efilo 06.11.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 a drewniane nie mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Nie za bardzo, chcę mieć spokój (konserwacja), są problemy z ich zamontowaniem przed tynkami, no i chyba są droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.11.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 moim zdaniem mogą być białeale myślałam, ze barwione w masie profile są szare w każdym miejscu... hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 moim zdaniem mogą być białe ale myślałam, ze barwione w masie profile są szare w każdym miejscu... hm... Też mi się tak wydawało... Szarych nie robi nikt. MS Okna - antracytowy (o 7 tygodni dłuższe czekanie na okna...). W jednej firmie być może jest opcja powlekania na szaro także środka profilu, czekam na wycenę. Zaczynam się skłaniać ku białemu, tylko wiem, że w przesuwce będzie bardzo widać kurz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.11.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 antracytowe Ci się nie podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 To nie są całe antracytowe okna, tylko profil barwiony na antracyt, na to okleina szara (jasna). Boję się, że to będzie dziwnie wyglądać, ten kolor jest dość ciemny. No i nie wiem, czy te dodatkowe 7 tygodni to nie będzie problem... Do tego jeszcze w tej firmie nie chcą zrobić jednego dużego okna w salonie na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Nie napisałam jakoś sensownie i jasno, że okna mają być szare (wydawało mi isę to oczywiste ), chodzi tylko o ten środek... czy antracyt, brązowy, czy biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.11.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 aaaa, myślałam, ze całe białe w końcu Ja bym brała antracyt z okleiną - ale wypowiadam się tylko na temat koloru, bo nie wiem o co z tą gwarancją chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Dzięki! ja już sama nie wiem, robimy wycenę u 4 przedstawicieli MS (to u nich ten antracytowy profil) i jeden teraz stwierdził, że jedno okno jest za duże, zrobią, ale będzie chłodniejsze i nie dadzą na nie gwarancji. Ale może się okaże, że gada bzdury, chyba, że to ten właśnie jest mądry, a pozostali nie zuważyli... Muszę jeszcze raz obejrzeć ten profil, jakoś trudno mi sobie wyobrazić to okno, ten antracyt wydaje mi się czarny... Ale okazało się, że okna nie są potrzebne na gwałt, ale gdybyśmy się zdecydowali na ten antracytowy środek, to i tak będzie 14 tygodni czekania. W sam raz Żeby jeszcze tańsze były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 ja właśnie ze względu na brak gwarancji na balkonowe bez poprzeczki w koncu kupiłam drewniane. Cena była super, bo to lokalny przedsiębiorca, a na jakość póki co nie narzekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.11.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 mazo ten jeden może być po prostu ostrożniejszy od innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.11.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Nie wykluczam tego Oni mają jakieś swoje tabele i do tej pory to okno się w nich mieściło. Ech... Chyba zrobię losowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 06.11.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 mazo, a masz gdzieś koło siebie Avante? Nie dam sobie głowy uciąć ale jak mąż jeździł za oknami to chyba mieli szare barwione w masie. Nie mają podziału na kolory tańsze i droższe, jedynie czas oczekiwania dłuższy przy kolorach nietypowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Pisałam do Avante, nie mają szarych.Ogladałam te antracytoowe profile z MS - są bardzo czarne i jakoś mi to nie pasuje. I jakoś kontakt z nimi nie jest najlepszy, robią problemy z nawiewnikami w szarym kolorze. Chyba pozostaniemy przy białym profilu (iszarej okleinie oczywiście) lub brązowym. Będziemy mieli więcej firm do wyboru. Czekam jeszcze na wycenę okien moze w całości pokrywanych akrylową powłoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 mazo, ja mam szare okna ale np. okapniki brązowe...nie było innych, albo białe albo brąz, i da się wytrzymać. Tak ze uszy do góry, bo za 5 min. nie bedziesz na to zwracać uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Pewnie tak, tylko że ze mnie okropna estetka i potem wkurzają mnie takie rzeczy. Ale to oczywiście mało ważne, nabrałam dystansu (przynajmniej na chwilę) - wczoraj w dzień odwiedzaliśmy tatę w szpitalu, a w nocy do tego samego szpitala (piętro niżej ) pojechaliśmy z naszą Tosią - ostre zapalenie krtani... Wczoraj już po informacji o chorobie taty byliśmy po 3 czy 4 tygodniach zobaczyć budowę i jakoś mało cieszyłam się z murów. Ale nie omieszkałam zauważyć, że coś mi się nie podoba , o czym napiszę w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.11.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 współczuję.Chorego taty i Tosi.dziecko w szpitalu to dla mnie najgorszy z koszmaórw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.11.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Mury pną się wspaniale, okna są zaj..iste! Ale jeszcze bardziej widok za nimi!!! Ale teraz to zdrówka dla Tosinka /dzisiaj taka jedna mała prawie dwuletnia Tosia odwiedziła mnie w moim domku... chyba wszystkie Tosie są takie słodkie... / i dla Taty. Patrząc na nadproża, to okno w łazience jeszcze można przesunąć, ale to przy kozie bez rozbierania od góry i przesuwania nadproża, już nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.szymkowiak 08.11.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witaj Mazo, widzę, że ściany rosną od pewnego czasu śledzę sobie Twój wątek. Zastanawiam się nad jednym czy na zdjęciu http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva7xPYZO8I/AAAAAAAABjo/prrZ1X5dkK4/s720/IMGP9409.JPG ten filarek jest podparciem, czy nie... Jeśli tak to pogadałbym z kierownikiem budowy bo to dziwne rozwiązanie. NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY. Pozdrawiam i dobrej pogody życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Mury pną się wspaniale, okna są zaj..iste! Ale jeszcze bardziej widok za nimi!!! Ale teraz to zdrówka dla Tosinka /dzisiaj taka jedna mała prawie dwuletnia Tosia odwiedziła mnie w moim domku... chyba wszystkie Tosie są takie słodkie... / i dla Taty. Patrząc na nadproża, to okno w łazience jeszcze można przesunąć, ale to przy kozie bez rozbierania od góry i przesuwania nadproża, już nie bardzo... Dzieki! Tata ma się lepiej, Tosia też, przeżyliśmy swoje, ale udało się wrócić do domu w tej nocy. Tosiunia rzeczywiście słodka - mówię to obiektywnie Rasiu, pocieszyłaś mnie z tą łazienką, bo dla mnie to jakoś dziwnie wygląda, pewnie tak miało być (nowocześnie ), ale nie czuję tego, bardziej nie można przesunąć, bo od zewnątrz głupio by wyglądało to okienko na środku drewnianego klocka. A z tamtą dłuższą ścianą to jakieś zaćmienie, po prostu zawsze wyonrażałam sobie, że siedzę na kanapie i widzę na wprost drzewa, no coż, będę widzieć na ukos, z boku, albo usiądę na krześle albo skraju kanapy... Wkurza mnie tylko to, że mieliśmy na to wszystko wpływ, mamy w sketch upie zrobione wnętrza, łącznie z widokiem za oknem i doopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts