78mysz 01.02.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A to rzeczona podłoga dwuwarstwoawa z Dąbexu, dąb bielony: http://www.fastpoznan.pl/sklep/photos/prods/1301_1_md.jpg Ale to jednak wyjdzie dużo drożej niż mozaika, 200zł /m2 chyba z połozeniem, mozaika to 100 zł, może trochę wiecej. mozaika wychodzi generalnie drożej niz warstwówka, zwłaszcza gotowa.Ja mam warstwówkę z dąbexu, ale szczerze to po ułożeniu częśc klepek "wystawała" co mnie wkurzało, bo nie można było normalnie krzesła od stołu odsunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 O! to cenna uwaga! dzięki! Ale poprawili? Dlaczego mozaika wychodzi drożej? Dębowa to mniej niż 40 zł plus 100 - tu pomyliłam z ceną za położenie warstwówki (60). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.02.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 O! to cenna uwaga! dzięki! Ale poprawili? Dlaczego mozaika wychodzi drożej? Dębowa to mniej niż 40 zł plus 100 - tu pomyliłam z ceną za położenie warstwówki (60). ja miałam wycenę wskazującą na co innego, ale z kolei wartwówkę mi załatwili taniej z jakiejs wyprzedaży:). Sama robocizna warstwówki też trochę tańsza, bo idzie tylko klejenie, a przy mozaice dodatkowo przeszlifowanie pod olej lub lakier i wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 na umywalkę masz więcej miejsca niż my Nasz instalator na niedzielnej inspekcji powiedział, że ze stelażem na wc wkuje się w ścianę. Zyskujemy na tym 15-20 cm na szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 ja miałam wycenę wskazującą na co innego, ale z kolei wartwówkę mi załatwili taniej z jakiejs wyprzedaży:). Sama robocizna warstwówki też trochę tańsza, bo idzie tylko klejenie, a przy mozaice dodatkowo przeszlifowanie pod olej lub lakier i wykończenie. Tak jak pisałam - robocizna i chemia przy mozaice 100 zł, a połozenie warstwówki - 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 na umywalkę masz więcej miejsca niż my Nasz instalator na niedzielnej inspekcji powiedział, że ze stelażem na wc wkuje się w ścianę. Zyskujemy na tym 15-20 cm na szerokości. Mamy 36 cm, a jeszcze kilka zje ościeżnica. Szko0da, że nie wiedziałam, że stelaż można wkuć w ścianę, chociaż wc akurat w niczym nie przeszkadza, ale zawsze jakaś oszczędność miejsca w tak małej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.02.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 bardzo tanio wyliczyli Wam tę mozaikę. na na początku wychodziło 120pln, a pózniej stanęło na ok. 140pln + listwy ( chyba coś ok. 25 pln/mkw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Mozaika jest najtańsza, tylko robocizna i chemia drogie w stosunku do niej. Jeśli rzeczywiście sa takie róznice to ja bym pozostała przy tańszej wersji, tylko mam wątpliwości, czy dac biały olej. Z jednej strony podoba mi się dąb bielony, a z drugiej podoba mi się Twój, nie podoba mi się dąb w lakierze, nie wiem, czy to drewno pod wpływem lakieru tak żółknie, czy w olejowanej wersji tego nie zauważam? No i pobielona podłoga będzie trudniejsza w utrzymaniu czystości, no i nie wiem, czy nie będzie się wycierał ten biały olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.02.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 bielona rzeczywiście może się troszkę "przecierać". olej świetnie podkreśla strukturę i usłojenie. powierzchnia jest "trójwymiarowa", jakby. lakier pokrywa taką szklaną powłoką. poza tym rysy na lakierze są bardziej widoczne, niż na samym drewnie. a i tak jedne i drugie zniwelować można tylko cykliniarką tyle,że przy olejowanym napraw można dokonywać miejscowo, a przy lakierze już trzeba jechać po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Nad lakierem sie w ogóle nie zastanawiam, wątek "Podłoga olejowana czy lakierowana" był kiedyś moim ulubionym Przeczytałam go w całości, kiedy miał jeszcze tylko ze 30 stron Rozważałam raczej kolor dębu, bo w salonie były wystawki mozaik tylko w lakierze i ten kolor zupełnie nam się nie podobał, zastanawiam się, czy olejowany dąb tak się różni kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 01.02.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 rożni się , różni:yes: olejowany jest fajniejszy , mniej żółty. my decydujemy się na ciemną podłogę warstwową Z Barlinka Jesion kawa jedna lamela, jest szczotkowana i lakierowana.jest matowa. mają też taki dąb szczotkowany i olejowany jedna lamela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Barlinek nie ma zbyt dobrych opinii wśród forumowych specjalistów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 01.02.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 :ono wiem. ja miałam tą podłogę w wersji dużo tanszej dąb family . nie zamierzałam jej cyklinować. jest miekka .na pewno nie jest to parkiet . na niej nie wolno chodzić w obczsach, piach ją rysuje. ale ktorej podlogi piach nie niszczy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 01.02.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 nikt nie odwiedza mojego dziennika:( nie umię sobie stworzyć takiej stronki jak wy macie:yes:ale ze mnie komputerowiec:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A ja byłam u Ciebie Moniko! Fajnie gdybyś w podpisie miała link do dziennika i gdybyś stworzyła osobne komentarze, tę nową wersję dziennika źle się czyta i kiepsko komentuje. Domek bardzo fajny! Kręcimy się w tych samych klimatach Ładne okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.02.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Po telefonie do firmy od drzwi - oni tak robią zawsze, że zostawiają taką przestrzeń, nie robia na styk, to jest zgodne ze sztuką itd. A że nam drzwi wyszły na innej wysokości niż okna, to dla nich żaden problem. Czyli jak zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.02.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 monika996, ja u Ciebie byłam. Załóż po prostu wątek tu: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzień-po-dniu i komentarze tu:http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarzei wstaw link do podpisu, będzie nam wszystkim łatwiej.A ile ta podłoga z barlinka ma cm grubości? kładziesz ją na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 02.02.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 heljoł znalazłam fotkę z fajnie ułożoną mozaiką, trochę retro styl http://images.younghouselove.com.s3.amazonaws.com/2011/01/Sectional-Table-N-Chair.jpg a w ogóle, to oblukaj ten blog. całkiem ciekawe pomysły, niewielkie kosztowo ...parę fotek z Twoją kolorystyką się znajdzie chyba?... http://www.younghouselove.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.02.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Dzieki Aricio! zajrzę tam. To ułozenie faktycznie retro, ale nie lubie go, miałam taki parkiet w mieszkaniu na studiach i tak nie bałdzo:) Wole takie ułozenie jak Twoje, niestety klepki będą w innym rozmiarze. I chyba zostane przy zwykłym olejowaniu, nie bieleniu, moze stół zrobię bielony? Przed chwila zdałam sobie sprawę, że nasz dom będzie za mało loftowy, raczej wcale przy obecnych założeniach... Miała być cegła bielona na antresoli, ale mi otynkowali, z lampami idę w trochę inną stronę, oprócz tej big mama... chyba , ze mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.02.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Dziewczyny - a jak powinny być ocieplone od wenątrz okna do samej podłogi? bo nasz super wykonawca mówi, że tak, jak teraz, a to prowizorycznie powciskana wełna, tyle, zeby nie wiało, jak nie byó parapetów zewnęrznych. nie mam juz do niego za grosz zaufania. Wysmiałam go niezbyt grzecznie, bo dla mnie to własnie prowizorka. Mówi, że facet od okien ma nam dostarczyć jakieś listwy zakrywające to, nie wiem, czy coś takiego producenci okien maja w swojej ofercie. http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TUHIe3ROioI/AAAAAAAAFXU/S2Wm45RF8Yw/s720/IMGP5266.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts