Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jezioro wydało mi się znajome :) Ja z kolei 20 lat mieszkałam we Wschowie, a rodzice mają domek w Wieleniu.

Co do kozy, to chyba dovre astro 3 lub 4. Też rozważamy ten model. Na liście jest jeszcze invicta antaya i romotop stromboli stone. Ta ostatnia jest ładna, ale jeden z forumowiczów napisał mi, ze nie jest do końca z niej zadowolony m.in. pod kątem mocy grzewczej. Dotarłam już do tego, że nie każda koza nadaje się do wentylacji i chyba chodzi tylko o te, które mają możliwość podłączenia powietrza z zewnątrz. Zmartwiłaś mnie w moich komentarzach tą wentylacją. My też chcemy dom i taras "na poziomie zero" i nie chcę podwyższać domu. Zobaczymy, co architektki odpowiedzą. Powodzenia :)

jezioro wydało mi się znajome :) Ja z kolei 20 lat mieszkałam we Wschowie, a rodzice mają domek w Wieleniu.

Co do kozy, to chyba dovre astro 3 lub 4. Też rozważamy ten model. Na liście jest jeszcze invicta antaya i romotop stromboli stone. Ta ostatnia jest ładna, ale jeden z forumowiczów napisał mi, ze nie jest do końca z niej zadowolony m.in. pod kątem mocy grzewczej. Dotarłam już do tego, że nie każda koza nadaje się do wentylacji i chyba chodzi tylko o te, które mają możliwość podłączenia powietrza z zewnątrz. Zmartwiłaś mnie w moich komentarzach tą wentylacją. My też chcemy dom i taras "na poziomie zero" i nie chcę podwyższać domu. Zobaczymy, co architektki odpowiedzą. Powodzenia :)

No to prawie krajanki jesteśmy! :D Zobaczę sobie te Twoje kozy, jakoś tak się nastawiłam na te jotule, nawet nie wiem, ile kosztują. A jak to wyjdzie z tą wentylacją - może u Was da się jakoś pod dachem pociągnąć, albo coś innego. My jakoś szybko zrezygnowaliśmy, więc nie daliśmy naszym architektom za bardzo pogłówkować.

• 2 weeks później...
Cześć, dawno mnie nie było :oops: Wszystko mi się podoba! :p

Twój pierwszy gość (pamiętasz?) 8)

Cześć Nelka! pewnie, że pamiętam! to chyba jakaś telepatia, bo byłam dziś u Ciebie i zamierzałam się wpisać (mam Cię cały czas otwartą :D ) z komplementami i gratulacjami, ale oderwały mnie obowiązki domowe. Myślę o Twojej pięknej wannie... Pędzę do Ciebie!

Nie straszcie mnie... Ja staram się nie myśleć o opóźnieniach,chociaż z drugiej strony boję się, co z przedszkolem w nowym miejscu, może jeszcze z pół roku dłużej pomieszkać na starych śmieciach - mamy przedszkole za płotem, oberwuję moje dziecię na przedszkolnym podwórku przez okno w kuchni :D No tak, ale przecież mamy sprzedac mieszkanie... :roll: Nie, nie będę teraz o tym myśleć, kiedy mam takie problemy, jak wejście do garderoby, do spiżarni... :wink:

Zaraz zacznę Was zamęczać pytaniami, a mam ich tysiące. :lol:

Rozumiem że Ci chodzi o te po prawej?

http://images47.fotosik.pl/218/d6db542d46d653b6.jpg

i porównujesz do tych podzielonych poniżej?

http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShQnfej6tHI/AAAAAAAAAOw/QPFbS7MAWJg/s576/006.jpg

jeśli tak to przytargana realizacja mi się zdecydowanie bardziej widzi.

aaaa...no to w takim razie popieram :)

Bo wczesniej coś mazo pisała o wyjściach...

no faktycznie coś bąknęła. (teraz doczytałam choć nie wiem czy to był konieczny element koncepcji)

ja nie jestem za rksami - dodatkowy koszt, dodatkowy problem z wysokością posadzki i dodatkowe... sprzątanie :wink:

za to połączenie dwóch okien z zachowaniem podziału to dwa w jednym - ciekawie i... parapet większy :wink:

a teraz pokazuj te schowki!