Szczupła 30.04.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam! Wróciłam po kilku latach na forum. Jak miło!!!Często tu zaglądałam podczas budowy mojego domu.Jestem ciekawa jak Wam się mieszka drodzy forumowicze, czy coś zmienilibyście, a może wrócilibyście do .... bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewid 30.04.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Z chęcią dołączę się do pytania. W szczególności interesuje mnie kwestia co byście ulepszyli w swoich domach, a z czego jesteście naprawdę zadowoleni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alchemilla 30.04.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Trzy lata na wlasnych smieciach:-)Wczesniej mordercza budowa po dwadziescia godzin na dobe,bez spania,jedzenia,odpoczynku...W koncu wymarzona przeprowadzka. Na poczatek warunki prawie campingowe...Ale warto bylo,nawet spanie na WLASNEJ podlodze nie jest takie twarde:-) Dom powstal z marzen,a wiec dlugo przedtem obmyslane byly warianty rozmieszczenia pomieszczen,ogrzewania,instalacji,itd(ba,nawet ustawienia mebl:-)i.I to teraz procentuje.Podczas gdy moi sasiedzi kombinuja jak dobudowac"zapomniany"komin i wybic dodatkowe drzwi na taras, my mozemy spokojnie i bez pospiechu realizowac projekt ogrodu. Pewnie gdybym miala czarodziejska rozdzke i mogla np.rozciagnac moja dzialke,dobudowalabym wiatrolap,albo zadaszona werande.Coz,pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc.Chodzi o to,zeby swiadomie zrezygnowac,a nie zalowac czegos czego sie nie zrobilo. Co sie udalo? -wiata zamiast garazu.Strzal w dziesiatke -parter dla rodzicow,gora dla dzieci.Konflikt pokolen ograniczony do minimum:-) -dwie lazienki(czytaj-dwie kabiny prysznicowe:-),dla czterech osob to rozwiazanie optymalne -pralnia z suszarnia na parterze,pranie "pierze sie samo" w miedzyczasie -wyjscie z kuchni bezposrednio na taras,jest blisko grila -drewniany taras,zawsze przyjazny dla chodzacych boso -otwarta kuchnia,wiem,ze na ten temat sa zdania podzielone,ale ja lubie zycie "stadne",mile widziane rozmowy z goscmi podczas przygotowywania posilkow Co sie nie udalo? -zbyt waska dzialka na budowe chocby najmniejszego wiatrolapu,potrzebny zwlaszcza w deszczowe dni... -brak miejsca na duza szafe w holu na dole(a jeszcze lepiej jakas wneka do zabudowy) i brak garderoby przy sypialni.Coz,domek jest naprawde nieduzy.... -elektryczne rolety do okien polaciowych(sa ze strony poludniowej) -zbiornik na deszczowke jest za maly. 400 l to tyle co kot naplakal -wylacznik swiatel na tarasie znajduje sie w domu,a nie na zewnatrz,niewygodne rozwiazanie Wiecej grzechow na razie nie pamietam:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.05.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Przyłączę się do pytania. Interesuje mnie użytkowanie kominków GDP i z płaszczem wodnym. Znam przypadki, gdzie osoby posiadające GDP, po kilku latach, zamieniały na wodne. Jak jest u Was, drodzy Forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts