mazo 19.02.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Takie to są właśnie spontaniczne zakupy, w dodatku okazyjne... Juz myślałam, jakie by znaleźć dla niego korzystniejsze miejsce Ta jego obecna tapicerka jest taka trochę ponura, poza tym jak ja już coś sobie wymyślę... Zobaczę, ile będzie kosztowało uszycie nowego pokrowca, bo chciałabym, żeby był zdejmowany, tak jak oryginalny. Chętnie bym go sprzedała, ale mi głupio, bo pół roku temu przekonywałam męża, że jest świetny... Szukam teraz stolika kawowego, niby chciałam zrobić go u stolarza, taki z szufladami (szafkę pod tv też), ale trochę boję się, że wyjdzie ciężki grzmot. A fotele - takie bardzo mi się podobają: http://www.pufadesign.pl/img/p/328-1028-large.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 20.02.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 mój kolega podsunął mi fajną stronkę ! min. znalazłam taki fotelik http://www.pinkpugdesign-sklep.pl/pub/files/.thumbnails/1292507184_vector%20chair_w200_h200.jpg http://www.pinkpugdesign-sklep.pl/product/Vector-chair,225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 20.02.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 świetny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.02.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 No! Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.02.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Qurcze!!!! gdybym nie miała mojego "miodka".... bardzo mi się podoba, i piknie komponowałby się z kanapą! widziałaś może te domek? http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/2/21/stalking-cool.html fajny klimacik kolorystyka może nie moja...to przykład, jak w prosty sposób można osiągnąć fajny efekt! prosto, ale z charakterem. Edytowane 22 Lutego 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.02.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Fajne, tylko trochę za sielskie Pisałam, że będziemy mieć gaz? jeszcze nie mamy, a piec na drewno odłączny, grzeją tylkodwa grzejniczki,ciekawe, czy nam coś nie zamarzło, dzisiaj -20... Tak to jest, firma polecona, ale i tak problemy, bo pani Jadzia zachorowała i nie miał kto podpisać dokumentów do gazowni... Jutro ostateczne podłączenie... A od przyszłego tygodnia pytkarz. A ja ppieprzylam coś z dużą łazienką, wymyśliłam głupią zabudowę ściany z wnęką na wsunięcie szafki pod umywalkę,tylko zapomniałam, że wymir szafki jest trochę inny niż myślałam i po zawieszeniu jej na ścianie nie będzie miejsca na umywalkę. Mozna ją wysunąć 10 cm, tylko na czym ją zawiesić... Można ją całkowicie wysunąć, żeby zaczynała się równo ze ścianą (trudno - nie chciałam, żeby wchodziła za bardzo na środek łazienki), ale nie można powiesić szafki na ściance kg... Ale fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.02.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Wkleję galerię ebalieu z gazety, bardzo podoba mi się jej dom,ta biel... kied oglądam takie wnętrza, to chciałabym zminimalizować te moje szare ściany. Żałuje też, że nie zdecydowałam się na wykładzinę w kuchni, korytarzach - fajnie to wygląda, takie niewymuszone, lekkie, płytki wydają mi się teraz takie poważne. W ogóle lubię taki styl. I muszę gdzieś zmieścić jednak tę ikeową szafkę ps. Zdjęcie z łazienki - taka szafka nad geberitem ma wyjść u nas, tylko ciekawa jestem, jak się ją otwiera... http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,eballieu,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.02.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 cudne inspiracje, fakt. dla mnie co prawda ciut za mało retro...ja chyba w ogóle wolę eklektyczne wnętrza z domieszką industrialu;) ale podziwiam wszystko, co piękne a propos wykładzin, to fajnie prezentują się też takie wylewane posadzki, z tworzywa elastycznego. rozmawiałyśmy już chyba o nich u Ciebie? ostatnio mi się przypomniało, że miałam pokazać jedne z moich opraw świetlnych. mam przeczucie, że mogą Ci się spodobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.02.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) Fakt, za mało retro,ale cenię to, że nie jest elegancko Jakoś mam teraz uczulenie na to, po tym jak oglądam takie wnętrza. Nie ma tam nic specjanego, ale coś mnie ciągnie w tę stronę i czuję taki dreszczyk emocji, kiedy widzę coś takiego. Trudno to wytłumaczyć Tylko nie mam tego, jeśli chodzi o sypialnie - nie znajduję w sieci niczego,co by mnie porywało. Na FM niestety też, zawsze jakoś tak hotelowo (przepraszam wszystkich:)), chyba że te bardziej sielskie, ale to nie moje klimaty. A ta oprawa - mam wrażenie, że gdzieś się na nią ostatnio natknęłam i doceniłam jej kształt Tylko, że u nas nie będzie wcae takich opraw,nie mamy sufitów podwieszanych, tylko w części nocnej, na korytarzu i w sypialniach. Edytowane 23 Lutego 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 23.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Zdjęcie z łazienki - taka szafka nad geberitem ma wyjść u nas, tylko ciekawa jestem, jak się ją otwiera... http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,eballieu,0.html Może tak jak niektóre kuchenne, tzn dociskasz ją lekko i drzwiczki same oddskakują. Nie wiem, jak się ten system nazywa, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.02.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Tak myślałam, chyba tylko to wchodzi w grę. Click - clack czy cośw tym stylu, nie wiem co to tak dokładnie jest. Myślałam,żeby te drzwczki zrobić lakierowane w kolorze ściany, ale to rozwiązanie jest chyba lepsze - mdf malowany tą samą farbą, co ściana - łatwiej będzie przemalować,gdy będę chciała zmienic kolor ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.02.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 a to nie jakiś system bluma? to otwieranie bez uchwytow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 taki system otwierania w blum nazywa się tip-on. mam go w komodach i czasem żałuję, że nie mam go w kuchni....świetnie otwiera się kolanem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.02.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki,sprawdzę, bo tego click-clacka nie mogłam za bardzo rozszyfrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.02.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 aricia, tip-on da radę przy ciężkich szufladach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.02.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nadal srednio wiem, jak wygląda ten mechanizm, tu coś więcej: http://www.akcesoria.meble.pl/p21042,tip-on-955-1004-do-drzwi-bez-uchwytow-wysokosc-do-130cm-blum.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 24.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) to taki teleskopowy "patyczek", a na drzwiczkach umieszcza się małą blaszkę( jak na fotach poniżej - proszę na nieład uwagi nie zwracać) mam ten system w komodzie w saloonie i w szafce pod umywalką. tam są też szuflady, które do najlżejszych nie należą i i system sprawuje się świetnie. aczkolwiek daleko im pewnie do ciężaru szuflad wypełnionych kuchennymi skorupami.... myślę,że może jest kilka rodzajów tiponów, o różnej "mocy". trzeba by to było sprawdzić. może w kuchennym jakiś fachowiec odpowie na to pytanie? ...ich liczba ostatnio wzrosła Edytowane 24 Lutego 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.02.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 O! teraz zrozumiałam Jesteś nieoceniona Aricio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.02.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Nawet jesli blum to wymyślił, to nie opatentował, bo jestem prawie 100% pewna, ze widziałam takie "patyczki" w Ikei do kupienia osobno lub z szafką. Jeśli chodzi o cięzkie szuflady w kuchni to są już na pewno takie systemy wspomagane silniczkiem elektrycznym. Oglądałam i testowałam takie coś w studio kuchennym. System był blumowski i miał jeden minus. Trzeba mieć za szafką, którą chcesz tak otwierać doprowadzony prąd, no i koszt takiego jednego silniczka- 500zł (przynajmniej tam, gdzie oglądałam). Ale system boski, zwłaszcza jak dla mnie w szufladzie lub cargo na śmieci. Dotykasz tylko lekko frontu kolanem i szafka wysuwa się na jakieś 40cm (pewnie można to ustawić). Wyrzycasz śmieci, obierki, myjesz ręce i zamykasz spokojnie szafkę czystą ręką albo kolanem. Dla mnie bomba. Edytowane 24 Lutego 2011 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.02.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 bo w ikei meble kuchenne są wyposażone w okucia bluma, nie wiedziałam tylko, że też mają tip-ony, właśnie zadałam pytanie w wątku ikeowym:) To super, bo nie lubię wszelkich uchwytów, tylko że pewnie fronty bardziej się brudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts