LAMP 30.04.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Temat dotyczy tynku wewnętrznego gipsowego. Położony w grudniu. Do chwili obecnej w niektórych miejscach dalej widać mokre plamy. Budynek wykonany z maxa, nieocieplony. Od ponad miesiąca działa centralne ogrzewanie, wcześniej koza zasilana węglem i drewnem. Problemy występują na ścianie wschodniej i częściowo południowej. Nie wiem co jest grane, reszta ścian już sucha, poza drobnymi fragmentami a tam problem . Na tej ścianie jest duże okno i nad nim obniżone nadproże w wieńca. Od połowy wysokości ściany wyraźnie ciemniejsza, mokra. Miał ktoś podobny przypadek?? Pozdrawiam Lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A skąd wiesz ze tynk nie schnie tynk już pewnie suchy jak pieprz i możliwe że ma jakieś przebarwienia ale dlaczego to już nie wiem pytanie do ekipy tynkarzy. A jak faktycznie jest mokry to musi Ci gdzieś woda podchodzić może masz jakieś nieszczelności w centralnym lub nieszczelną jakaś rurkę od wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 30.04.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ewidentnie mokry, nieznacznie różny w dotyku. Rury z wodą tam nie idą, ciśnienie w centralnym nie spada - też taka była moja pierwsza myśl.W sobotę mają przyjść tynkarze, ciekaw jestem co powiedzą, ale do tego czasu chciałbym mieć już jakąś wiedzę w temacie. PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 30.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Moze masz wode w bloczkach .Jak murowali to napadalo i teraz wychodzi... Widzialem juz takie przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 30.04.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Moze masz wode w bloczkach .Jak murowali to napadalo i teraz wychodzi... Widzialem juz takie przypadki Też już o tym myślałem, ale ta ściana była murowana w sierpniu Pewnie by już odparowało. Nawet bardziej mokre jest od góry ściany, gdzie jest sam wieniec niż poniżej, na pustakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 30.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Temat dotyczy tynku wewnętrznego gipsowego. Położony w grudniu. Do chwili obecnej w niektórych miejscach dalej widać mokre plamy. Budynek wykonany z maxa, nieocieplony. Od ponad miesiąca działa centralne ogrzewanie, wcześniej koza zasilana węglem i drewnem. Problemy występują na ścianie wschodniej i częściowo południowej. Nie wiem co jest grane, reszta ścian już sucha, poza drobnymi fragmentami a tam problem . Na tej ścianie jest duże okno i nad nim obniżone nadproże w wieńca. Od połowy wysokości ściany wyraźnie ciemniejsza, mokra. Miał ktoś podobny przypadek?? Pozdrawiam Lech wlasciwie to, mozna powiedziec, ze tynk jest "zle polozony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 30.04.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 wlasciwie to, mozna powiedziec, ze tynk jest "zle polozony". A dlaczemu źle położony?? Możesz jaśniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 30.04.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 WITAMu mnie również tynk gipsowy był położony ok pażdziernika listopada,budynek z maxa nie ocieplony i nie ogrzewany w zimie,wilgoc wyszła dopiero po intensywnym wietrzeniu (uchylone okna) po około 1 miesiąca mam na myśli okres wiosenny POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 01.05.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Z tego co zaobserwowałam na własnej budowie to tynki bardzo długo schną. My robiliśmy na początku lutego również dogrzewane kozą i nadal są miejsca mokrych plam. Na szczęście jest tego coraz mniej ale od ponad miesiąca mamy cały czas w całym domu uchylone okna. W budynku cały czas jest ruch powietrza a efekty są widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 02.05.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 2 tygodnie temu skończyliśmy tynkowanie (gipsowe). Jest już prawie sucho!!! Również otwieramy okna no i pogoda dopisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 02.05.2009 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Dziś rozmawiałem z tynkarzami. Sami się dziwili, że to tak długo schnie. Tym bardziej, że jest to fragment ściany od południa. Powiedzieli żeby dać tynkom jeszcze 2 tygodnie, mocno wietrząc - przy tej pogodzie powinno wyschnąć. Czekam więc, cóż mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 02.05.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Nic się nie martw, na pewno wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.05.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Dziś rozmawiałem z tynkarzami. Sami się dziwili, że to tak długo schnie. Tym bardziej, że jest to fragment ściany od południa. Powiedzieli żeby dać tynkom jeszcze 2 tygodnie, mocno wietrząc - przy tej pogodzie powinno wyschnąć. Czekam więc, cóż mam zrobić. A masz założone parapety zewnętrzne? Jeśli nie, to może tamtędy woda się dostaje podczas opadów i wyłazi przez ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.05.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Dziś rozmawiałem z tynkarzami. Sami się dziwili, że to tak długo schnie. Tym bardziej, że jest to fragment ściany od południa. Powiedzieli żeby dać tynkom jeszcze 2 tygodnie, mocno wietrząc - przy tej pogodzie powinno wyschnąć. Czekam więc, cóż mam zrobić. A masz założone parapety zewnętrzne? Jeśli nie, to może tamtędy woda się dostaje podczas opadów i wyłazi przez ścianę. hehe moze to a moze .... wina tynku - jego polozenia. na szczescie plamy znikna tyle, ze trzeba sporo czekac, mozna tez wysuszyc w kilka godzin tyle, ze do tego nalezaloby zawolac tynkarzy nie tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 03.05.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 A masz założone parapety zewnętrzne? Jeśli nie, to może tamtędy woda się dostaje podczas opadów i wyłazi przez ścianę. Parapetów nie mam, ale tynk nie schnie od wysokości ok 1,8m do góry ściany, więc raczej to nie przez parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 03.05.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 hehe moze to a moze .... wina tynku - jego polozenia. na szczescie plamy znikna tyle, ze trzeba sporo czekac, mozna tez wysuszyc w kilka godzin tyle, ze do tego nalezaloby zawolac tynkarzy nie tynkarzy. Możesz jaśniej, bo znów nie kumam, jakieś zakręcone te Twoje odpowiedzi. Jeśli to tynkarze spartolili robotę, to jak?? Co zrobili źle?? Jak to udowodnić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.05.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Flash co niby tynkarze spierdzielili ? głupoty piszesz, może lepiej poruszmy temat co goście od suchej zabudowy potrafią spierdzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.05.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Flash co niby tynkarze spierdzielili ? głupoty piszesz, może lepiej poruszmy temat co goście od suchej zabudowy potrafią spierdzielić hehe a mozna cos spierdzielic? ale nie zmieniajmy tematu panie lamp spokojnie nie dlugo wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 03.05.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 panie lamp spokojnie nie dlugo wyschnie Domyślam się że niedługo wyschnie. Słoneczko coraz wyżej i dni cieplejsze. Ale pytanie brzmi CZEMU to tak długo trwa? Jeden narożnik budynku, dwa fragmenty ścian, od wschodu i kawałek od południa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 03.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Temat dotyczy tynku wewnętrznego gipsowego. Położony w grudniu. Do chwili obecnej w niektórych miejscach dalej widać mokre plamy. Budynek wykonany z maxa, nieocieplony. Od ponad miesiąca działa centralne ogrzewanie, wcześniej koza zasilana węglem i drewnem. Problemy występują na ścianie wschodniej i częściowo południowej. Nie wiem co jest grane, reszta ścian już sucha, poza drobnymi fragmentami a tam problem . Na tej ścianie jest duże okno i nad nim obniżone nadproże w wieńca. Od połowy wysokości ściany wyraźnie ciemniejsza, mokra. Miał ktoś podobny przypadek?? Pozdrawiam Lech Ja też tynkowałem zimą, w grudniu 2007 i tynki tak dokładnie to dopiero suche były w okolicach sierpnia 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts