Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chudziak

les111

Recommended Posts

Hey!!

A powiedzcie,jaki może być koszt samej robocizny (wylania chudziaka) w domu o wymiarach - 10m / 11,30 m . Nasi budowlańcy nie robią tego w ramach zakresu swoich robót.Traktują to jako cos dodatkowego i za dodatkowe pieniądze.Powiedzcie w jakich granicach może być to koszt ( czytaj: o jaką kasę mam się targować?)

Pzdr.

R.

Hey!!

A powiedzcie,jaki może być koszt samej robocizny (wylania chudziaka) w domu o wymiarach - 10m / 11,30 m . Nasi budowlańcy nie robią tego w ramach zakresu swoich robót.Traktują to jako cos dodatkowego i za dodatkowe pieniądze.Powiedzcie w jakich granicach może być to koszt ( czytaj: o jaką kasę mam się targować?)

Pzdr.

R.

jeśli wylanie tylko chudziaka jeszcze z beczki to przypuszczam że w granicy 1000-1500zł wszystko też zależy od terenu w jakim mieszkasz,jaka grubość itp mogę sie mylić co do ceny ale ja szacuje u siebie w tych granicach

Ja tym co nie wybierali ziemi wspolczuje zapachu, ktory moze sie pojawic w domu za jakis czas...

wiesz co mieszkam w domu który był wybudowany kilkadziesią lat temu. Chudziak był lany prawie na trawe (jak kułem dziure to były jeszcze jakieś organiczne resztki i... nic nie smierdzi. Więc nie podzielam twojej opini na ten temat.

W domu który buduje wybrałem jakies 25cm wierzchniej warstwy i na to poszła cienka warstwa piasku (jakies 7-10cm) i chudziak.