lump praski 03.05.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Najbardziej ekologiczne byloby wprowadzenie samochodu z bateria elektryczna , ktora mozna ladowac przez noc - a ktory by przejezdzal ze 120 km dziennie - wiecej wiekszosci ludzi nie jest potrzebne - i odstawienie na bok ropy . W zeszlym roku przybylo w Polsce chyba ponad milion uzywanych samochodow i, niestety daje sie to odczuc zaraz po wyladowaniu. Coraz wiecej dzieci w srodowisku moich znajomych jest alergicznych i to poteznie alergicznych. Co do torebek plastikowych - plastik to pochodna ropy naftowej - wiec nic sie nie stanie jak wszyscy zaczna biegac z siatkami z materialu - jak to kiedys bywalo. Ostrzegam tez przed woda do picia stojaca dlugo w plastikowych butlach i serkach w opoakowaniach plastikowych - szczegolnie dla dfzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 03.05.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 A wlasnie... Slyszalem ze jest jakis paragraf ze chlebek musi byc sprzedawany z opakowaniem, nie mozna doliczac 10 gr za jednorazowke.. czy to prawda..? bo w mojej piekarni trzeba doplacac albo przyniesc swoja reklamowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.05.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A wlasnie... Slyszalem ze jest jakis paragraf ze chlebek musi byc sprzedawany z opakowaniem, nie mozna doliczac 10 gr za jednorazowke.. czy to prawda..? bo w mojej piekarni trzeba doplacac albo przyniesc swoja reklamowke... Zgodnie z przepisami sklep ma obowiązek dostarczenia klientowi opakowania do żywności sprzedawanej luzem. Torby muszą być bezpłatne, a jeśli ktoś żąda za nie pieniędzy, to działa wbrew prawu. Zasada ta dotyczy np. pieczywa, owoców lub warzyw. PS W "moim" wiejskim sklepie działają wbrew prawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 I tym opakowaniem jest mała, jednorazowa torebka, często bez uszu na dziale z pieczywem, czy też z warzywami. Większa torebka to już "torba na zakupy" po 10 gr. W markecie, gdzie kupuję często ta "jednorazowa" urywa się po włożeniu trzeciego ziemniaka. Więc ludzie biorą drugą, trzecią itd ekologia kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 04.05.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A wlasnie... Slyszalem ze jest jakis paragraf ze chlebek musi byc sprzedawany z opakowaniem, nie mozna doliczac 10 gr za jednorazowke.. czy to prawda..? bo w mojej piekarni trzeba doplacac albo przyniesc swoja reklamowke... Zgodnie z przepisami sklep ma obowiązek dostarczenia klientowi opakowania do żywności sprzedawanej luzem. Torby muszą być bezpłatne, a jeśli ktoś żąda za nie pieniędzy, to działa wbrew prawu. Zasada ta dotyczy np. pieczywa, owoców lub warzyw. PS W "moim" wiejskim sklepie działają wbrew prawu To moja wiejska piekarnia w centrum chorzowa sie wiele nie rozni.. a masz jakis paragraf na ten "obowiazek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.05.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Paragrafu nie znam, wyczytałam w "Gazecie prawnej", z tego co pamiętam reguluje to kilka przepisów w tym europejskich. Byłam zainteresowana, bo ten "mój" wiejski sklep za torebkę "bez uszu" winszuje sobie 0,10 zł. ale odpusciłam, bo właściciel sklepu jest nieskomplikowanym osobnikiem, dla przykładu: - butelka po piwie 0,40 - zwracasz i nie masz paragonu zakupu, dostajesz 0,20, jak masz paragon 0,30 - byłam świadkiem, jak jeden klient stwierdził, że strasznie drogi jest tu alkohol, w odpowiedzi usłyszał: "bo w tej "Gorzkiej żołądkowej" jest więcej % alkoholu niż w innych sklepach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
george_sand 05.05.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ekologia niekiedy zatacza bledne kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 05.05.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jest ekologia i ekologia - trzeba odroznic ta,ktora uprawiaja politycy dla pieniedzy i ta ktora naprawde tkwi w nas - swiadomosc i co warte ocalenia dla naszych dzieci -moze nie ma w nas tej swiadomnosci wcale...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Najbardziej ekologiczne byloby wprowadzenie samochodu z bateria elektryczna , ktora mozna ladowac przez noc - . Tia.... szczególnie tym ekologicznym prundem z wungla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.05.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 To mowisz, ze latamy w kosmos, ale przyjazniej dla srodowiska technologii spslania wegla nie da sie opracowac ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Da... a kto za to zapłaci? Przecież prościej podnieść cenę prądu. Kopalnia podniesie cene węgla, bo prąd drogi, energetycy, bo drogi węgiel podniosą cenę prądu Olek Grotowski śpiewal: Zrobił wilk elektrownię, aby prąd uzyskać Spalał w niej cały węgiel w kopalni odzyskan Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała Stąd brak światła i węgla, ale system działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.05.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 To samo jest z ropa - uzywasz stary samochod ktory zre hektolitry benzyny , dajesz zartobic wielkim koncernom i politykom, trujesz srodowisko, wode, powietrze, dzieci, wnuki, siebie - ale system dziala..... Na razie okazuje sie, ze jestem poszukiwana bo lecialam samolotem z pierwszym przypadkiem - jestem poszukiwana, ale nawet telefonu nie podali pod ktory mam zadzwonic - no swietnie sa przygotwani, nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jest ekologia i ekologia - trzeba odroznic ta,ktora uprawiaja politycy dla pieniedzy i ta ktora naprawde tkwi w nas - swiadomosc i co warte ocalenia dla naszych dzieci -moze nie ma w nas tej swiadomnosci wcale...... Jest świadomość, we mnie jest na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.05.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Bobiczku.....do jasnej cholery ! Czy Ty czytasz co napisalam ? ? ?@!*@* Lecialam z ta baba samolotem ! Poszukuja mnie, bo sa przygotowani, ale nie podali # telefonu pod ktory pasazerowie maja zadzwonic - tak sa super przygotowani. ! Zdazylam zarazic pol Warszawy pewnie...Lot z NY do Warszawy - 2 maja - to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.05.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ale co? Masz lęki?No to leć do lekarza i już.Sama zadbaj o siebie a ich to wiesz co.........Ja bym nie wytrzymał i dawno bym u lekarza sie zameldował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja bym sie dawno zameldował ze strachu oczywiście o swoja dupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.05.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Lek ? Najwyzej jeszcze zaraze drugie pol Warszawy..... ...jestem bardzo towarzyska.... Ciekawe jak mozna podac info , ze pasazerowie poszuykiwani bez numeru jakiejs infolinii.....no, majstersztyk ! Ale ty nie musisz sie bac - przez intrnet zarazic sie nie mozna - jedynie droga kropelkowa. I wobec tego jutro ruszam w miasto...... :najpierw metro, zeby dojechac do lekarza , potem tramwaj i autobus zeby wrocic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.05.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Proszę : Uruchomiono specjalną infolinię w sprawie nowej grypy. Informacji udzielą specjaliści z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny. Dostępne są numery telefonów: (22) 54-21-412, (22) 54-21-413, (22) 54-21-414 oraz 696-498-559 Jak na taką światową osobę wydajesz się dosyć nieporadna Ale to pewnie po podrózy . Duzo zdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.05.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Owszem, dzwonilam...nikt nic nie wie..... albo nie odbiera ....albo sygnal ciagly. U-pi , ide jutro w miasto........ to znaczy jade srodkami komunikacji miejskiej do lekarza ....tez duuuuzo zdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 07.05.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Owszem, dzwonilam...nikt nic nie wie..... albo nie odbiera ....albo sygnal ciagly. No proszę jakie mądre ludzie, nie chcą z takim kimś gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts