profus 30.04.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Mam ścianki tarasowe wybudowwane z bloczków betonowych. Są one dość proste. Na łacie są małe nierówności do 0,5 cm. Chciałbym na nie położyć tynk mozaikowy. Jak je przygotować. Chciałem tak, czy dobrze?: 1.Atlas Unigrunt.2. Klej do styro pokrywający nierówności.3.Wtopienie siatki do styro.4. wygładzenie ewentualnych nierówności klejem do styro.5. Grunt pod tynk mozaikowy6.Tynk mozaikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu00 30.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Świetnie.Przedstawiciel ATLASA co prawda radził mi, żeby siatke wtapiać na ATLAS PLUS, ale dotyczyło to bardzo niechłonnego podłoża - lamperii (farba olejna).Jako grunt pod tynk polecam ATLAS CERPLAST (trzeba go dośc czesto mieszac, żeby miał cały czas tę samą gęstość). Po dwukrotnym pomalowaniu CERPLASTEM tynk ATLASA DEKO M trzyma pieknie nawet na ocynkowanej blasze lub płycie wiórowej lakierowanej na połysk (zrobiłem takie próby) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 30.04.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A może jednak lepiej to otynkować gotową zaprawą tynkarską. Na to klaej do styro bez siatki i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu00 30.04.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Myslałem ze przy siatce sie upierasz. Ale jesli nie to otynkuj to ATLASEM ZT/ZTM (kat 0-III) a potem jeszcze możesz już tak na gładko wyrównać ATLASEM TCW. Oczywiście jeżeli tynk mozaikowy tez ATLASA. (jestem zwolennikiem nie mieszania firm). Przypomniało mi sie powiedzenie, ze cokolwiek by sie nie działo to i tak zawsze na każdej budowie sprawe załatwia goldband i silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 po co siatka?? Otynkować na gładko tak żeby było prosto, zagruntować i mozaika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts