Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Takie to są właśnie spontaniczne zakupy, w dodatku okazyjne... Juz myślałam, jakie by znaleźć dla niego korzystniejsze miejsce :) Ta jego obecna tapicerka jest taka trochę ponura, poza tym jak ja już coś sobie wymyślę... :) Zobaczę, ile będzie kosztowało uszycie nowego pokrowca, bo chciałabym, żeby był zdejmowany, tak jak oryginalny. Chętnie bym go sprzedała, ale mi głupio, bo pół roku temu przekonywałam męża, że jest świetny...:) Szukam teraz stolika kawowego, niby chciałam zrobić go u stolarza, taki z szufladami (szafkę pod tv też), ale trochę boję się, że wyjdzie ciężki grzmot.

A fotele - takie bardzo mi się podobają:

http://www.pufadesign.pl/img/p/328-1028-large.jpg

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Qurcze!!!! gdybym nie miała mojego "miodka".... bardzo mi się podoba, i piknie komponowałby się z kanapą!

widziałaś może te domek? http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/2/21/stalking-cool.html

fajny klimacik :D kolorystyka może nie moja...to przykład, jak w prosty sposób można osiągnąć fajny efekt! prosto, ale z charakterem.

Edytowane przez aricia

Fajne, tylko trochę za sielskie :)

Pisałam, że będziemy mieć gaz? jeszcze nie mamy, a piec na drewno odłączny, grzeją tylkodwa grzejniczki,ciekawe, czy nam coś nie zamarzło, dzisiaj -20... Tak to jest, firma polecona, ale i tak problemy, bo pani Jadzia zachorowała i nie miał kto podpisać dokumentów do gazowni... Jutro ostateczne podłączenie... A od przyszłego tygodnia pytkarz. A ja ppieprzylam coś z dużą łazienką, wymyśliłam głupią zabudowę ściany z wnęką na wsunięcie szafki pod umywalkę,tylko zapomniałam, że wymir szafki jest trochę inny niż myślałam i po zawieszeniu jej na ścianie nie będzie miejsca na umywalkę. Mozna ją wysunąć 10 cm, tylko na czym ją zawiesić... Można ją całkowicie wysunąć, żeby zaczynała się równo ze ścianą (trudno - nie chciałam, żeby wchodziła za bardzo na środek łazienki), ale nie można powiesić szafki na ściance kg... Ale fajnie...

Wkleję galerię ebalieu z gazety, bardzo podoba mi się jej dom,ta biel... kied oglądam takie wnętrza, to chciałabym zminimalizować te moje szare ściany. Żałuje też, że nie zdecydowałam się na wykładzinę w kuchni, korytarzach - fajnie to wygląda, takie niewymuszone, lekkie, płytki wydają mi się teraz takie poważne. W ogóle lubię taki styl. I muszę gdzieś zmieścić jednak tę ikeową szafkę ps.

Zdjęcie z łazienki - taka szafka nad geberitem ma wyjść u nas, tylko ciekawa jestem, jak się ją otwiera...

http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,eballieu,0.html

cudne inspiracje, fakt. dla mnie co prawda ciut za mało retro...ja chyba w ogóle wolę eklektyczne wnętrza z domieszką industrialu;)

ale podziwiam wszystko, co piękne :D

a propos wykładzin, to fajnie prezentują się też takie wylewane posadzki, z tworzywa elastycznego. rozmawiałyśmy już chyba o nich u Ciebie?

ostatnio mi się przypomniało, że miałam pokazać jedne z moich opraw świetlnych. mam przeczucie, że mogą Ci się spodobać;)

P1000104.JPG

Fakt, za mało retro,ale cenię to, że nie jest elegancko :) Jakoś mam teraz uczulenie na to, po tym jak oglądam takie wnętrza. Nie ma tam nic specjanego, ale coś mnie ciągnie w tę stronę i czuję taki dreszczyk emocji, kiedy widzę coś takiego. Trudno to wytłumaczyć :) Tylko nie mam tego, jeśli chodzi o sypialnie - nie znajduję w sieci niczego,co by mnie porywało. Na FM niestety też, zawsze jakoś tak hotelowo (przepraszam wszystkich:)), chyba że te bardziej sielskie, ale to nie moje klimaty.

A ta oprawa - mam wrażenie, że gdzieś się na nią ostatnio natknęłam i doceniłam jej kształt :) Tylko, że u nas nie będzie wcae takich opraw,nie mamy sufitów podwieszanych, tylko w części nocnej, na korytarzu i w sypialniach.

Edytowane przez mazo

Zdjęcie z łazienki - taka szafka nad geberitem ma wyjść u nas, tylko ciekawa jestem, jak się ją otwiera...

http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,eballieu,0.html

Może tak jak niektóre kuchenne, tzn dociskasz ją lekko i drzwiczki same oddskakują. Nie wiem, jak się ten system nazywa, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :)

Tak myślałam, chyba tylko to wchodzi w grę. Click - clack czy cośw tym stylu, nie wiem co to tak dokładnie jest. Myślałam,żeby te drzwczki zrobić lakierowane w kolorze ściany, ale to rozwiązanie jest chyba lepsze - mdf malowany tą samą farbą, co ściana - łatwiej będzie przemalować,gdy będę chciała zmienic kolor ścian.

to taki teleskopowy "patyczek", a na drzwiczkach umieszcza się małą blaszkę( jak na fotach poniżej - proszę na nieład uwagi nie zwracać;))

mam ten system w komodzie w saloonie i w szafce pod umywalką. tam są też szuflady, które do najlżejszych nie należą i i system sprawuje się świetnie. aczkolwiek daleko im pewnie do ciężaru szuflad wypełnionych kuchennymi skorupami.... myślę,że może jest kilka rodzajów tiponów, o różnej "mocy". trzeba by to było sprawdzić.

może w kuchennym jakiś fachowiec odpowie na to pytanie? ...ich liczba ostatnio wzrosła ;)

IMG_0868.jpg

IMG_0870.jpg

Edytowane przez aricia

Nawet jesli blum to wymyślił, to nie opatentował, bo jestem prawie 100% pewna, ze widziałam takie "patyczki" w Ikei do kupienia osobno lub z szafką. Jeśli chodzi o cięzkie szuflady w kuchni to są już na pewno takie systemy wspomagane silniczkiem elektrycznym. Oglądałam i testowałam takie coś w studio kuchennym. System był blumowski i miał jeden minus. Trzeba mieć za szafką, którą chcesz tak otwierać doprowadzony prąd, no i koszt takiego jednego silniczka- 500zł (przynajmniej tam, gdzie oglądałam). Ale system boski, zwłaszcza jak dla mnie w szufladzie lub cargo na śmieci. Dotykasz tylko lekko frontu kolanem i szafka wysuwa się na jakieś 40cm (pewnie można to ustawić). Wyrzycasz śmieci, obierki, myjesz ręce i zamykasz spokojnie szafkę czystą ręką albo kolanem. Dla mnie bomba. Edytowane przez olgusieniunieczka