Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

no niby te śliwki fajne są, ale nie wiem, czy (mi osobiście) nie opatrzyłby się za szybko. Coś w tym chyba jest, że niektóre lampy z wyższej półki mają taką cenę. Ja już i na te lampy uzbierałam niby i na parę innych fajnych rzeczy-w końcu trochę już mieszkam, ale jakoś tak łyso mi się robi na myśl o wydaniu piątki na takie "gadzety" czy na wymarzony fotel. No i pupka.

W sieciówkach sprzedają teraz takie powiedzmy "podróbki" dropsów".To chyba sanneli robi takie

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mazo, na jeden wydatek ponad stan możesz sobie pozwolić, chyba?!?!?! skoro od dawna Ci się marzą i podobają niezmiennie, to na pewno będą podobały Ci się 4ever!!!!! ja też*się zastanawiałam nad miconosem, ale tera nie żałuję...uwielbiam go. wiem, że u Ciebie to x 3, ale pomyśl, że będą obiektem westchnień !!! zaoszczędzisz innym miejscu ;)

hej mazo.A widziałaś tą lampkę Gustaw? Od razu mi sie z Toba skojarzyła :-)

http://photos02.redcart.pl/templates/images/thumb/1234/0/0/pl/0/templates/images/products/1234/1912edade4ad054dc6dd34c7da79ec1d.jpg

nie moge tego gustawa namierzyć, pomożecie? w sklepie domele nie znalazłam po nazwie

Dzięki Aricio! czyli jeszcze coś innego - podróba Castore... hmmm, nie lubię dosłownych podrób, ale może... teraz mam zagwozdkę, czy te od Myszy, czy te... Muszę się wybrać do LM.

Moniu - widziałam, tylko wtedy myślałam, że to moje śliwki, teraz już kojarzę, że to te łezki.

Dostałam wycenę od stolarza, ceny netto, co o nich sądzicie:

1. drzwi do spiżarni (połysk)- 1350zł (wymyślił nie łamane, ale takie na pół, jak w szafie, za mało miejsca na takie normalne, pojedyńcze)

2. łazienka duża; szafka wnękowa - 480zł (drzwiczki z surowego mdfu, pomaluję farbą taką jak ściany, myślałam, że można bez wnętrza, nie można)

3. łazienka mała; szafka pod umywalkę - 950zł (mała, 60/50/40, z drzwiczkami tylko, mdf półpołysk lub półmat)

4. listwa przy karniszu w sypialni (bez montażu)- 190zł (ma po prostu przyciąć listwę z mdfu, ja ją pomaluję farbą taką jak ściany)

5. ławka w wiatrołapie (z powierzonego materiału) - 450zł (przycięcie kawałka blatu, złączenie dwóch części ze sobą i przymocowanie ich do ściany)

1. drzwi do spiżarni (połysk)- 1350zł (wymyślił nie łamane, ale takie na pół, jak w szafie, za mało miejsca na takie normalne, pojedyńcze)

Czyli dwa skrzydła, otwierane na na prawo i na lewo? Czemu nie łamane? W łamanych jeden ruch żeby otworzyć w dwuskrzydłowych dwa ruchy.

Chyba że coś źle rozumiem, doktorat na temat łamanych już mogę napisać, mam cztery sztuki do zrobienia i ciężko dobrze temat ugryźć.

póki co napiszę że raczej drogo

Systemy, szyny, skrzydła, uchwyty, jak jakieś masz pytania konkretne to pytaj.

E-molu - też mi się tak wydaje, że łamane lepsze, ale jakoś nas przegadał, że się wygodniej otwiera, no i ten system do łamanych bardziej skomplikowany, poza tym otwór jest niższy niż zabudowa kuchenna, gdy zrobi te podwójne, będzie mógł zrobić je takie wysokie jak zabudowa, czyli wyższe niż otwór (nie pytaj mnie, o co chodzi...). Ostrzegano mnie, że jest drogi, że trzeba się targować...

Aricio - mam tylko z mieszalnika, dlaczego chcesz z puszki?