Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Mazo. Miała być Jaskółka, a będzie pr. indywidualny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja koniecznie muszę zapytać o okna!!! Interesuje mnie wszystko: producent, kolor, materiał i wrażenia!! Jestem na etapie okien i zastanawiam się nad wyborem koloru intryguje mnie szary, ale tak niewiele tego koloru mozna zobaczyć.... I generalnie jezeli macie jasnoszary to wcale nie jest jednak, czego sie obawiałam, taki strasznie jasny.

Piekny dom!!! Gratuluję!!!

Mazo, krótkie pytanie:

Mam dom bardzo podobny do Twojego, też projekt indywidualny, prosta bryła, płaska dachówka. Jestem na etapie zamawiania okien i ciągle nie mogę zdecydować się na kolor: RAL 7016 ( antracyt ) czy może 7001 lub 7035 ? Takie kolory są dostępne w Oknoplast bez wysokiej dopłaty, obawiam się, że antracyt będzie zbyt ciemny, niemal czarny, zaś 7001 z kolei zbyt blady. U Ciebie na tle białej elewacji na zewnątrz i białych ścian w środku wygląda OK, u mnie kolory na zewnątrz i wewnątrz będą takie same - biel.

Jaki kolor wg RAL mają Twoje okna ? Dzięki.

• 1 month później...

przepiękny domek!!!! świetny pomysł na bryłę dwubudynkową

Zauważyłam że macie ogrzewanie podłogowe, czy kładliście na całej powierzchni domu? Czy mogłabym się dowiedzieć jakiego rzędu są to koszty, czy dużo większe od analogicznego grzejnikowego?? Jeśli to nie problem to prześlij info na priv

Pozdrawiam cieplutko

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witaj Mazo.

Poszukując szafki pod tv [rzypadkowo odwiedziłam Cię i okazuje się, że jesteśmy ..powiedzmy sąsiadkami z tej samej wsi :) Piękny masz domek. Jesteśmy z mężem kibicami powstawania Waszwgo domu. My mieszkamy od 2 tygodni i wygrzebujemy się jeszcze z kartonów. ps. kto Wam utwardzał drogę do domu? mamy ten sam problem. Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Ale mi się ładnie wpisałyście do dzienniczka...:)

Dziękuję za wszystkie komplementy, bardzo mi miło:)

Tataraku - kolor okien to RAL 7040, fajny jest, neutralny, chociaż jeśli chodzi o kolor bramy to lepiej 7004, taki jest standardowy w niektórych firmach.

Sąsiadko :) - odpisałam na priva.