krzyk61 01.05.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 fachowiec zamontował nam wannę,narożna 135x135cmVivera Hawaii,wanienka jest o.k,ale wydaje mi się,że spuszczanie wody trwa bardzo długo!!!!!!!!!napiszcie jak wygląda to u Was.Ile czasu potrzeba na spust wody z około połowy wanny.Dziękuję za podjęcie tematu,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziarax 01.05.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Mamy wannę o podobnym wymiarze, i pół wanny, no może trochę więcej, to spuszczam wodę ok 2-3 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 01.05.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Pewnie zamontowali Ci taki mały syfonik, w kształcie łódki, bardzo niski. U mnie też woda pomału wylatuje i powodem jest właśnie syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.05.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Czas spuszczania wody będzie zależał również od pojemności wanny i poziomu jej napełnienia Określenie czasu "bardzo długo!!!!!!!!" jest niezbyt precyzyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.05.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Z mojej wanny woda spływa bardzo szybko... ale syfon do niej sam zrobiłem z rury fi50... przez 10 lat użytkowania ani razu nie czyściłem syfonu - może 5x wlałem kreta i to wszystko... a swego czasu leciało wszystko - piasek, zeskrobki farby z wiaderek, ogólnie wszystko z remontu...syfon zrobiłem z elastycznej rury fi50 - zwinąłem ją w pętelkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.05.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 farciaz moze napelnic wanne mi z kranu woda nie nadaza z nalewaniem wody bo ta ciagle przez te "dziure" w dnie ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Pewnie zamontowali Ci taki mały syfonik, w kształcie łódki, bardzo niski. U mnie też woda pomału wylatuje i powodem jest właśnie syfon. To jest jedyny problem,który przeszkadza w szybkim wypróżnianiu wody z wanny.Mamy podobną wannę i na początku jak pan robił próby od razu zakupił zasyfonowanie inne jak to które było w komplecie razem z wanną.Syfonik z kompletu ma dziwne przewężenie ,coś w postaci "kompensatora"i bardzo spawalnia spływ wody.Gdy zmienił na inny z filtrem problem znikł. Oczywiście cały czas mówimy o łazience na górze gdzie o spadkach nie ma co rozprawiać , bo jeżeli wanna jest na dole czepiać się można dodatkowo właśnie spadków. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts