les111 01.05.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam,mam pytanie a mianowicie wybranie ręczne 60cm ziemi zasypanie piaskiem ubicie i wylanie betonu 10 cm zaznaczam że z gruchy usłyszałem cene 5000zl cała powierzchnia 90m2 to chyba chore co sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 02.05.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 mi wybrali 10 cm i chudziak 10 cm - 1 tys zł ale wybrać ręcznie 60 cm? i zasypać, robocizna w cenie. Mój sasiad nic nie wybiera, powrzucał troche gruzu, na trawę chudziak i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 03.05.2009 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Lenart chcesz powiedzieć że pod chudziak nie dawałeś piachu i po między fundamenty w środku masz tylko ziemie no a co z ubiciem nie boisz się że będzie to póżniej pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 06.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja tym co nie wybierali ziemi wspolczuje zapachu, ktory moze sie pojawic w domu za jakis czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 10.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 u mnie wylanie samego chudziaka, ok. 70m2, wyszło 6,5 kubika, grubości ok. 10 cm. ok. 2000PLN + grucha, praca pompy , wyszło ok. 3000PLN z robocizną.bez wybrania ziemi i bez piasku, bo już był i trzeba było tylko ubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 10.05.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 zawsze mozna oszczedniej lac beton prosto z ryja (auta),tzn. bez pompy jesli juz za pompe se dodatkowo licza. na wiekszosci budowach jest taki sposob wykonalny.nie przeplacac a chopow gonic do lopaty, za opieranie sie nie placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 12.05.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Hey!! A powiedzcie,jaki może być koszt samej robocizny (wylania chudziaka) w domu o wymiarach - 10m / 11,30 m . Nasi budowlańcy nie robią tego w ramach zakresu swoich robót.Traktują to jako cos dodatkowego i za dodatkowe pieniądze.Powiedzcie w jakich granicach może być to koszt ( czytaj: o jaką kasę mam się targować?)Pzdr.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 15.05.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Podnoszę,bo to pilne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 15.05.2009 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Hey!! A powiedzcie,jaki może być koszt samej robocizny (wylania chudziaka) w domu o wymiarach - 10m / 11,30 m . Nasi budowlańcy nie robią tego w ramach zakresu swoich robót.Traktują to jako cos dodatkowego i za dodatkowe pieniądze.Powiedzcie w jakich granicach może być to koszt ( czytaj: o jaką kasę mam się targować?) Pzdr. R. jeśli wylanie tylko chudziaka jeszcze z beczki to przypuszczam że w granicy 1000-1500zł wszystko też zależy od terenu w jakim mieszkasz,jaka grubość itp mogę sie mylić co do ceny ale ja szacuje u siebie w tych granicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukla 15.05.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 ja płaciłem 15 zł. za m2 przecież chudziaka leje się przy zeze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 19.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ja tym co nie wybierali ziemi wspolczuje zapachu, ktory moze sie pojawic w domu za jakis czas... ....oraz pięknego rozwoju grzyba bo latach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 25.05.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 a po co wam chudziak???? chudziak jest tylko dla wygody murarzy.... by rusztowania równo stały i łatwiej się chodziło. Mnie wszyscy mówią, że robią to we własnym zakresie i nie z gruchy za słone pieniądze a z batoniary bo taniej przecież ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seaman 30.05.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Cze Nie lalem chudziaka, moj inspektor polecil wymieszac w betoniarce cement ze zwirem na sucho i wsypac w wykop, wyrownac...taniej i tez dobry efekt zeby zagescic podloze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja tym co nie wybierali ziemi wspolczuje zapachu, ktory moze sie pojawic w domu za jakis czas... wiesz co mieszkam w domu który był wybudowany kilkadziesią lat temu. Chudziak był lany prawie na trawe (jak kułem dziure to były jeszcze jakieś organiczne resztki i... nic nie smierdzi. Więc nie podzielam twojej opini na ten temat. W domu który buduje wybrałem jakies 25cm wierzchniej warstwy i na to poszła cienka warstwa piasku (jakies 7-10cm) i chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts