Spirea 10.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Te pionowe szrokie słupy maja być pomalowane na grafit najprawdopodobniej, wykonawca namawiał nas, żeby zostawić w kolorze tarasu, ale chcemy, żey słup wyglądał na metalowy, taki tez miał być, ale dla wykonawcy to był problem, nie mógł dostać takiego słupa bez spawania go i do tego jeszcze byłby problem z połączeniem dgo z drewnem. Zgodziliśmy po jego nieustającym obstawaniu przy drewnie... Mazo, zależy jakie miały być te słupy. Myślę, że na zamówienie można było spokojnie je zrobić bez śladów spawania. Bez spawania można np. dać heby, ale one nie są płaskie z każdej strony. Można zrobić słupy z ceowników i je trzeba spawać. A w ogóle to zajrzyj tutaj. My mamy w projekcie daszek zbliżony do Twojego, ale będziemy robić raczej pergolę z markizą. http://www.dydraconsulting.com/2010/02/14/innovative-canopy-and-pergola-with-retractable-roof-systems-by-corradi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.02.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Aaaa - może u nas własnie tego brakuje, bo dach jest w jednym miejscu do poprawki. Dzięki Spireo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.02.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mazo, zależy jakie miały być te słupy. Myślę, że na zamówienie można było spokojnie je zrobić bez śladów spawania. Bez spawania można np. dać heby, ale one nie są płaskie z każdej strony. Można zrobić słupy z ceowników i je trzeba spawać. A w ogóle to zajrzyj tutaj. My mamy w projekcie daszek zbliżony do Twojego, ale będziemy robić raczej pergolę z markizą. http://www.dydraconsulting.com/2010/02/14/innovative-canopy-and-pergola-with-retractable-roof-systems-by-corradi/ Wykonawca twierdził, że nawet na zamówienie nie da się bez spawania, ale stracilismy już do niego zaufanie, ale jest tak upierdliwy jak się na coś uprze, ze poddalismy się... bo niby ma wygladać jak pomalowany metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a z czego macie mieć taras? Mnie raczej nie podobają się rzeczy, które mają udawać coś innego. Jeśli to drewno, to po co malować, aby wyglądało na metal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.02.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Z drewna, ale stwierdziliśmy, że za dużo go będzie, jak altanka, ale to może dlatego, że wykonawca tak radził, a on ma trochę inny gust niż my... Ja tez nie lubię udawania, dzisiaj już bym się nie zgodziła na tę zamianę materiałów, wtedy bylismy jeszcze w niezłych stosunkach i to był kompromis... no i odechciało mi się metalu, kiedy usłyszalam o tym spawaniu na środku, ale może trzeba było kazać mu szukać dalej... Powiedzmy, że to nie będzie udawać metalu, ale może i tak lepiej pomalowane na grafitowo, czy zostawić jak jest? helpunku... chce mi się juz płakać od podejmowania tych decyzji. I jeszcze te kolory w pokojach, znowu zastanawiam się nad sypialniami od wschodu - szary czy biały... W czterech sypialniach szary, to może za nudno... No ale tu mi chyba nie pomożecie... Bałam się, że białe ściany i białe mebelki w dziecięcym pokoju, to może za mdło, ale w inspiracjach mam wiele takich pokoików i podoba mi się to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a będą jakieś tapety / fototapety w tych pokojach dziecięcych? Czy czyste białe ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.02.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Chodzi o jeden pokój dzięcięcy, drugi to nasza sypiania, taki z wąskimi oknami, tapety nie będzie, białe łóżko, coś czerownego na nim, białe regały, jakieś szafki z czerwono-białą krateczką, takie same poduchy, no i dwa plakaty, które wcześniej pokazywałam, takie kolorowe, dużo zieleni. Podłoga dębowa, w naturalnym kolorze. Jeszcze wczoraj byłam pewna, że wszędzie ten jaśniutki szary, dzisiaj (nie wiem dlaczego) wróciłam do tego białego, wiem, że to nie jest problem, mam kilka innych, ale zaczynam się bać swoich wyborów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.02.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Musże sobie ukoić nerwy - niepowtarzalny moment, przed zarośnięciem krzakami i po stopieniu lodu, widok z salonu na jezioro, sma się zdziwiłam, że tak ładnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.02.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mazo, nie wiem w jakim wieku jest przyszły właściciel tego pokoju - może jego/ją zapytaj Niekoniecznie trzeba to zastosować (bo pomysły mogą być różne - moja zażyczyła sobie żółty sufit i zielone ściany), ale może przyjdzie coś do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.02.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mazo, nie przejmuj się kolorem tak bardzo. Wszak to pokój dziecięcy - co CI po tym, że zaplanujesz tam czerwone dodatki, krateczki itp, przecież tam zawsze będzie kolorowo i bałaganiarsko. Twoje czerwone dodatki znikną w huraganie dziecięcych akcesoriów! Widok macie niesamowity. On powinien CI wynagrodzić wszystkie trudy. Rewelacja. Rzadko kto ma taką możliwość, wiesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Nie mogę spytać właściceilki, bo musiałabym pomalować na różowo:) Tego mój zmysł estetyczny by nie zniósł Wiem, że ten kolor to nie jest problem, ja już głupieję od tej budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 u Irmy pokój córki jest różowy i wygląda ładnie. To może te czerwone krateczki zmień na różowe i daj białe ściany. Wilk syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 dzięki Spirea ja nie weim co wy chcecie od różowego to najładniejszy kolor! ja bym mogła dać wszędzie....i w sumie dałam...hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 mnie tez sie rozowy podoba:D zastosowany w umiarze jest super:yes:. pokoj mojej coreczki na pewno bedzie rozowawy:yes:. Irma gdzie mozna zobaczyc Twoj pokoik? bylam u Ciebie ale chyba nie przebrne przez te wszystkie posty...strasznie ich duzo:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Uparłam się i już, poza tym mam już czerwo-białą krateczkę. Nie mówię, że różowe pokoiki są brzydkie, nawet niektóre mi się podobają, ale to po prostu nie w moim stylu. A w ogóle z rózu to wolę taki własnie ciemniejszy, jak u Irmy, taki bardziej amarantowy. I tak juz przekonałam się do różowych ubranek, kiedyś twierdziłam, że moja córka nigdy nie założy nic w tym kolorze:) U młodszej będzie trochę różu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Celuję w taki styl: http://3.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7hY/S_95drkzRdI/AAAAAAAAGW0/_QHmmP3b7fU/s400/bolig.jpeg http://4.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7hY/S_95m43DJYI/AAAAAAAAGW8/_ZTKh02NnRw/s400/Sovrum%2520f%25c3%25b6r%2520sju%5B1%5D+(2).jpgA może tylko jedną ścianę dam szarą, chodzi o to, że ten pokój nie będzie jasny przez wiekszą cześc dnia.http://2.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7hY/Sp0mbtvk8pI/AAAAAAAADYc/7OFcHBA_qUg/s400/biały+pokój+dla+dziecka.jpg A u młodszej coś w ten deseń, ale ściany szare:http://2.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7hY/SzoUqcx0w8I/AAAAAAAAEqM/3SpwbuR3QMY/s400/Ava-3a_rect640%5B1%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Wieści o oknach - mam koleżankę, która pracuje w skandynawskiej firmie produkującej okna drewniane, pokazałam jej zdjęcia i według niej jest coś nie tak z samymi oknami, ponoć ta powłoka nie powinna się łuszczyć i to drewno też nie pwoinno tak zapracować. Zdziwiło mnie to, potwierdziła to jeszcze u kolegi z firmy, który zajmuje się technologią, w poniedziałek ma pokazać zdjęcia następnemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 11.02.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mazo, dzieki za info o kanapie na wątku Marcin Cetera Mam niezła zagadkę, jak umeblować salon, by spełniał moje założenia i by go nie zagracić. Salon nie jest duży i nie ma prawie ścian, tylko okna i ciągi komunikacyjne... Narożnik widziałam na żywo i jest bardzo ok w filcu. Też się zastanawiam nad kanapami, podnóżkami i fotelami zamiast narożnika, tylko nie widziałam ich na żywo. Czasami na przykład kanapa "2" ma dobre proporcje a "3" już nie. Widziałam w sklepie jeszcze prostokątny podnóżek - jest bardzo duży. Wstawiony do narożnika robi z niego wielkie wyro na 3 osoby . Co do kolorów ścian, to jeśli wahasz się między białym a jakimś innym, a lubisz biały, to się nie zastanawiaj - tylko biały. Taniej, bez kłopotów z próbkami albo gdy zabraknie, bez męczących decyzji co do odcienia. Poza tym kolor światła, odbicie światła od podłóg drewnianych i mebli mocno zmienia odcień bieli, tak że nie wiem czy nawet jest sens bawić się w złamaną biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Basiu - może poprosimy Aricię o zdjęcie tej kanapy jej znajomych raz jeszcze? bo juz je chyba zgubiłam w natłoku wątków:) Na stronie te s czy 3-ki nie bardzo mi się podobały, ale ta kanpa znajomych Aricii - bardzo ładna,wygladała tak inaczej, że nie zorientowałam sie, że to ta Helvetii i pytałam, co to takiego, bo też mi się podoba:). Pomysł z tym podnózkiem bardzo fajny, ja wcześniej w ogóle myślałam o kanapie modułowej, żeby dowolnie przestawiac te elementy, bo u nas tv jest w średnim miejscu, kombinowaliśmy, kombinowaliśmy, ale trudno było pogodzić tv, widoki i kozę Teraz jeszcze ktoś nam podpowiedział, że ściana szczytowa naprzeciwko antresoli byłaby fajna do ogladania filmów z projektora, tylko że trudno w salonie znaleźć miejsce, z którego mozna by to robić U nas sofa ma stać tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mazo, pieknie masz za tym oknem, pieknie Jak sobie przeczytałam opinię o oknach Twojej koleżanki to pokiwałam sobie głową do monitora Bo powiem Ci szczerze, ze cały czas zastanawiałam się o co chodzi z tymi Twoimi oknami, że przecież to jest jakieś dziwo że są aż w tak złym stanie. Ok, wilgoć im nie służy ale przecież przez następne kilkadziesiąt lat to na nie deszcz będzie padać....i co wszystkie okna szlag trafia? U mnie były tynki i wylewki po montażu okien i nic się z nimi nie stało...nic a nic... Podrąż temat bo może tutaj trzeba do producenta tychże okien wrócic. A co do koloru w pokoju dziecięcym - ja optuję za bielą - bardzo ładne inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts