Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam gdzies taka ekologie....

Xiff

Recommended Posts

Owszem, dzwonilam...nikt nic nie wie..... albo nie odbiera ....albo sygnal ciagly.:D

No proszę jakie mądre ludzie, nie chcą z takim kimś gadać.

... "ieeetam" Pepeg, to nie to ... http://www.tvn24.pl/0,1598991,0,4,kopacz-mamy-juz-adresy-pasazerow-z-usa,wiadomosc.html ... "mówiom, że majom śićkich" :lol: :wink:

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy
Owszem, dzwonilam...nikt nic nie wie..... albo nie odbiera ....albo sygnal ciagly.:D

No proszę jakie mądre ludzie, nie chcą z takim kimś gadać.

... "ieeetam" Pepeg, to nie to ... http://www.tvn24.pl/0,1598991,0,4,kopacz-mamy-juz-adresy-pasazerow-z-usa,wiadomosc.html ... "mówiom, że majom śićkich" :lol: :wink:

A majom, majom każdego adres, od każdego pobiorą wymazy :D

Tylko od tego jednego wymazu jakoś nie chcą adresu, chociaż sam do nich dzwoni.

Ciekawe czemu?

Może za to pieprzenie głupot po forach.

:p

Gość Pepeg z Gumy
U-pi , ide jutro w miasto........ to znaczy jade srodkami komunikacji miejskiej do

lekarza :D....tez duuuuzo zdrowka. :D

to miło z Twojej strony . Nie zapomnij tez nachuchać na sąsiadów :D

Spokojna Twoja rozczochrana Zochna.

Niech sobie chucha do woli - jest zdrowa jak koń pociągowy,

bo wirusy i bakterie mają na tyle inteligencji, że nie atakują takiego ustroju w którym mogą od razu wyzdychać.

Synu .......nie tylko rzekles prawde ( pierwszy raz w zyciu ) ale sa to swiete

slowa ! :D

Nareszcie powiedzilaes tez cos z sensem ! :D

Eeee nie.....to nie byl samolot z Nowego Jorku ale lecacy tego samego dnia z

N E W A R K U...a nie N E W Yorku - tacy sa bystrzy w ministerstwie zdrowia , ze wyszloi m, ze to jedno i to samo . :D

Niby prawie wszystko sie zgadza : samolot, z Ameryki, swinska grypa ........ale

p r a w ie czyni wielka roznice....... :D

Samolot z Newarku to jednak nie samolot z New Yorku- to dwa r o z n e

lotniska - inna nazwa, inny stan NY i NJ , inny numer rejsu, inni pasazerowie -

....wszystko inne ............. :D :D :D :D

Gość Pepeg z Gumy

Żenada!

Wzruszyła nas do łez twoja niewątpliwie pasjonująca historia.

Ja nie wiem co ty ostatnio bierzesz, ale teraz, to jesteś już tak "błyskotliwa", że albo bierz tylko połowę tego co zawsze , albo w ogóle zmień dealera.

Trzeba było mówić, że to zbyt trudne i nie kumasz ani aluzji, ani ironii, ktoś by ci może jakoś wytłumaczył.

No, nie wiem.......foliowki na suwak w duzym wymiarze moga byc

potrzebne....jak ministerstwo zdrowia bedzie tak sprawnie dzialac......a w takim

Mielcu raptem 49 lozek na zakaznym........ :D

W 1919 jak wybuchla epidemia to pierwsza fala byla stosunkowo lagodna ,

druga - zabila pare milionow ludzi.

Potem byl trzeci rzut , ale tez juz lagodny.

Ekologiczni naziści

...

Z innej perspektywy do podobnych wniosków dochodzą konserwatywni liberałowie, grzmiący, jak prezydent Czech Vaclav Klaus, że ekologizm to nowa wersja totalitaryzmu. Aktywiści ekologiczni nie różnią się od faszystów i komunistów, chcą bowiem odebrać wolność po to, by zrealizować swoją, opartą na ideologicznych przesłankach, utopię. Czy to zresztą przypadek, że dotychczas najbardziej proekologicznym systemem politycznym mogły się pochwalić nazistowskie Niemcy, z ustawami o szacunku dla zwierząt, pogańskim wręcz kultem natury i „zielonymi technologiami” wykorzystującymi odpady?

...

http://www.polityka.pl/ostrzezenie-z-przyszlosci/Lead30,936,289462,18/[/u]

Niedługo dzięki ekologom staniemy się skansenem Europy. Moja własna historia; chciałem wyciąć na mojej działce 150 kiludziesięcioletnich sosen w dużej części chorych i podsychających ( pożar poszycia kilka lat wcześniej spowodowany pradopodobnie od podrzuconej szklanej butelki - działka przy drodze powiatowej) i w to miejsce posadzić nowe sosny . Tydzień temu był na działce leśniczy i stwierdził , że on takiej zgody nie podpisze ponieważ działka jest w obszarze chronionym w miejscu dość eksponowanym i mogę co najwyżej roczenie wyciąć do 3 m3 drzewa (około 15 sosen) a pozostałe drzewa mają sobie ekologicznie schnąć. Chciałem nawet powiększyć nasadzenia ale to żaden jak się okazało argument. Trakutuje to niemal jak prowokację ; sąsiedzi "domowymi" sposobami pozbywali się np. wiązów przy wspomnianej drodze powiatowej i tylko w zasadzie wzdłuż mojej działki pozostało ich jeszcze ok 30-40 tworząc piękny szpaler ale nic to nie zanaczy. Leśniczy na argument , że ludzie wycinają często drzewa w środku lasu w nie tak odległej miejscowości i buduja domy , czyli trwale zmieniają środowisko naturalne, stwierdził, że jakoś widoczenie kombinują. Ręcę opadają, no ale dzisiaj będzie chyba wizyta u nadleśniczego, zobaczymy co on na to. Nie dajmy się zwariować.

Pozdrawiam

A nie możesz, tak te 15 sosen, no moze nic złego Cię nie spotka jak i 20 sosenek wytniesz. I od razu nowych naflancować. Skoro planujesz to ponownie zalesić, to w sumie chyba wszystko jedno. Efekt będzie ten sam, tylko sie rozciagnie w czasie. Zaczniesz wycinkę od tych najbardziej chorych. po co marnować energię na walkę z urzędnikami? Chyba, że chodzi o jakieś kwestie finansowe, np. lepsza cena drewna przy większej ilości, cy cuś. Tylko później ten lasek będzie taki "różny wzrostem" :lol: .

Zalesiaj , ale nie sosenkami tylko drzewami lisciastymi .

Polske i w ogole Europe srodkowa czeka stepowienie .....czyli w skrocie brak

wody. 8)

Prognozy sa raczej niewesole. Ale po nas - potop :D ooooops, pustynia. :D

Aha, no i wedlug najnowszych badan jedzenia w plastikowych , estetycznych

pojemniczkach nalezaloby unikac - szczegolnie dla dzieci. Na pewno nie uzywac

plastykowych butelek do karmienie niemowlat . 8)

Plastik jest produktem przetwarzania ropy naftowej . :D