mazo 15.08.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 A u nas instalacja elektryczna i wod.kan gotowa! Nawet tynki prawie skończone. A my właśnie wróciliśmy z urlopu i w sobotę ruszamy na inspekcję -pewnie już skończą tynki. Chociaż było nerwowo - problemy z kolejną transzą kredytu (panowie z banku troszę mają u siebie bałagan...), wykonawca zapowiedział, że idzie na inną budowę, a potem nagle się okazało, że mimo tego, że nie dostał pieniędzy, zaczął pracę i dzięki temu nie mieliśmy znowu przestoju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 17.08.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no to mazo dawaj foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2010 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Żebym to je miała... Na budowie byłam ostatnio przed instalacjami, potem urlop, dopiero w sobotę robimy wizytację, sama już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Myślicie, że taką szafkę można skrócić - chodzi mi o głebokość? Wydaje mi się, że pasowałaby mi do małej łazienki, na zamówienie pewnie by wyszła drożej. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50195547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.08.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 witam i od razu dołączam się do kibiców - co prawda nie miałam czasu na przeczytanie Twojego dziennika od deski do deski ale na pewno to uczynię w najbliższym czasie. poruszyło mnie to iż jgdy czytam zdania pisane przez ciebie to jakbym siebie słyszała - podobne rzeczy nam się podobają. bardzo ładny domek wam się wyłania. życzę wytrwałości i tylko dobrych wyborów. wkrótce pojawię się z bardziej konstruktywnymi komentarzami.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.08.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Totalny brak czasu, więc dawno nie zaglądałam tutaj, teraz nadrabiam zaległości. Mazo gratuluję postępów. Ach, te szare okna... Czekam też niecierpliwie na nowe fotki. Co do oświetlenia na zewnątrz, to u nas - o dziwo - to mąż znalazł lampy w Castoramie. Stwierdził, że mają takie być bo są "nowoczesne" i pasują kolorem. Po przekopaniu kilku sklepów w necie przyznałam mu rację, nie ma za dużo szarych lampek, a żeby jeszcze ładne były to już hoho. Za to te piłki ogrodowe piękne. A czy praktyczne? Mają dwa modele z tej szarej serii, większy (ten kupiliśmy) i mniejszy. Koszt niecałe 100pln, więc nieźle. http://a.imageshack.us/img507/6123/p1080205.th.jpg Dwie inne fotki mam w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.08.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 witam i od razu dołączam się do kibiców - co prawda nie miałam czasu na przeczytanie Twojego dziennika od deski do deski ale na pewno to uczynię w najbliższym czasie. poruszyło mnie to iż jgdy czytam zdania pisane przez ciebie to jakbym siebie słyszała - podobne rzeczy nam się podobają. bardzo ładny domek wam się wyłania. życzę wytrwałości i tylko dobrych wyborów. wkrótce pojawię się z bardziej konstruktywnymi komentarzami. pozdrawiam Hej Kiniu! chyba znowu uwierzę w moje telepatyczne zdolności (serio), bo dzisiaj o Tobie pomyślałam (chyba przed chwilą, kiedy smażyłam naleśniki )! W związku z moim pytaniem (baaardzo starym) o kanapę. Dziwne... Mnie się u Ciebie też podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.08.2010 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Totalny brak czasu, więc dawno nie zaglądałam tutaj, teraz nadrabiam zaległości. Mazo gratuluję postępów. Ach, te szare okna... Czekam też niecierpliwie na nowe fotki. Co do oświetlenia na zewnątrz, to u nas - o dziwo - to mąż znalazł lampy w Castoramie. Stwierdził, że mają takie być bo są "nowoczesne" i pasują kolorem. Po przekopaniu kilku sklepów w necie przyznałam mu rację, nie ma za dużo szarych lampek, a żeby jeszcze ładne były to już hoho. Za to te piłki ogrodowe piękne. A czy praktyczne? Mają dwa modele z tej szarej serii, większy (ten kupiliśmy) i mniejszy. Koszt niecałe 100pln, więc nieźle. http://a.imageshack.us/img507/6123/p1080205.th.jpg Dwie inne fotki mam w dzienniku. Dzieki za kibicowanie i za zdjęcia lamp, fajne, ale ja właściwie nie szukam szarych, chyba raczej jakichś bardzo wtapiających się w elewację, poza tym teraz chyba stanęło na tym, że będą umieszczone w daszku na tarasie, a nie na ścianie, więc pewnie będę szukać małych plafonów, czy czegoś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 19.08.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) co do kanapy odpisałam u siebie w komentarzach - była kupiona z wystawki w firmie która produkowała na eksport dla firmy z holandii - zakończyli współpracę i wyprzedawali te z wystawy a że wtedy w tej firmie pracowałam... w dodatku za pół darmo a kanapa w ogóle nie zniszczona - troszkę zakurzona.. tak jak obiecałam muszę przerobić wasz dziennik od dechy do dechy ale czasu ciągle brak... co do oświetlenia zewnętrznego - właśnie chciałam u siebie zamieścić nasze tarasowe lampy - nie można o nich powiedzieć że wtapiają się w elewację - zapraszam do dziennika i pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez 1kinia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 23.08.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 hej Przyszłam się przywitać i zobaczyć co ciekawego u Was się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 23.08.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 witajczy mogłabyś powiedzieć ile płaciliście za projekt? (może być na pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.08.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 witaj czy mogłabyś powiedzieć ile płaciliście za projekt? (może być na pw) Witaj, zachęcam do wykonania telefonu do naszych architektów (Wyspa-architekci), mamy umowę, że nie mówię i nie piszę o cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.08.2010 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 hej Przyszłam się przywitać i zobaczyć co ciekawego u Was się dzieje Hej Minko! tynki położone, ale nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, tak się wkurzyłam - okna miały być zabezpieczone, a nie były dobrze - ramy upaćkane tynkiem. Prosiliśmy, żeby nie tynkowali komina na antresoli, cegła miała być pomalowana na biało. Za późno... Miałam krótką dyskusję z wykonawcą, wczoraj prze telefon żalił się mojemu mężowi, że go wypunktowałam Teraz mają zacząć ocieplać elewację. A my szukamy ekipy do wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 24.08.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Współczuję, ze ciągle coś jest nie tak jak powinno Co zamierzacie zrobić z tym kominem? Pomalowana cegła wyglądałaby ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.08.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 No, ciągle coś nie tak... ale tynk ponoć jeszcze nie zastygł, na mokro schodzi i wykonawca gwarantuje, że okna nie będą porysowane... Denerwuje mnie to, że wiele rzeczy musimy akceptować, bo oni tak robią, bo ktoś komuś nie przekazał, bo wykonawca zapomniał... A do komina ma być domurowana ścianka z cegieł i komin też miał mieć doklejone połówki cegieł, ale teraz wykonawca stwierdził, że ten komin będzie się nagrzewał i to sięodklei. Mój mąż stwierdził, że wykonawca się myli - to wersja do publikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 24.08.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witaj, zachęcam do wykonania telefonu do naszych architektów (Wyspa-architekci), mamy umowę, że nie mówię i nie piszę o cenie. chciałam zapytać o rząd kosztów zanim w ogóle do nich wystartuję bo do wyceny trzeba czegoś więcej niż telefon, a ja nie jestem z Poznania. ale ok, rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.08.2010 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Iwciu - koszt według mnie jest bardzo rozsądny, a oni podadzą Ci cenę bez dodatkowych informacji. A tak w ogóle to bardzo sensowni panowie, dzwoniąc możesz powołać się na inwestorów, których znalazłaś na forum Muratora - będą wiedzieli, o kogo chodzi. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 31.08.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dobry Jak postępy na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.09.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Hej Minko! Postępy? Hmmm.... w tym tygodniu mieli robić ocieplenie, ale nic mi nie wiadomo, że zaczęli. Znowu mamy problem z wykonawcą,możenie jest wielki, ale jednak: już na początku budowy mówił o tym, że w daszku nad tarasem niepotrzebne są stalowe słupki (właściwie nie w daszku, to te słupki podtrzymują ten daszek), mogą być drewniane, rozmawialiśmy z architektami, powiedzieli, że mają być stalowe. Teraz temat wrócił - wykonawca pyta, dlaczego nie chcemy drewnianych słupków, przecież taras drewniany, belki w daszku drewniane, a on musi je robić na zamówienie, znowu daliśmy mu odpowiedź architektów, a on ponawia pytanie... Nie może zrozumieć, że drewniane słupki po prostu nam się nie podobają. DLaczegomusimy się tłumaczyć ze swoich wyborów i jeszcze wychodzimy na dziwaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.09.2010 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jaki tynk? czytałam, czytałam... ale i tak nie wiem... No i jaka faktura? WOlałabym najbardziej gładki, ale nie wiem,czy to praktyczne, no i nie chcielibyśmy najdroższego rozwiązania. Nasze dodatkowe wydatki przekroczyły już 40 tysięcy... Nadal nie mamy okna, które trzeba było skrócić, nie mówiąc o poprawkach pozostałych okien, nasz dealer chyba trafi na czarną listę, kłamie, przesuwa terminy. Zapomniałam napisać o akcji z baterią - dzwoni do mnie facet od instalacji wod.kan. - nie ma jednej baterii podtynkowej, sprawdzam - wszysto ok, powinna być u nich, ale jak mam mu to udowodnić? Twierdzą, że jej nie dostali. Już prawie zamówiłam, ale na drugi dzień mąż znalazł ją na budowie, odłożoną przy oknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts