Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TYNK ZEWNĘTRZNY

Który zewnętrzny tynk cienkowarstwowy?  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który zewnętrzny tynk cienkowarstwowy?

Recommended Posts

Ponoć silikonowy można najłatwiej wyczyścić. Osobiście ja nie jestem zadowolony z tynku siliokonowego, dlatego że podczas zacierania mocno się ciągnął - jak guma. W efekcie struktura miejcami jest niespecjalnie dobrze położona. Byc może to wina tynku, co się okaze podczas jutrzejszej konfrontacji z przedstawicielem firmy

Ja chciałam wszystko jak najbardziej naturalne i oddychające. mój dom jest w kztałcie loteru L- u mnie jest silikatowy- barwiony w masie, i 3 ściany cegła ręcznie formowana. Garaż wolnostojący też silikatowy. Brałam pod uwagę mineralny ale okazało się że różnica w cenie była do przełknięcia. Pomimo wielu zalet akrylowego nie zdecydowałabym się na niego-powód ten tynk nie oddycha!

Ja chciałam wszystko jak najbardziej naturalne i oddychające. mój dom jest w kztałcie loteru L- u mnie jest silikatowy- barwiony w masie, i 3 ściany cegła ręcznie formowana. Garaż wolnostojący też silikatowy. Brałam pod uwagę mineralny ale okazało się że różnica w cenie była do przełknięcia. Pomimo wielu zalet akrylowego nie zdecydowałabym się na niego-powód ten tynk nie oddycha!

A silikatowy oddycha :o

Też stoję przed wyborem tynku :roll: Chętnie położyłabym silikonowy jakiejs dobrej firmy ale ceny sa niestety za wysokie. Zainteresował mnie nowy tynk Kreisel Silikon Protect z formułą nanotechnologii ale cena 350 zł/25kg :-? Szkoda, bo chciałabym tynk łatwy w utrzymaniu czystości. Możliwe że wybiorę silikat z Greinplastu. Napiszcie jakie firmy polecacie... Może jednak warto dopłacić... :roll:

• 2 weeks później...