Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zabezpieczyc auto/bagaznik przed psem?

kaloosa

Recommended Posts

wybieram sie ze znajomymi na wakacje, nie jedziemy wlasnym samochodem a chcemy wziasc psa

jak zabezpieczyc bagaznik przed psem (jest to bardzo duzy, sliniacy sie pies)?

myslalam o klatce ale niestety taka wielka klatka nie miesci sie do zadnego auta, no chyba ze busa :-?

moze jakies specjalne maty?

kiedys kupilam jedna taka mate, tania nie byla, niestety bardzo niewygodna

ciezko ja przymocowac :evil: , wprawdzie ma takie przyssawki ale one nie trzymaja dlugo, jedyna mozliwosc umocowania takie maty jest w miejscu zaglowkow

chcialabym miec cos co by chronilo rowniez boki auta a nie tylko spod dlatego pytam czy ktos ma jakas sprawdzona wersje takiej maty

ta na tym zdieciu wyglada ciekawie ale nie chce znowu wydac pieniadze na cos co nie jest tego warte

Witam, ja jednak polecam klatki, oczywiście z małym pieskiem jest duzo łatwiej, ale i dla wielkiego zawsze znajdzie sie dobre rozwiązanie. Często wożę psy, są duże i śliniące się (o futrze nie wspomnę), nie zawsze są też grzeczne, a w samochodzie razem podróżują moje dzieci. Klatki można zamówić np pod Berlinem (sama klatka nie jest bardzo droga, ale transport wychodzi prawie drugie tyle) Jakiś czas temu widziałam na allegro ofertę wykonania klatek pod wymiar do każdego mogelu samochodu. Wyroby te są naprawdę świetne, gwarantują też duże bezpieczeństwo dla zwierzaka! Mają jednak podstawową wadę - nie rozkładają się, więc nie bardzo jest je jak przechowywać kiedy nie są nam już potrzebne. Ja na podstawie zdjęć znalezionych w necie sama wykonałam swoją klatkę z białego pleksi i kontowników aluminiowych (zakupiłam też małą ręczną nitownicę :wink: ) Moja klatka jest demontowalna. Psy wożę od zawsze, ale od roku mam wreszcie ogromny komfort!!! 1.mniej futra w całym samochodzie, psy w klatce mają swój dywanik, jeden wygodny do leżenia, drugi antypoślizgowy.2 Zagłówki,(głowy dzieci) szyby, cała tapicerka samochodu nie jest obśliniona! 3 Kiedy pies z jakiegos powodu zachowuje się nerwowo, ja mogę spokojnie prowadzić, bez obaw, że znów wejdzie mi na głowę! 4 Jeśli otwieram na chwile bagażnik sięgając po coś, nie muszę łapać psa, chronią go klatkowe drzwiczki. 5 jadąc na majówkę, nie boję się o losy szaszłyków, nie sa pożerane! 6 to samo dotyczy elementów samochodowej tapicerki, piesek w klatce może mieć swoje zabaweczki, czy gryzaki. GORĄCO POLECAM! zalet naprawdę jest wiele!!