Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaseta video

ryniu

Recommended Posts

Wczoraj, ku memu zaskoczeniu, bo nie wiedziałem, że prenumeratorzy mają to w cenie, poczta przyniosła kasetę video "Muratora". Oglądnąłem od razu i... no, cóż siłą rzeczy jest to tylko "liźnięcie" tematu, ale dowodzi przynajmniej jak dużą wartość ma obraz ruchomy w przekazywaniu informacji. Jeżeli zrezygnowano z programu telewizyjnego, to może przynajmniej rozważyć kwestię rozszerzenia oferty tematycznych kaset video (np. więcej o instalacjach, wykonczeniu wnętrz, itd.)?

Tak tak ta sprawa z taśmami Boba byla głośna w Trójmieście - co w innych miastach było to samo?

Co do kasety to warto kupić - bo mam wątpliwości:

1/ mam nagrane prawie wszystkie odcinki muratora - czy na kasecie to nie są powtórki,

2/ czy dł. projekcji 50min. to nie za mało jak na taki temat.

Szkoda kupować jeśli o fundamentach mówi się 2min.

Pozdrawiam

1. Kaseta z Bobem Budowniczym była typu "2 w 1", tzn. coś dla dziecka i coś dla rodziców. Otóż po Bobie był tam jeszcze jeden film i okazało się, że Bob został na nim nagrany. A ten drugi film był, no by tak rzecz, przyrodniczy. O rozmnażaniu gatunków, a ściśle jednego. No, taki wiosenny temat poruszał. :smile:

2. Rozwijając temat kasety: może by tak np. numery specjalne "Muratora" wydać na kasecie, albo na CD, albo na DVD?

Frankai, dokładnie tak, dla rodziców (a w szczególności odwiedzających to forum) była oczywiście część pierwsza czyli "Bob Budowniczy" (zresztą konkurencja dla kasety Muratora!), natomiast dla dzieci - część druga, czyli film przygodowy pt. "Co Jaś zobaczył wracając niespodziewanie wcześnie ze szkoły".

Qurcze - jeszcze nie mam dzieci i przyznam, że nie wiem o czym mówicie.

Co do kasety muratora to do mnie już dotarła - miła niespodzianka, będę pokazywać znajomym, którzy będą zaczynali się budować. Jest świetna dla laików rozpoczynających budowę ponieważ gdy już się zacznie to potrzeba więcej szczegółów. W każdym razie można ją traktować jako ogólny zarys budowy i wspomnienie z łezką tego co się już zrobiło :grin: