Madeleine 26.02.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 w Heliosie. Ale problemy z komunikacją mamy z panią Renatą od jakichś 2 miesięcy - chociaż faktem jest, że ostatnio się do niej dodzwoniłam i cierpliwie mi wszystko wytłumaczyła, o co pytałam (normalnie załatwiam wszystko z "obsługującym" nas Kubą - i on jest jak błyskawica w reakcjach na maile). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.02.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Znacieten loft? przypomniał mi się dzisiaj w związku ze ścianą z cegły bielonej: http://loft.blox.pl/resource/Loft3.jpg http://loft.blox.pl/resource/Loft4.jpg http://loft.blox.pl/resource/Loft2.jpg http://loft.blox.pl/resource/Loft1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.02.2011 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 nie znam, ale ładne barierki z siatki. Mazo, jak Twoje schody? My kombinujemy właśnie z barierką z siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.02.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja też kiedyś myślałam o tej siatce, ale w tej chwili raczej nie - zależy nam, żeby widok na antresolę nie był zasłonięty przez barierki, linki itp.,a barierka przy schodach będzie z kg, biała, taka według mnie najbardziej pasuje do naszych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.02.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja też kiedyś myślałam o tej siatce, ale w tej chwili raczej nie - zależy nam, żeby widok na antresolę nie był zasłonięty przez barierki, linki itp.,a barierka przy schodach będzie z kg, biała, taka według mnie najbardziej pasuje do naszych schodów. co to jest "kg"? a jakie macie w końcu schody? Jednobiegowe, dwu-, zabiegowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.02.2011 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Kg to karton-gips Coś takiego: http://img717.imageshack.us/img717/1916/minimalistportlandroadh.jpg a schody bardzo nietypowe, oszczędzające miejsce, dzisiaj miałabym jeszcze inny pomysł, takie bardziej drabinkowe, na pewno byłby tańsze, ale już zamówione, chociaż jeszcze nie dostaliśmy ostatecznego projektu - mała modyfikacja, musi być niewielki zabieg, nawet przy tego typu schodach brakuje miejsca. Coś takiego, tylko drewniane, jak tu: A miało byc coś prostego, coś jak schody strychowe... A na samej antresoli szkło, ewentualnie siatka architektoniczna, chociaż koszt pewnie nie będzie znacząco się różnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.02.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 siatka architektoniczna powinna wyjść taniej. Zajrzyj tu www.mevaco.pl Często będziecie używać te schody? Ja bym się pozabijała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.02.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 niejednokrotnie widziałam te schody! i zawsze mam tę samą konkluzję, co Spirea . ale wyglądają faktycznie bardzo oryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mazo, co do barierki z kg - chyba musi mieć w środku porządny stelaż, bo wygląda solidnie i prowokuje, żeby się opierać, a jak się ktoś oprze o niestabilne, to ...ups. ale wygląda bardzo fajnie. Druga rzecz, po tych schodach z ostatniej fotki to bałabym się chodzić (ja w ogóle się boję schodów, to inna bajka) - jak człowiek nie trafi w pierwszy stopień to zziuuu do samego dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.02.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Nie mamy wyjścia, musi być taki typ schodów, który zastępuje drabinę, na zwykłe nie ma miejsca, chyba że coś w stylu drabiny postawionej bardzo pionowo - po czymś takim bardziej bałabym się schodzić,albo schody kręcone, ale zabrałyby przestrzeń jadalnianą. To są schody na antresolę, nie na piętro, gdzie są sypialnie. A na antresoli biblioteczka, biuro męża, atlas i jakieś schowki - to nie będzie stały trakt spacerowy. A dzieci - najlepiej, gdyby nie wchodziły tam wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.02.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mazo, co do barierki z kg - chyba musi mieć w środku porządny stelaż, bo wygląda solidnie i prowokuje, żeby się opierać, a jak się ktoś oprze o niestabilne, to ...ups. ale wygląda bardzo fajnie. Druga rzecz, po tych schodach z ostatniej fotki to bałabym się chodzić (ja w ogóle się boję schodów, to inna bajka) - jak człowiek nie trafi w pierwszy stopień to zziuuu do samego dołu Mamy porządnego stolarza, on zadba o barierkę. A te drugie schody, te trójkątne to nie u nas Bardzo podobały nam się te: ale te dopiero wydają się niebezpieczne. Na pewno nasze schody nie będą super wygodne, ale ich przeznaczenie nie jest standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 a to luz, jak tylko do sporadycznego użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.02.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mazo, pamiętam, że Kasjot miała problemy z miejscem na schody. Też prowadzą na antresolą do korzystania dla dorosłych. Jej projektanci coś wymyślili i jest to na wizualkach w Jej blogu. Poszukaj. Nie pamiętam jak w końcu to wyszło, ale może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.02.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dzięki, chociaż nie wiem, czy jeszcze możemy coś zmienić. Poza tym podobają mi się, nie wiem tylko, jaki zabieg wymyśli stolarz, stopnie w kształcie innym niż kwadrat czy prostokąt mi nie pasują, ale takie niewchodzą chyba w grę,muszą iść na ukos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.02.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Zajrzałam, to typowe kacze schody, nasze są tylko ich ubraniem w inną formę. O podobnych myśleliśmy - miała być stalowa belka a po bokach takie kwadraty.Moim zdaniem nasze są bezpieczniejsze, noga nie ucieknie pod stopień, nie zaczepi się o niego, bo jest on zamkniety. Poza tym, jak twierdzi mój mąż, mamy jeszcze mnie miejsca, dlatego musi być zabieg. Edytowane 27 Lutego 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.02.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dostałam wycenę szklanej balustrady na antresoli: 8,400. ten element zielony to niby ma być przedłużenie tego karton-gipsu przy schodach, ale szkoda żeby zasłaniał antresolę,tylko że koszt wujdzie jeszcze wyższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 28.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) ale karton gips też będzie kosztował, z szybą faktycznie fajniej, może przy większej ilości coś utargujeszJeśli jednak zostawisz z k-g to ten mały kawałek szkła już bym odpuściła i kontynuowała tam k-g, albo mały murek tam walnąć to byc może sporo na okuciach zaoszczędzisz, wmurowujesz malutki ceowanik w ścianę pod skosem, to samo w podłodze i w tym nowo powstałym murkiem i tylko za koszt szyby płacisz, mi przynajmniej bardziej się takie "bezokuciowe" szyby podobają. Edytowane 28 Lutego 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ile masz metrów tej balustrady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.02.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dzięki za rady, E-molu, ja dopiero teraz zaczynam się zastanawiać, jak to ma być z tym kg, wcześniej jakoś bez rysunku nie mogłam sobie wyobrazić, jak to będzie wyglądać. Najchętniej bym w ogóle z niego zrezygnowała i wszędzie na górze dała szklo, tylko koszt... Zależało nam, żeby balustrada nie zasłaniał widoku na antresolę, a tu coś takiego... nie mam już siły wymyślać czegoś innego. Gdyby miała być siatkaarchitektoniczna, to musi być w jakiejś ramce, a to mi psuje ten widok... A jesli chodzi o okucia w tym szkle, to mnie się takie śruby na dole szyby bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 28.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Tylko dowiedz się jaki koszt wyceny to szkło, a jaki okucia, to może Ci się przestaną tak bardzo podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts