mazo 04.03.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 E-molu -takie: tylko szersze i dębowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.03.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ktoś jest ciekawy? W razie gdyby - płytki w korytarzu prawie położone: Nasz wielki wiatrołap: Korytarz z drugiej strony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 No pięknie! Już bliżej niż dalej mazo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 super wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.03.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Dzięki! Jakoś to sie wszystko toczy, możenie w zawrotnym tempie, ale do wakacji zdążymy chyba, bo taki jest plan. Ale wcześnie chcielibyśmy przyjeżdżać na weekendy. Niby za tydzień mają zaczynać prace na zewnątrz - daszek nad tarasem, elewacja. No i jeśli elewacja to drewno - żaliłam się, że modrzew przestaje mi się podobać, podpuściłam męża idobrze - powiedział wykonawcy,że to jego drewno jest kiepskie i ten przyznał,że rzeczywiście... Na dodatek wydaje mi się, że to nie deska elewacyjna tylko podbitka.No więc wymyśliłam okume lub garapię, tylko że w dlh mają zokume tylko softline, a ten mi się średnio podoba. Kiepsko z dostępnością tych gatunków drewna,zukami szukam i obawiam się, że może być trudno kupić taki profil, jaki mi się najbardzej podoba. na dodatek na elewacji w dlh to okume nie wyglądało ładnie, elewacja olejowaa 2 lata temu, a wyglądała jak z 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.03.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Łazienka - zastanawiam się, czy to będzie ok - płytki pod prysznicem do wysokości okna bo jakoś tak nisko mi się wydaje, ale dograne z lustrem, no i głównie z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.03.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Z racji, że wiele nastutaj betono- lub pseudobetonolubnych ogłaszam casting na wielkoformatowe płytki przypominające beton - na tę ściankę (przed którą stoi łopata:)): bo płyty betonowe będą ponoć za ciężkie, a te moje wymyślone włóknisto-cementowe chyba są zupełnie jednobarwne, takie gladkie. Więc albo płytki albo tynk imitujący beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.03.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jeśli chodzi o ścianę w betonie to zobacz jeszcze tutaj:http://art-kam.com.pl/index.phpMoże ich rozwiązanie na ściany nie byłoby takie głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.03.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dzięki Beto! już gdzieś się z tym zetknęłam,tylko nie do konca rozumiem, co to jest? jeśli coś plastikowego przypominającego beton to odpada. Myślę jeszcze o tych prawdzwych płytach - wiecie może jaka musi być pod nie ściana? my mamy porotherm 12-tkę chyba. Dodatkowe utrudnienie - mus być w nich wycięty otwór na taki dość głeboki uchwyt do tv. No i otwory na gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.03.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ja to u e-móla wyczytałam.Któraś z dziewczyn miała zamówić próbkę. Z tego co napisali to jest betonowy fornir. Ja myślę o blacie kuchennym od nich i ewentualnie o listwach przypodłogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.03.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No właśnie - betonowy fornir, nie wiedziałam,jak to rozumieć. Może to nie jest zły pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 09.03.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hej mi się cos kojarzy że to jest mieszanka mierałów i żywicy, w przypadku blatu jest tym obłożona płyta meblowa. Z fotek jak dla mnie trochę plastikowo wygląda. Jakbym miała robić coś takiego u siebie to bym kombinowała z mieszanką cementu i kleju, kilka przepisów się w sieci znajdzie. Fajnie się zrobiło z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.03.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No proszę!!!! Widzę, że wszystko idzie pięknie do przodu! Tak trzymać!!!! Co do tej betonowej ściany, to wiem, że można położyć tynk ozdobny z dylatacjam, które będą imitowały przerwy między płytami. Dowiedziałam się o tym od moich fachowców już PO położeniu mojego tynku Ja zażyczyłam sobie strukturę starego tynku. Wykonane z marmorino. Uważam, że wyszła Panom baaaardzo dobrze. Jedyne, co na pewno teraz bym zmieniła, to wykończenie. Tynk został pociągnięty delikatnie satynową kimerą. Wolałabym jednak mat, ale nikt mnie o to nie zapytał . Na szczęście małżonowi to się bardzo podoba, więc ja tyż nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 AAAAAA! zapomniałabym, po co tu wejszłam;) dostałam od masmetric linka z m.in. TAKIMI lampami ( dla mnie miodzio, szczególnie te 3 pierwsze!!!) http://www.mesmetric.com/brands/niche_modern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.03.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Mazo no ja właśnie też się zastanawiam czy u dzieci w łazience nie dać płytek równo z oknem, no bo co? Płytkować do samej góry? A na jakiej wysokości jest ta górna krawędź okna? Da się równo z nią zamontować kabinę/ drzwi prysznicowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 09.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Mi się płyty i ich imitacje trochę przejadły i wymyśliłam że jakbym jednak zrobiła, to tynk jakiś ozdobny lub samoróbę i poodbijałabym w nim OSB(taki"prawdziwy" szalunek) + dylatacje. Z pomysłu można korzystać jak ktoś ma ochotę, nie jestem "taka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.03.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Aricio - w końcu jesteś, uff Już przeczytałam gdzieś obok z jakiego powodu rzadko pojawiasz się na forum:) Lampy boskie, ceny też Widziałam też w tym innnym wątku jaką Ty lampę planujesz - też mi się podoba. I jeszcze jedna z tego sklepu, no i znowu mam dylemat... Beton - jakoś najbardzej podobają mi się płyty takie naprawdę (chociażu Ciebie Aricio ta ściana wygląda fajnie), fakt że powoli ten beton się przeje, ale nie mam pomysłu, co możnazrobić innego,żeby było surowo itd. Bez tego ten salon może być po prostu ładny... Olgo - okno jest do 2,20 chyba, myślę, że da się zrobić taką szybę, chociaż nie wiem, jak to z tymi szybami będzie - płytkarz zwrócił uwagę na to, że szyba nie powinna być przy wannie, bo trudno będzie wyczyścić przestrzeń pomiędzy. W poniedziałek wchodzi ekipa od elewacji! I mój brat dalej maluje (mam nadzieję, że sobie poradzi...). Edytowane 9 Marca 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asesor 09.03.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 fajne wnętrze się zapowiada, ja u siebie też planuję na antresoli gk połączone ze szkłem, chciałem same szkło ale cena z tymi okuciami okrągłymi co piszesz w ścianie to tak około 2 tys./mb więc dałem spokój, wymyśliłem, że wstawię szyby przedzielone gk, w których zamontuje najprostsze ale solidne stalowe okucia, już nawet takie zrobiłem i w tej chwili są oddane do ocynku co by nie skorodowały schowane pod gk. Ogólnie dla oka będzie widoczne szkło i ścianka przemiennie, zobaczymy jak wyjdzie, na schodach natomiast balustrada szklana z okuciami, jak Pan Bóg przykazał co do betonu to też chcę jedną ścianę nad schodami i na FM znalazłem beton o nazwie Oikos podobno dobry, może coś o nim słyszeliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dostałam taką odpowiedź z Art-kam:Beton Flex to zdecydowanie nie plastik. Są to cieniutkie maty (1mm), którymi okleja się zarówno blaty jak i listwy przypodłogowe. Każda mata ma nieco inny rysunek powierzchni, który nigdy się nie powtarza. Nie ma rytmu tak jak np. przy glazurze. Efekt końcowy powierzchni zależy od tego czego życzy sobie klient. Morze to być beton bardzo surowy z dużą ilością przebarwień i dziurek, zabezpieczony matowym lakierem – bardzo naturalny. Lub beton „zagłaskany” polakierowany półmatem i wtedy wygląda nieco plastikowo ( też ma swoich zwolenników). Z efektem końcowym przy tej technologii można pokombinować stosując patyny metaliczne np. złoto, srebro, miedź lub dając przebarwienia w innych kolorach. Możliwości są nieograniczone. Przy okazji wycenę blatu i listew przypodłogowych.Cena blatu do przełknięcia ale listew niestety nie. Generalnie jest tak, że co klient to inną wizję betonu, a my dostosowujemy nasze wyroby do potrzeb klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 09.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) mazo looknij co iwona marciniak napisała i wkleiła aż sama się ponownie na płytami chyba zastanowię http://www.goldenline.pl/forum/300956/tynk-imitujacy-beton Tutaj fajny pomysł na nieprostokątne płyty: http://www.ludiangallery.eu/main.php Edytowane 9 Marca 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts