Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zwalczyć pęknięcia na łączeniach płyt ?( ściany, sufity)

Recommended Posts

["remont" we własnym zakresie ]

jak w temacie - blok 1970 r. ( wielka płyta) Mam siatkę ale nie jestem pewna co do zaprawy klejowej (frans-pol , zaprawa klejowa do płyt kartonowo - gipsowych).

Mam zamiar powklejać ok 30cm szerokości paski siatki na fugi międzypłytowe i na popękane płyty a na koniec już całą ścianę i sufity tynkiem gipsowym (goldband - knauf)

Czy ta zaprawa klejowa jest wystarczająco dobra do tego co chcę zrobić? Czy może jest co lepszego?

Podłoże:

- w większości usunięty tynk gipsowy do "żywego" (odkryta płyta) w niektórych miejscach mocno tzrymający się tynk gipsowy,

- zagruntowane

Czy może poprostu bez zaprawy klejowej siatkę zatopić w tym tynku?

Taki mam plan - jeśli gdzieś popełniam błąd to proszę o sugestje :)

pozdrawiam

... Czy ta zaprawa klejowa jest wystarczająco dobra do tego co chcę zrobić? Czy może jest co lepszego? ...

żadna siatka i zaprawa nie jest dostatecznie dobra aby urzymac "pracujące" płyty wielkoblokowe

... Jak zwalczyć pęknięcia na łączeniach płyt ?( ściany, sufity)...
siłom i godnosciom osobistom ...

... Jak zwalczyć pęknięcia na łączeniach płyt ?( ściany, sufity)...
siłom i godnosciom osobistom ...

jesteś przezabawny .... najlepszy doradca na forum? śmiechu warte

ja tu mam problem, czekałam na konkrety a ty sobie żarty stroisz, zastanów sie czasem co piszesz a nie spamujesz i nabijasz sobie posty... takim jak ty z takim podejściem - dziękuje za pomoc

Mam nadzieję, że ktoś inny podsumuje to co napisałam w normalny i życzliwy sposób i mi pomoże

Ola... brzoza nie dostał tego tytułu za friko.... i chyba też nie za pieniądze (mam nadzieję :wink: ) ...czasem warto wziąć na wstrzymanie i uśmiechnąć się... nawet jeśli nie qmasz żartu.... a tu masz odpowiedź... niestety nie po Twojej myśli...

żadna siatka i zaprawa nie jest dostatecznie dobra aby urzymac "pracujące" płyty wielkoblokowe

Ola proponuję zarejestruj się na nowo na forum pod zmienionym nickiem i zacznij od nowa... masz tylko 7 postów na koncie wiec strata mała... a takim tekstem to troszkę ludzi z forumowego światka zraziłaś do siebie... i to od samego początku... nie wróży to dobrze na przyszłość... a może całkowicie zrezygnuj z pisania i ogranicz się do czytania? Jeśli uraził Cię post brzozy to nie chcę myśleć co zrobi post np. Barbossy :wink: Wywoła u Ciebie albo myśli samobójcze albo wręcz odwrotnie - zabójcze! I jedne i drugie są szkodliwe dla zdrowia...

uratuję opinię forum w ocenie PaniOli/PanaOli

nalep na sufit kasetony styropianowe

stracisz niewiele z wysokości jakiś 1cm pęknięcia zostaną zakryte

tylko krytycy tej metody twierdzą :oops: że zamiast kilku pęknięć

otrzymuje się siatkę pęknięć ładną kwadratową o boku 0,5 metra :-?

ale te pęknięcia są zaprojektowane i ujdą...

http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1207858_1.jpg

http://tremolo.elektroda.net/Artykuly/Gitary/Wyciszanie%20domowego%20studio%20gitarowego_pliki/image028.jpg

http://www.tagra.com.pl/grafika/kasetony1.jpg

teraz maskowanie pęknięć na połączeniu ścian i stropu tudzież miodzio pod lampę :-?

http://muangthai.pinger.pl/a/2009/2/7/

chciałam tylko dostać jakieś wskazówki, porady ... poprostu potrzebowałam pomocy...

dziwni z was ludzie ... urządziliście sobie tu offtopa i zrobiliście ze mnie tą złą... przykre

Jeśli ktoś ma jeszcze mi coś do powiedzenia nie na temat topa to prosze na pm (pw)

kolego Beton mam już dość głupich żartów...

A na koniec powtórzę pytanie : czy ta zaprawa klejowa o której wspomniałam na początku tego tematu, nadaje się do tego co chcę zrobić, będzie się trzymać ściany?

A na koniec powtórzę pytanie : czy ta zaprawa klejowa o której wspomniałam na początku tego tematu, nadaje się do tego co chcę zrobić, będzie się trzymać ściany?

Sciany, sufiutu bedzie sie trzymać ale bedzie też pękać. Napisał Ci o tym brzoza.

Tak wogóle to jesteś pewna tych gipsowych tynków ze sa na wielkiej płycie ?

bo Ole nie chce słyszeć, że nie ma metody na blok z wielkiej płyty. Można sobie fundować różne tapety. zatapiać włókna, podkładać fizeliny - będzie pękać. Więc najlepiej zaslonić - będzie pękac pod spodem.

I żaden hiper klejei zaprawy i metody - sorry, nie działają.

Więc sie Olu nie rzucaj tylko czytaj co Ci ludzie piszą - bo Ci dobrze radzą, a mogliby olać.

hmmm... za jaja rozumiem... pewnie duże... moje gratulacje... ale co z tym masłem? ...nie qmam...

no ja myślę... że tym masłem... to się, ten tego, .... smaruje ....chyba ... :wink:

hmmm no wiesz... są pewne czynności poprzedzające co by właśnie ten, tego nie smarować... eeee ale może ja się na tym nie znam... młody jeszcze jestem... a przynajmniej takim się czuje....