Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

sylwerson - cieszę się, że Ci się podoba :) Na wannie są płytki Peronda Neewspaper, a antresola - nie, nie używamy jej za często, mąż za regałami ma siłownię, więc prawie codziennie ćwiczy, na początku pracował na antresoli, teraz przeniósł się na kanapę :) A - nasze córeczki się tam bawią, to trochę zakazany dla nich teren, więc gdy im pozwalamy tam wejść, są bardzo zadowolone, budują tam domki itp. Czyli generalnie - fanaberia :) Ale nie żałujemy.
  • Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ależ ja nie mówię, że mi te wzorki przeszkadzają :lol2:!!!! tylko, że delikatnie konkurują z fakturą lampy:D a ja z tych, co nie przepadają za konkurencją dla "przedmiotu centralnego" ( lampy w tym przypadku;))

...z resztą ja w ogóle antyfirankowoobrusowa jestem, więc sama rozumiesz....:rolleyes:

No wiem, wiem:) Ja też z tej frakcji, ale bez obrusa ten stół by nie przeszedł (może szybciej zamówiłabym nowy...), wygląda średnio i łyso, a tak bardziej retro i przytulniej :)
Mazo, super światełka :) A powiedz jak się spisuje łazienka - zwłaszcza okolice umywalki? Nie masz tam płytek, chlapią się ściany? Zastanawiam się, czy u siebie też tak nie zrobić. Dolna łazienka jest mała, nie chcę jej całej opłytkować.... ;)

Cześć,

Piękne wnętrza...podpisuje się po postem pasie:)

Mazo nie masz, czy ja nie dowidzę :cool: kabiny prysznicowej?

Kończymy projekt koncepcyjny :D

Jakie macie wysokie pokoje, nam zrobili 2,60m i nie wiem czy nie będzie za nisko, salon bedziemy mieli na 3m wysoki. Też chcieliśmy robić antresolę ale zrezygnowaliśmy, bo i tak by nie było takiego efektu o jaki marzyłam :roll:

Pozdrawiam sasiadkę :bye:

E-molu - a ja jeszcze raz piszę - reflektorki Aquaform:) Chyba że chodzi Ci o inne, ale nowa jest tylko lampa nad lustrem - Eglo Zola, a lampy na suficie to Massive ale nie pamiętam nazwy (jesli chcesz - poszukam).

Basiu - przy umywalce są płytki do 1,2m, dalej lustro, nie, nie chlapie się, poza tym gdyby się chlapało, to nie zaszkodzi farbie - w kuchni nie mam płytek, woda czasami chlapnie na ścianę i nic.

Anawii - kuchnia ma 2,7 m (pierwotnie było niżej, musieli podwyższyć budynek, w sumie nie wiem, czy to było konieczne, wydaje mi się, że lepiej, gdyby był niższy, jeszcze deweloper podniósł o pół pustaka, bo nie chciało mu się ciąć). Tak, nie mamy kabiny prysznicowej, w tej chwili nikt nie korzysta z prysznica, a nawet gdyby, to damy radę:) Może kiedyś zrobimy te szyby, ale teraz nie widzę potrzeby, więcej mycia, no i chyba zrobi się mniej miejsca.

Nie spytałam, gdzie budujecie, rzeczywiście gdzieś blisko?

Jeszcze raz spytam co to za nowe biale lampki?

2000 P30 Aquaform.

Piękne wnętrza :). Super podświetlona galeryjka (ja od jakiegoś czasu tez kminię jakimi lampami podświetlić moje zdjecia). Całe wnętrza śliczne. Gratuluję (jestem tutaj pierwszy raz :().

Edytowane przez mirela99
:) kafelki wiem jakie i lampki, poproszę o informację co to za umywalka i z czego jest blat pod nią.I jeszcze zdradź tajemnicę jaką masz farbę do mokrych wnętrz

Mazo bardzo ładnie wyglądają reflektorki. Miałaś w niektórych miejscach takie czarne. Wszystkie wymieniłaś na aquaformy czy masz dwa rodzaje?

Czy masz czymś zaimpregnowany blat pod umywalką?

Basiu - blat jest ok, tylko trzeba dobrze zaolejować, ja zaolejowałam chyba 2 razy, chciałam więcej, ale nie zdążyłam przed parapetówą i zrobiły się ślady od wody, niestety trudno je potem usunąć, kiedy długo woda wnika w drewno, a tak było, bo to orzy pojemniku na mydło. Z umywalki tez jestem zadowolona, nie ma dużego spadku, ale łatwo daje się spłukać.

Spireo - białe reflektorki mam tylko w korytarzu w wiatrołapie, łazienkach i na antresoli są czarne i jest ok. Te z Aquaformu są dla mnie drogie, aż tak mnie nie cieszy ich wygląd, żeby w całym domu mieć takie.

A blaty olejowałam olejem Bloom z LM, ktoś mi go polecił, delikatnie rozjaśnia ten olej z Ikei, którym są zaimpregnowane ich blaty i jest zupełnie inny, nie taki matowy jak ten z I. (dla mnie fatalny), albo oleje do parkietów, ma połysk, wygląda trochę jak lakier, mnie odpowiada.

Dzięki SKY! myślę o aluminiowych roletach do salonu i kuchni i materiałowych prostych do reszty pomieszczeń, ale jeszcze nie wiem, czy da się je zamocować w sensowny sposób.

Żeby mieściły się w ramie okna? Czy wychodziły poza obszar? Bo również zastanawiam się co wstawić: drewniane żaluzje, czy aluminiowe. I nie mam kim się poinspirować :)