Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Racja... To po prostu ciąg punktów przez cały korytarz, na tym załamaniu przy oknie, na samym końcu ma być reflektor:

IMGP5492.JPG

Właśnie zadzwonił do mnie mąż z budowy: część domu już otynkowana, m. stwierdził, że chcemu się płakać, jak to widzi... Tak zarąbiście!!!! No i wszystkie płytki położone, łącznie z gazetowymi - ale się boję! znacie to uczucie? czy dobrze wyszło, czy jest, jak miało być... To ukłdanietych płytek na wannie to niezłe wyzwanie, poukładaliśmy je tak,jak miało być (każda płytka inna), zrobiliśmy zdjęcie, potem jeszcze tysiąc oznaczeń na każdej płytce, mieliśmy niby być przy kładzeniu,ale widać nie było potrzeby. czekam na zdjęcia i obgryzam paznokcie...:)

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wzięłam się ostro za myślenie, czuję, że trzeba działać - jeszcze tylko 3 miesiące do przeprowadzki! W związku z tym zarzucę Was tematami. Pomoże mi to jakoś uporządować to wszystko.

Po pierwsze - stolik pod tv, a właściwie stlik na sprzęt. Mam coś takiego w tej chwili, tylko w kolorze brzozowym, w zasadzie to bez znaczenia, bo i tak do przemalowania:

http://www.ikea.com/PIAimages/0091435_PE227106_S4.JPG

Pomyślałam, że można by odkręcić nóżki i dać takie kółka:

http://www.ikea.com/PIAimages/80901_PE205482_S4.JPG

albo większe, nie wiem dokładnie, jakiego te są rozmiaru. Stolik pomalować na np. graft i dać tam jakieś drzwiczki przesuwne np. - jaki kolor albo jaki materiał to już nie wiem (może dębowe?). Tylko martwi mnie rozmiar tej szafki - 150cm, ścianka ma 165 (to ta z betonowymi płytami). Co myślicie - fajne, czy wyrzucić? tylko co w zamian?

Edytowane przez mazo

Mozesz go spokojnie w tym miejscu dac a wiecej, przez to ze nie masz prostego ciagu, tylko z tym knikiem - to bedzie wygladac jakby tak mialo byc.

A z szafka, to dobra jestes hihi bo nie wiadomo jakie beda inne meble, tz w jakie kolory pojdziesz ... ale szafka jako sama szafka jest okejos, po co zmieniac na cos podobnego jak juz ja masz. Grafit na betonowej scianie cacy, kolka tez - tylko przez to, ze podwyzszysz ja kolkami i straci swoja plaskosc, to dala bym jedne dlugie drzwiczki na zawiasach otwierane w dol - tym optycznie ja przykurczysz i efekt plaskosci zostanie. Kolor drzwi zalezy od innych mebli a jak ma byc niezalezna tz zalezna tylko od betonowej sciany, to dla mnie szary betonowy kolor albo calkiem w plyte imitujaca aluminium bym poszla jak kolka.

Mohag - dzięki serdeczne za rady! Masz rację - piszę o szafce, a nie poiedziałam,co jeszcze będzie w pokoju... skróty myślowe... Szaro-grafitowa filcowa kanapa (narożnik), do tego stolik kawowy z szufladami w stylu lat 70-tych (na krzywych nóżkach:)), stół dębowy, białe i czarne krzesła-mrówki, czarna koza, żółty fotel obrotowy.

Mam zdjęcia. I prawie byśmy się pokłócili - aż się dziecko prawie rozpłakało - nie przyzwyczajone,żeby rodzice podnosili na siebie głos... co budowa robi z małżeństwa...:) A wszystko przez to, że zwróciłam uwagę, że na elewacji są w przypadkowym miejscu kable do oświetlnia, miały być pociągnięte dodaszku na tarasie i z niego zwisać, ale to było do dopracowania, a tynkarze takiej informacji nie mieli. No i moje "przecież mowiłam"...

No i łazienka - nie podoba mi się, że na końcu płytek pod prysznicem jest docinka... I nie wiem, czy gazetowe płytki pasują...

IMGP5652.JPG

IMGP5627.JPG

IMGP5626.JPG

IMGP5625.JPG

IMGP5621.JPG

IMGP5630.JPG

IMGP5641.JPG

IMGP5642.JPG

Edytowane przez mazo

Poprosiłam dzisiaj męża o zbliżenie, ale widcznie zapomniał z nadmiaru emocji... Jedziemy w niedzielę, zrobię foty. Trochę ten pasek daje taki tradycyjny wygląd, kojarz mi się ze starymi domami w Wielkopolsce - fajnie - nawiązanie do otoczenia, ale wolałabym, żeby tego nie było,ale trudno - musiało być.

ja szukam jakiegoś sposobu na zasłonięcie szpary między dachówką skrajną a styropianem. Wykonawca twierdzi, że będzie tam ok. 2cm i będzie widać folię i będzie nieładnie. Sugeruje obróbkę blacharską, ale po moich doświadczeniach z obróbkami blacharskimi wolałabym inne rozwiązanie.

Nie, nie Orvis - jestem zadowolona! drzwi są super! łdnie wykonane itd.,tylko trochę źle wymierzone, ale w sumie to tego nie widać. Na razie wszytko jest ok, o cenie nie myślę:).

Dzięki za komplementy! to na razie tynk mineralny, jeszcze będzie malowany, wtedy ten odcień bieli będzie (mam nadzieję) bielszy:)

Mazo, chyba kiepsko z moją wyobraźnią, bo od poczatku podobał mi się Twój dom, ale teraz po tynkowaniu normalnie kopara mi opadła :jawdrop:

docinką pod prysznicem nie przejmuj się, tego nie będzie w ogóle widać, bo przecież przyjdzie szklana ścianka (z profilem?)

a gazetowa wanna jest super oryginalna :)

no dobra, dosyć kadzenia ;)

zobacz, jaki fajny i nie drogi(!)patent ( szczególnie na ścianę z komikiem :yes:).

wystarczyłoby pociąć na tę samą grubość kantówkę o wybranej wielkości. później delikatnie obrobić te "plasterki z jednej strony, przykleić na ścianę, pobejcować i voila! może gdzieś Ci będzie pasowało?

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/006423_01_of_10_750x450.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1300940863259

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/006428_02_of_10_750x450.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1300940918657

Dzięki dziewczyny! jakoś nie byłam pewna tego wszystkiego, przestraszyłam się, że moje pomysły są do d..., że trzeba było się za to nie brać... a to odcięcie to przez wątek o łazienkach, tam uczulają na takie szczegóły:)

Szklane ścianki będą bez profili, jedna będzie stała, do wanny, taka połówka, a druga - na zawiasach, żeby tylko podczas brania prysznica była rozłożona.

Aricio - dzięki... A ta Twoja ścianka - super! Myślę, gdzie by to wykorzystać, bardzo mi się podoba!

Dziękuję serdecznie! Chyba mi dzisiaj potrzebne dobre słowa o tych wszytkich zmianach w domu... Wiecie - dzisiaj przez telefon wypytywałam męża, który był na budowie, jak wyglądają płytki, czy wszystko dokładnie zrobione, odpowiedział, że nie ma się do czego przyczepić - stwierdziłam, że ja na pewno dam radę...:) Jestem, jaka jestem - Detalistka Czepialska... ale co mam zrobić, kiedy potem mnie wkurzają takie szczegóły...

Ta docinka - można było zrobić ją od dołu, chyba że to też błąd:) Dobrze, że nie wyszła na ścianie z szafką i lustrem, ale tam nie było przymusu, żeby pytki kończyły się na określonej wysokości.