Ola_C 01.05.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ["remont" we własnym zakresie ] jak w temacie - blok 1970 r. ( wielka płyta) Mam siatkę ale nie jestem pewna co do zaprawy klejowej (frans-pol , zaprawa klejowa do płyt kartonowo - gipsowych). Mam zamiar powklejać ok 30cm szerokości paski siatki na fugi międzypłytowe i na popękane płyty a na koniec już całą ścianę i sufity tynkiem gipsowym (goldband - knauf) Czy ta zaprawa klejowa jest wystarczająco dobra do tego co chcę zrobić? Czy może jest co lepszego? Podłoże: - w większości usunięty tynk gipsowy do "żywego" (odkryta płyta) w niektórych miejscach mocno tzrymający się tynk gipsowy, - zagruntowane Czy może poprostu bez zaprawy klejowej siatkę zatopić w tym tynku? Taki mam plan - jeśli gdzieś popełniam błąd to proszę o sugestje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ... Czy ta zaprawa klejowa jest wystarczająco dobra do tego co chcę zrobić? Czy może jest co lepszego? ... żadna siatka i zaprawa nie jest dostatecznie dobra aby urzymac "pracujące" płyty wielkoblokowe ... Jak zwalczyć pęknięcia na łączeniach płyt ?( ściany, sufity)... siłom i godnosciom osobistom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_C 01.05.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ... Jak zwalczyć pęknięcia na łączeniach płyt ?( ściany, sufity)... siłom i godnosciom osobistom ... jesteś przezabawny .... najlepszy doradca na forum? śmiechu warte ja tu mam problem, czekałam na konkrety a ty sobie żarty stroisz, zastanów sie czasem co piszesz a nie spamujesz i nabijasz sobie posty... takim jak ty z takim podejściem - dziękuje za pomoc Mam nadzieję, że ktoś inny podsumuje to co napisałam w normalny i życzliwy sposób i mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.05.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 teraz to chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.05.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ola... brzoza nie dostał tego tytułu za friko.... i chyba też nie za pieniądze (mam nadzieję ) ...czasem warto wziąć na wstrzymanie i uśmiechnąć się... nawet jeśli nie qmasz żartu.... a tu masz odpowiedź... niestety nie po Twojej myśli... żadna siatka i zaprawa nie jest dostatecznie dobra aby urzymac "pracujące" płyty wielkoblokowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ola... brzoza nie dostał tego tytułu za friko.... i chyba też nie za pieniądze (mam nadzieję ) ... Rom-Kon tytuł był za jaja i masło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ola proponuję zarejestruj się na nowo na forum pod zmienionym nickiem i zacznij od nowa... masz tylko 7 postów na koncie wiec strata mała... a takim tekstem to troszkę ludzi z forumowego światka zraziłaś do siebie... i to od samego początku... nie wróży to dobrze na przyszłość... a może całkowicie zrezygnuj z pisania i ogranicz się do czytania? Jeśli uraził Cię post brzozy to nie chcę myśleć co zrobi post np. Barbossy Wywoła u Ciebie albo myśli samobójcze albo wręcz odwrotnie - zabójcze! I jedne i drugie są szkodliwe dla zdrowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 hmmm... za jaja rozumiem... pewnie duże... moje gratulacje... ale co z tym masłem? ...nie qmam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.05.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 uratuję opinię forum w ocenie PaniOli/PanaOli nalep na sufit kasetony styropianowe stracisz niewiele z wysokości jakiś 1cm pęknięcia zostaną zakryte tylko krytycy tej metody twierdzą że zamiast kilku pęknięć otrzymuje się siatkę pęknięć ładną kwadratową o boku 0,5 metra ale te pęknięcia są zaprojektowane i ujdą... http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1207858_1.jpg http://tremolo.elektroda.net/Artykuly/Gitary/Wyciszanie%20domowego%20studio%20gitarowego_pliki/image028.jpg http://www.tagra.com.pl/grafika/kasetony1.jpg teraz maskowanie pęknięć na połączeniu ścian i stropu tudzież miodzio pod lampę http://muangthai.pinger.pl/a/2009/2/7/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 01.05.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 inna możliwość- tapeta z włókna szklanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_C 01.05.2009 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 chciałam tylko dostać jakieś wskazówki, porady ... poprostu potrzebowałam pomocy... dziwni z was ludzie ... urządziliście sobie tu offtopa i zrobiliście ze mnie tą złą... przykre Jeśli ktoś ma jeszcze mi coś do powiedzenia nie na temat topa to prosze na pm (pw) kolego Beton mam już dość głupich żartów... A na koniec powtórzę pytanie : czy ta zaprawa klejowa o której wspomniałam na początku tego tematu, nadaje się do tego co chcę zrobić, będzie się trzymać ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.05.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ?????? głupie żarty????? to naprawdę jedne z REALNYCH rozwiązań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.05.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 A na koniec powtórzę pytanie : czy ta zaprawa klejowa o której wspomniałam na początku tego tematu, nadaje się do tego co chcę zrobić, będzie się trzymać ściany? Sciany, sufiutu bedzie sie trzymać ale bedzie też pękać. Napisał Ci o tym brzoza. Tak wogóle to jesteś pewna tych gipsowych tynków ze sa na wielkiej płycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.05.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 (...) kolego Beton mam już dość głupich żartów... (...) Buuuuaaaaahhhhhhaaaaa! Bo się zleję ze śmiechu!!!! Beton.... plusik dla Ciebie że chociaż się starałeś... chciałeś dobrze a wyszło jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.05.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 bo Ole nie chce słyszeć, że nie ma metody na blok z wielkiej płyty. Można sobie fundować różne tapety. zatapiać włókna, podkładać fizeliny - będzie pękać. Więc najlepiej zaslonić - będzie pękac pod spodem.I żaden hiper klejei zaprawy i metody - sorry, nie działają. Więc sie Olu nie rzucaj tylko czytaj co Ci ludzie piszą - bo Ci dobrze radzą, a mogliby olać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 01.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 beton 44 dostało się od Ola_C ,oj dostało,ale to może przez te foty...na linku trzeba było poprzestać. Pęknięcia w bloku,nie do przeskoczenia.A brzoza to ...za masło. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.05.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 hmmm... za jaja rozumiem... pewnie duże... moje gratulacje... ale co z tym masłem? ...nie qmam... no ja myślę... że tym masłem... to się, ten tego, .... smaruje ....chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.05.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 hmmm... za jaja rozumiem... pewnie duże... moje gratulacje... ale co z tym masłem? ...nie qmam... no ja myślę... że tym masłem... to się, ten tego, .... smaruje ....chyba ... hmmm no wiesz... są pewne czynności poprzedzające co by właśnie ten, tego nie smarować... eeee ale może ja się na tym nie znam... młody jeszcze jestem... a przynajmniej takim się czuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 02.05.2009 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Osobiscie nie probowalem takiej metody ale mysle, ze mozna zrobic okladzine z plyty g-k na konstrukcji z profili jak pod scianke dzialowa - czyli tzw przedscianke.Tylko, ze zabierze z 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts