Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malkul - ale śliczne są za to :)

:o Dziekuję bardzo bardzo. Za chwilę dojdzie drewno na eleawacji + biały tynk i dopiero będzie widac ich efekt. Są w identycznym kolorze (dobierane wg RAL) co okna i dachówka :)

Malkul - bardzo ładne drzwi. Czy ta gałka i pochwyt to będzie grało? my raczej wymienimy pochwyt na klamkę, mamy drewniane, więc załatanie dziur po pochwycie chyba będzie możliwe. A Twoje z czego?

Mazo dziękuję.

Gałka kwadratowa na kwadratowej rozecie TUPAI

http://images.sklepy24.pl/4172-305/galka_kwadratowa_stala_1924_tupai.jpg

Mam nadzieję że będzie grało. Zresztą, wstawie fotkę jak juz będzie zamontowane.

My też mamy drewaniane, robił stolarz na wzór Hormana.

Co prawda 3x nie znalazłem ale to także pasuje CX 55 x 37 cm 55AC2:) Nie odbiega to dużo odcieniem od np. wanny z Koła?

Nie wiem, bo nie mam wanny z Koła :) Nie porównywałam umywalki ani z wanną, ani z niczym innym, wszystko stoi daleko od siebie, więc dla mnie nie ma to znaczenia.

ja też :) ale jak pisałam - na antabie zależało szczególnie mężowi i trafiły do niego argumenty zdroworozsądkowe. zamiast antaby dostał drzwi w kolorze, który sobie wymarzył - tzn. od zewnątrz będzie antracyt, a od środka dąb czekoladowy :)

Mazo-obilo mi sie ,ze ponownie mamusia zostaniesz i to w lipcu!!!GRATULUJE!!!!Ja tez z lipca-wiec pewnie fajny czlowieczek bedzie:lol2:

Caly czas podgladam i zawsze wyczekuje czegos nowego,niezmienie zachwycam sie domem i Twoja elewacja.

Malkul-piekne masz te drzwi!!!!Mam nadzieje ze zaszczycisz mnie zdjeciami po ukonczeniu budowy!!!A co ze schodami?

GUMISIOWA - dziękuję za gratulacje, tak, zostanę mamą po raz trzeci, mamy już dwie dziewczynki, tym razem to chłopczyk.

Na razie zbyt wiele nie pojawi się nowego, w sumie zostały już tylko duże zdjęcia na ściany, coś na ścianę do sypialni (a - pojawi się łóżeczko i komoda, które muszę przemalować), za jakiś rok - pokoik Michasia. No i cały czas otwarta zostaje sprawa żaluzji... Więcej na zewnątrz - obudowa tarasu, ogrodzenie, tylko czemu to tak wolno idzie...

W domu upał, nie to co rok temu, wtedy było przyjemnie... dlaczego? przycięte drzewa... nie dosyć, że mi się nie podobają, to jeszcze stracilismy cenny cień... Intensywnie myślimy o zasłanianiu okien, teraz na tapecie refleksole - ktoś też zgłębiał temat?
Żaluzja 2800 na 2350 cm - 1600 zł + 150 zł montaż, cena netto. To w jednej firmie, w poniedziałek przyjedzie inny koleś, oni mają Selt, ten pierwszy to nie wiem. Będziemy chyba zakładać je w salonie i kuchni, w reszcie domu - żaluzje aluminiowe wewnętrzne-ich minusem jest to, że dają mniejszą osłonę przed słońcem i że podniesione do góry będą zasłaniać kawał okna ( i tak niewysokiego)
Mazo, policz, ile łącznie wydacie na żaluzje. Być może mimo wszystko porównywalnie wyjdzie klimatyzacja, a macie wtedy chłód gwarantowany. Ja sobie moją bardzo chwalę, drzew nie mamy, w środku chłodno będzie zawsze (aczkolwiek jeszcze właściwie nie używamy, jednak dom dobrze zaizolowany i temperaturę trzyma).