toomyem 30.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam, Jestem na etapie wykańczania łazienki. Mam zrobioną wylewkę i zostawiony otwór w miejscu gdzie będzie brodzik (taki z płytek, na równo z posadzką). Rurki do ogrzewania podłogowego są już poprowadzone i zalane wylewką. Kilka rurek częściowo "wystaje" w miejscu gdzie jest "dziura" pod brodzik. Kafelkarz poradził mi, że lepiej by było gdyby rurki w tym miejscu były położone gęściej, żeby woda szybciej wysychała. Niestety nie da się już tego poprawić bez rozcinania tych widocznych fragmentów rurki i "dosztukowanie" dodatkowych metrów. Pytanie tylko czy to jest bezpieczne? Ja osobiście nie jestem przekonany do takiego rozwiązania - zawsze to większe ryzyko przecieku w przyszłości. Czy też może się mylę, i da się to zrobić poprawnie i pewnie? http://m-ski.net/murator/brodzik.jpg tomekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 30.04.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ja bym to zostawił w spokoju. Podłogówki nie powinno się sztukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.04.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Wszystko się da zrobić pewnie, ale nikt nie zagwarantuje, że tak będzie u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROAT1 01.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Z tego co wiem to woda powinna spływać do odpływu liniowego a nie wysychać, a jak zrobisz za gęsto to Ci będzie wysychac woda w syfonie i sie zacznie smrodek z szamba przedostawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 01.05.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 tak czy inaczej podłogówka działa tylko kilka miesięcy w roku.wykonywanie jakiś specjalnych zabiegów, żeby przez te kilka miesięcy w roku było inaczej niż w pozostałe to dziwny pomysł. w dodatku w tym przypadku dość ryzykownych zabiegów.niech kafelkarz się skupi na swojej robocie,dla mnie zawsze jest podejrzane, jak ktoś zaczyna od korygowania i krytykowania nie swojej roboty, z poza swojej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 01.05.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Postanowiłem nie ruszać tego. Zbyt duże ryzyko w stosunku do potencjalnych zysków. Na zdjęcie tego nie widać, ale tam są trzy pętle przechodzące, więc trochę i tak będzie grzało. Faktycznie, lepiej żeby woda w syfonie nie wysychała zbyt szybko... tomekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts