RafalGo 01.05.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 WitamWlasnie koncza mi wykonwyac gladzie w domu i nie wiem jak powinny byc malowane, chodzi dokladnie o gruntowanie czy zabielanie (kazdy mi twierdzi co innego). Sciany zostaly przygotowane w nastepujacy sposob:1.) Tynki cementowo wapienne2.) Gruntowanie (Tytan grunt)3.) Gładź tynkowa biała STABILL PG-414.) Zatarte do idealnej gladkosci Co powinienem nastepnego wykonac, czy nalezy to gruntowac jeszcze raz a moze nalezy to pomalowac wstepnie na bialo, a moze mozna to juz malowac kolorem ?Sciany beda malowane na kolor farbami Beckers. Prosze o porade i wlasciwa kolejnosc. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.05.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 kup sobie farbę w wybranym kolorze /na początek 1 wiadro/ przeczytaj sobie o sposobie stosowania /na każdym wiaderku jest zazwyczaj instrukcja producenta/ pędzel w łapę i naprzód /niektórzy wolą wałki/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 01.05.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 na gładź unigrunt rozcieńczony (instrukcja na opakowaniu),tylko bez zacieków,bo po malowaniu wszystko wychodzi.Co do Beckers'a -dobry wybór. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 01.05.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 pod farbę Beckers'a farba podkładowa tej firmy pod ostre kolory najlepiej zabarwiona wkolorze zbliżonym do nawieżchniowego[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 01.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Gładź gipsową trzeba zagruntować, bo ci się przy malowaniu farba na wałek nawinie... Każdy producent farb ma gotowe grunty, ale tańszy i czasem lepszy sposób to zwykła biała farba akrylowa z wodą w proporcji 1:1 i dolewka unigruntu. To działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts