zezo 30.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Muszę zdecydować jaki tynk zewnętrzny wybrać tak więc szanowni forumowicze Ciekawi mnie jaki tynk cienkowarstwowy macie oraz dlaczego akurat takie rozwiązanie ?oraz czy jest barwiony w masie czy malowany ? Za wszelkie uwagi będę wielce wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.05.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 U nas będzie akrylowy (mam nadzieję, że już zaczną robić w nadchodzącym tygodniu ). Dlatego akrylowy, bo na ociepleniu w mineralnym za jakiś czas porobiłyby się pajączki. Silikonowego, ani silikatowego nie będzie ze względu na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 06.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ponoć silikonowy można najłatwiej wyczyścić. Osobiście ja nie jestem zadowolony z tynku siliokonowego, dlatego że podczas zacierania mocno się ciągnął - jak guma. W efekcie struktura miejcami jest niespecjalnie dobrze położona. Byc może to wina tynku, co się okaze podczas jutrzejszej konfrontacji z przedstawicielem firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 07.05.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 silikonowy właśnie sie robi pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.05.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 SZKODA że nikt nie napisze jakie są inne rozwiązania, nic jakoś mi do glowy nie wpada, może ktoś rozjaśni mój umysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.05.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Ja chciałam wszystko jak najbardziej naturalne i oddychające. mój dom jest w kztałcie loteru L- u mnie jest silikatowy- barwiony w masie, i 3 ściany cegła ręcznie formowana. Garaż wolnostojący też silikatowy. Brałam pod uwagę mineralny ale okazało się że różnica w cenie była do przełknięcia. Pomimo wielu zalet akrylowego nie zdecydowałabym się na niego-powód ten tynk nie oddycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.05.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Ja chciałam wszystko jak najbardziej naturalne i oddychające. mój dom jest w kztałcie loteru L- u mnie jest silikatowy- barwiony w masie, i 3 ściany cegła ręcznie formowana. Garaż wolnostojący też silikatowy. Brałam pod uwagę mineralny ale okazało się że różnica w cenie była do przełknięcia. Pomimo wielu zalet akrylowego nie zdecydowałabym się na niego-powód ten tynk nie oddycha! A silikatowy oddycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 silikonowo- silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.05.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 tak oddycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 13.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Też stoję przed wyborem tynku Chętnie położyłabym silikonowy jakiejs dobrej firmy ale ceny sa niestety za wysokie. Zainteresował mnie nowy tynk Kreisel Silikon Protect z formułą nanotechnologii ale cena 350 zł/25kg Szkoda, bo chciałabym tynk łatwy w utrzymaniu czystości. Możliwe że wybiorę silikat z Greinplastu. Napiszcie jakie firmy polecacie... Może jednak warto dopłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.05.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 ja mam greinplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 13.05.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 a mogę prosić o opinie i cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja jestem zadowolona, mamy elewację mieszaną tyn część domu tynk a część z cegły- zdjęcia kilka postów wyżej, nie pamiętam dokładnie ale płaciliśmy chyba 80 zł za metr na gotowo- z materiałem i robocizną, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.05.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 zapomniałam dodać- cena z zeszłej wiosny, województwo podkarpackie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 13.05.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 14.05.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 na pewno wybiorę silikat albo silikon, akrylu nie biorę pod uwagę ze względu na szybkość brudzenia się. Teraz jeszcze decydująca będzie cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 18.05.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Mam silikonowy caparola i taki polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 18.05.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 W zeszłym tygodniu ekipa nałożyła mi tynk cementowo-wapienny. Podobno najtrwalszy na elewacje. Warunek zastosowania takiego tynku na elewację to brak ocieplenia w postaci styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 18.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Ja chciałabym mieć gładką elewację, bez struktury. Zaproponowano mi położenie normalnie dwóch warstw kleju na styropian i dodatkowo trzecią, wyrównującą. Na to oczywiście farba. Słyszał ktoś o takim rozwiązaniu? Sprawdzi się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 30.05.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 My zdecydujemy się na silikatowy.Bo ... dobrze się czyszczą i można zrobić z niego wzór kornik.Znajomi mają zresztą taki i sobie chwalą. Jak coś się okurzy biorą karcher i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts