówka. Wstawiono cztery okna połaciowe, obrobiono dwa kominy i zamontowano orynnowanie budynku. Zapraszam do mojego dziennika na foto z realizacji dachu! Życzę trafnej decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 30.05.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Wrocław:dach koperta + dach nad garażem + daszek wykuszu razem 260 m2,prace: więźba, deskowanie, folia , dachówka ceramiczna, 3 okna połaciowe, dwa kominy, rynny, deski czołowe, bez podbitki.robocizna 55/m2 ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 31.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 U mnie dach dwuspadowy, bez okien, blachodachówka - cena 40 zł/m2 za więźbę + dach + obróbki i rynny, bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts