mazo 18.02.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Miło mi Tataraku, bardzo miło Lżej patrzeć na okna, zalane ściany i inne sufity Pozdrowienia dla małżonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Myślę intensywnie. Głównie o dziecięcych pokojach. Pokażę, co tam wymyliłam, a na razie fajny link, może zamówię anioła, takiego z warkoczykami i koniecznie ubrankiem w czerwoną kratkę, dla Zosi: http://domowapracownia.blogspot.com/ Zastanawiam się nad łóżeczkiem dla prawie 3-latki. Do tej pory byłam za przejściem od razu do łóżka o długości 200 cm, ale podoba mi się takie mniejsze z Ikei: http://www.ikea.com/PIAimages/0110169_PE260247_S4.JPG Większe łóżko jest bardziej praktyczne, można się razem położyć do czytania, albo poprzytulać przed snem, można nawet spać razem, kiedy dziecko jest np. chore. A malutkie - tylko zgrabniejsze. Może dam do stolarza taki wzór? Ewentualnie coś takiego, pomalowane kryjącą białą farbą (i bez barierki): http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/60/95/27/1460952796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Znalazłam jeszcze coś takiego, szuflada jest praktyczna, teraz pod łózkiem starszej mamy taka małą z łózeczka ze szczebelkami, bardzo się przydaje: http://3maj.net/lozko-pawel/22/lozko1.jpg i takie, ale dla mnie za bardzo pozaokrąglane, to nie ma być łóżko księżniczkowe, tylko takie zwykłe.http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/14/46/85/94/1446859410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.02.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Dziękuję za pozdrowienia : ) Głosuję za większym łóżkiem - dziecko czuje się w nim takie "dorosłe" no i jest praktyczniejsze, bo można też kogoś przenocować w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.02.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ewentualnie rosnące z ikei. Ma tę zaletę, że jest szersze niż typowe dziecięce o długości 130-160cm. No i rośnie, nawet całkiem szybko, jak np. są goście Szczerze mówiąc nie jestem fanką szuflad - pomyśl sobie, ile się tam kurzu będzie zbierało, a odsuwanie do sprzątania... eee, jesteś pewna, że musisz? Nie lepiej zainwestować np. w jakąś skrzynię na pościel czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No właśnie - ja też taka praktyczna jestem:) Spodziewamy się wielu gości i miejsc noclegowych planujemy wiele, obysmy się nie przeliczyli i pies z kulawą nogą do nas nie zajrzy:) Nie - tak chyba jednak nie będzie - gości zwabi jezioro, przynjamniej w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ewentualnie rosnące z ikei. Ma tę zaletę, że jest szersze niż typowe dziecięce o długości 130-160cm. No i rośnie, nawet całkiem szybko, jak np. są goście Szczerze mówiąc nie jestem fanką szuflad - pomyśl sobie, ile się tam kurzu będzie zbierało, a odsuwanie do sprzątania... eee, jesteś pewna, że musisz? Nie lepiej zainwestować np. w jakąś skrzynię na pościel czy coś? Te rosnące są za bardzo romantyczne:) A szuflada - tak, uważam, że to praktyczne, a kurz - jest wszędzie:) Skrzynia - dobry pomysł, ale już widzę, że dużo różnych sprzętów będzie w tych dziecięcych pokojach, nie chcę za bardzo ich zagracić. W tej chwili ta szuflada się sprawdza, można ja wsunąć głębiej i tak jej nie widać, może ta z All. też taka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.02.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Mazo, i jak tam dylematy parapetowe w łazience? Oglądałaś jakieś kompozyty? Dekory na wannę bardzo oryginalne, podobają mi się Jakie meble planujesz w tej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Nie, jeszcze nie ogladałam, może jutro się uda. Ktoś mi polecił znowu polare, może w innym sklepie będzie wyglądał na bardziej biały:) A meble - biała szafka pod umywalkę (dębowy blat), ukryta szafka nad geberitem i biała szafka nad wanną na płyny, szampony i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Mazo, ja podejmowałam dezycję o zakupie parapetów na podstawie małej próbki, która była czyściutka, nie idealnie biała, ale bez śmieci. Tymczasem w parapetach mamy sporo różnych "ciał obcych" Nie będę się już rozpisywać o batalii o parapety, ale jeśli się zdecydujesz, to przy odbiorze dokładnie obejrzyj zanim zapłacisz. O mebelki podpytywałam, bo myślałam jeszcze ewentualnie o parapecie drewnianym skoro blat pod umywalką będzie drewniany, to drewniany parapet nie byłby od czapy. Tyle, że jak patrzę w stronę wanny, to rozumiem, że główne skrzypce mają grać dekory na wannie, a parapet nie powinien się rzucać w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.02.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Fajne bardzo te Twoje płytki, przypomnij link do sklepu. Kiedy będziecie je kładli? Chętnie zobaczę efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Te gazetowe? To Peronda Neewspaper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A łazienka ma wyglądać tak: Musimy teraz dopracowac ten projekt i przygotowac go dla płytkarza, bo moze wejdzie w przyszłym tygodniu. W niedzielę miał już grzac piec gazowy, ale nic z tego - pani, która miała przygotować papiery do gazowni jest chora i nie ma kto jej zastąpić... Przez to, że w domu zimno (bo zdemontowali piec na drewno, żeby założyć gazowy) mój brat nie mógł malować i tym samym zmarnował tydzień wolnego, następna okazja za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.02.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 mazo, ja też mam 3-latkę, ma teraz "rosnące" łózko z Ikei i jest OK, ale do domu planuję jej białe stylowe metalowe - radziłabym kupić normalny wymiar, o niebo praktyczniejsze, a dzieci szybko rosną/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ja mam też prawie 6-latkę i dla niej od razu kupiliśmy duże łóżko - świetnie się sprawdza, nie wiem, jak w takim małym łóżku miałabym czytać bajki którejś z córek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 18.02.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 BetoGreto - na razie nie podam namiarów na fotele, bo może jednak się na nie zdecyduję . Chyba że reflektujesz na jeden, bo dla mnie dwa to da dużo (bo jeszcze ten obrotowy), musiałabym upchnąć drugi na antresoli. Trochę się na nie napaliłam, przeszkada mi tylko ten rzekomy brąz na tych płozach. I już kombinuję na jaki odcień szarości można by je obić, żeby ładnie się komponowały z kanapą. Mazo, ja tak na przyszłość chciałam W zasadzie myślę też o jednym, ale najpierw będę musiała wybrać kanapę i fotel będę chciała w jakimś kontrastowym kolorze. Zamierzam zrobić coś w ten deseń co u cytowanej przez Ciebie Poli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.02.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Chyba już druga taka szansa się nie trafi:( Fotele były wystawione rano, a o 17 już sprzedane, nie wiem nawet, czy była opcja "kup teraz". Ja też już zdecydowałam, że fotel będzie kontrastowy, u mnie żółty. Najchętniej pozbyłabym się tego z Ikei i kupiłabym jakiś staroć, ale mąż lubi ten z I... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.02.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Oj, to szkoda, faktycznie były ładne. A może to znak, że trafisz na lepsze A ja też myślę o żółci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 19.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 mazo, na razie zostaw ten z Ikei. może nawet nie inwestuj póki co w obijanie? a z czasem znajdziesz dla niego "korzystniejsze" miejsce;) i wstawisz sobie coś retro!!! pomieszczeń Ci w domu dostatek też chciałam kiedyś ten fotel, ale mój M. stwierdził, że po dłuższym siedzeniu kiepsko się z niego wstaje....później chciałam ten filcowy, też z I.. baaaardzo mi się podoba do tej pory, z resztą. ale mojemu mężu z kolei nie spodobała się jakość filcu...bo gryzie!!!!no i stanęło na znanym Ci już miodowym plasterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 19.02.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 a!!!! no i żeby Ci dać coś do pooglądania;), puszczam linka z jednego z moich ulubionych sklepików http://www.mesmetric.com/products/wnetrza-domowe/fotele/fotele-vintage/browse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts