aricia 02.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 niestety, ja nie pamiętam jak to było u mnie mamy położone dębowe deski jako parapety pod oknem. co do loftowych klimatów, to fakt, ze pierwszym skojarzeniem jest cegła... ale przecież nie każde wnętrze z cegłą jest loftowe;) dla mnie loft to przede wszystkim duże, niepodzielone ścianami płaszczyzny, wysokie stropy i antresola, parę wystających belek, bądź innych elementów podkreślających industrialny charakter wnętrza, naturalne materiały, beton, kilka mebli w stylu vintage... a reszta zależy od klimatu, jaki chcielibyśmy w tym lofcie osiągnąć ... no i parę sztuk designerskich standardów ( ale to dla mnie;) ), typu eams, starck, corbusier, itp http://www.fimera.com/en/#portfolio/private/apartment-in-bansko-mh http://trendland.net/2010/01/08/loft-interior-design-inspiration/http://www.desiretoinspire.net/blog/2008/11/11/industrial-loft.html http://www.desiretoinspire.net/blog/2008/11/13/loft-with-a-country-touch.html http://www.desiretoinspire.net/blog/2009/3/26/old-world-loft.html http://www.desiretoinspire.net/blog/2010/6/15/i-want-this-loft.html http://www.desiretoinspire.net/blog/2010/11/1/ike-bahadourian.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.02.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 mazo dzięki! dziś nastąpiła rezygnacja z podlogi jesion kawa na rzecz dąb exclusive 1 lamela Barlinek, aby zostawić tą prawie czarną kuchnię.mąz niezadowolony, ale nie możemy zrobić jaskini z domu. wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. tak to jest jak nie ma się projektu wnętrz. ale to też cieszy, robi sie jak się lubi.okna mamy pcv ral 7016 grafitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.02.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dzieki Aricio za te linki - pokazują, jak rózne moga być lofty, niektórych nie podejrzewałabym, że są nimi:) Najbardziej odpowiada mi klimat przedostatniego, tam nawet moja lampa:) Nasz dom ma byc lekko w loftowym klimacie, bo widomo, ze z jednorodzinnego nowowybudowanego domu nie da się zrobic loftu. Mam nadzieję, że wyjdzie coś, co będzie do niego nawiązywać. Potrzeba chyba więcej industrialnych akcentów. A teraz szukam jakiejś małej dębowej konsolki do wiatrołapu, nie będę mieć dębowej szafy, więc jakiś dębowy element jest mi potrzebny, bo uwielbiam połączenie affronów z dębem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 03.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 mazo zdjęcie okna wrzuć na wątek okienny, tam się sprzedawcy i montażyści wypowiedzą, ale mnie to nie za łądnie wygląda. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien/page821 Wiało wam spod tego okna? A wilgoć nie przedostawała się? Bo najgroźniejsza będzie wilgoć- może wam wypaczyć parkiet, panele. Sprawdź to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.02.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wiesz co, Olgo - boję się wrzucać tam tych zdjęć, nie chcę się jeszcze bardziej denerwować, to, co jest w tej chwili to wełna napchana przez majstrów, żeby im nie wiało. Wilgoć była, kiedy nie było jeszcze parapetów zewnętrznych (według wykonawcy to nie przyczyna zepsucia okien...wrr...), teraz zniknęła. Inspektor ma się wypowiedziec, jak to powinno byc zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 03.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 zrobienie na siłę loftu z nowoczesnego domu, dosłownie, pachnie mi po prostu kiczem...tak jak np, przyklejanie cegły na ścianę, w bloku, czy wieżowcu.....chyba,że byłby budowany podobną techniką*, jak stare fabryki....przecież nie będziesz doklejała stalowych bel sufitowych i ceglanych sklepień a te przedostatnie wnętrza są bardzo fajne, mnie też najbliższe nie powinno być problemu z przeniesieniem tego do Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.02.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 No właśnie. Wieści z frontu: za 2 tygodnie wchodzi płytkarz, by dokończyć, co zaczął, a w przyszłym tygodniu lub w jeszcze kolejnym mój brat ma czas, żeby zacząc malowanie, czyli ich prace nalożą się na siebie - niezbyt dobrze... Te pomieszczenia, w których bęą płytki, poczekają z malowaniem, ale będzie mozna pomalować sufit i zagruntować ściany. Nie wszystko będzie mogło być pomalowane - ściana w korytarzu, ta zalana, pomieszczenie gospodarcze, też z płaskim daszkiem i też wilgotne ściany, no i łazienka - sufit. Więc zostanie rozgrzebane, a nie wiadomo jeszcze, czy niet trzeba będzie skuwac tynku w korytarzu. No i w wiatrołapie trzeba zamurować tę dziurę nad drzwiami i obrobić futrynę, ciekawe, czy będziemy musieli za to dopłacać i kiedy to będzie zrobione, bo ekipa od tynków skończyła do wiosny u nas robotę i watpie, czy chcieliby przyjechać do takiej pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Mazo, ile płaciliście/płacicie za położenie kafli 60x60 (jeśli takowe rozmiary macie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.02.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nie pamiętam, bo rozmowy były dawno temu, mój mąż na pewno wi, bo takie rzeczy akurat zostaja mu w pamięci:) Sprawdziłam w wycenie od innego faceta od wykończeniówki, ceny miał podobne, 60zł ale za płytki podłogowe po prostu, bez różnicowania wymiaru, ten nasz chyba bierze 50. Nie jest tani, ale polecony i myslący, więc może to bedzie nasz jedyny dobry wykonawca. Może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 50 ZA PŁYTKI TO JEST BARDZO TANIO!!!!! ja płaciłam chyba 60pln. a z tego co wiem, to teraz nawet koło stówki krzyczą i ok. 200pln za mozaikę!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.02.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 50 zł w mooich stronach to średnia cenaale zdarzają się wykonawcy, którzy chcą i 80zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.02.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja nie uważam, że cena jest wysoka, wiem, że w naszych okolicach można znaleźć tańszych wykonawców, ceny w Warszawie roźnią się znacząco od tych np. w Wielkopolsce, w małych miejscowościach. Ten nasz pierwszy płytkarz też chciał 200 zł za mozaikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.02.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mam mały problem z kolorami (oprócz wyboru odcieni oczywiście:)), chodzi o ścianę w salonie graniczącą z kuchnią, na zdjęciu po prawej, tam, gdzie jest wejście do kuchni, ona kończy sie na załomie korytarza. Nie wiem, czy dac tam biały jak w salonie, czy szary jak w korytarzu? Nie mogę jej podzielić Gdyby miała być biała, to nie wiem, czy ściana pod rugiej stronie w kolorze szarym nie wygladałby dziwnie. A uparłam się na szary w korytarzu, bo bardzo podoba mi isę, jak na szarym tle prezentuja się białe listwy i drzwi. Co myślicie? Gdyby obie ściany miałyby być białe, to musiałyby siegać aż dotąd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.02.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 jeżeli szary nie jest zbyt ciemny, to szary fajnie podkreśli tę bryłę, i nada jej odrębny charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.02.2011 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jak zwykle myślimy podobnie Dzięki za radę Aricio! Tak zrobimy, chyba, że mój małzonek zgłosi sprzeciw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.02.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 powiedz Mu, z całym szacunkiem , że jest PRZEGŁOSOWANY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.02.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jest tak ugodowy i zdaje się na mnie w podobnych kwestiach, że nie będzie raczej problemu (to ja raczej miałam problem, czy ta szarość nie zakłóci tej salonowej bieli), ale ostatnio mnie zaskakuje, bo zdecydowanie wypowiedział się w sprawie żarówek, że te glutki fajniejsze i w jakimś sklepie na moje wzdychanie do wanny wolnostojacej spytał, dlaczego takiej nie kupujemy, a cena nie była zachęcająca, przynajmniej dla mnie - skromnej dziewczyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mazo, ja bym nie dzieliła. Niech bedzie w tym samym kolorze.Jeśli chcesz szary w korytarzu to dałabym szary po całej ścianie. Zgadzam sie z tym że będzie to fajne wyodrębnienie bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.02.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dzięki Analieno! Bylismy na budowie, zrobiłam zdjęcia tej ściany, pokażę później. Mamy już wybraną farbę na korytarz, od Efilo - bardzo ładna i pasuje do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.02.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Mazo, pod drewniane okno wełna, nigdy!!!zresztą wogóle nie i juz, wełna jest nasiąkliwa, to tak jakby nic tam nie byłonie mam czasu gadać, ale jak zobaczyłam zdjęcie to mnie scieło.ten pokój z mozaiką to mi trochę mój przypomina;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts