Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moim zdaniem mogą być białe

ale myślałam, ze barwione w masie profile są szare w każdym miejscu... hm...

Też mi się tak wydawało... Szarych nie robi nikt. MS Okna - antracytowy (o 7 tygodni dłuższe czekanie na okna...). W jednej firmie być może jest opcja powlekania na szaro także środka profilu, czekam na wycenę.

Zaczynam się skłaniać ku białemu, tylko wiem, że w przesuwce będzie bardzo widać kurz itp.

To nie są całe antracytowe okna, tylko profil barwiony na antracyt, na to okleina szara (jasna). Boję się, że to będzie dziwnie wyglądać, ten kolor jest dość ciemny. No i nie wiem, czy te dodatkowe 7 tygodni to nie będzie problem... Do tego jeszcze w tej firmie nie chcą zrobić jednego dużego okna w salonie na gwarancji.

Dzięki! ja już sama nie wiem, robimy wycenę u 4 przedstawicieli MS (to u nich ten antracytowy profil) i jeden teraz stwierdził, że jedno okno jest za duże, zrobią, ale będzie chłodniejsze i nie dadzą na nie gwarancji. Ale może się okaże, że gada bzdury, chyba, że to ten właśnie jest mądry, a pozostali nie zuważyli...

Muszę jeszcze raz obejrzeć ten profil, jakoś trudno mi sobie wyobrazić to okno, ten antracyt wydaje mi się czarny...

Ale okazało się, że okna nie są potrzebne na gwałt, ale gdybyśmy się zdecydowali na ten antracytowy środek, to i tak będzie 14 tygodni czekania. W sam raz :D Żeby jeszcze tańsze były...

Pisałam do Avante, nie mają szarych.

Ogladałam te antracytoowe profile z MS - są bardzo czarne i jakoś mi to nie pasuje. I jakoś kontakt z nimi nie jest najlepszy, robią problemy z nawiewnikami w szarym kolorze. Chyba pozostaniemy przy białym profilu (iszarej okleinie oczywiście) lub brązowym. Będziemy mieli więcej firm do wyboru. Czekam jeszcze na wycenę okien moze w całości pokrywanych akrylową powłoką.

Pewnie tak, tylko że ze mnie okropna estetka :wink: i potem wkurzają mnie takie rzeczy. Ale to oczywiście mało ważne, nabrałam dystansu (przynajmniej na chwilę) - wczoraj w dzień odwiedzaliśmy tatę w szpitalu, a w nocy do tego samego szpitala (piętro niżej :D ) pojechaliśmy z naszą Tosią - ostre zapalenie krtani...

Wczoraj już po informacji o chorobie taty byliśmy po 3 czy 4 tygodniach zobaczyć budowę i jakoś mało cieszyłam się z murów. Ale nie omieszkałam zauważyć, że coś mi się nie podoba :-? , o czym napiszę w dzienniku.

Mury pną się wspaniale, okna są zaj..iste! Ale jeszcze bardziej widok za nimi!!! 8)

Ale teraz to zdrówka dla Tosinka /dzisiaj taka jedna mała prawie dwuletnia Tosia odwiedziła mnie w moim domku... chyba wszystkie Tosie są takie słodkie... 8) :D / i dla Taty.

Patrząc na nadproża, to okno w łazience jeszcze można przesunąć, ale to przy kozie bez rozbierania od góry i przesuwania nadproża, już nie bardzo... :roll:

Witaj Mazo, widzę, że ściany rosną :-) od pewnego czasu śledzę sobie Twój wątek. Zastanawiam się nad jednym czy na zdjęciu http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva7xPYZO8I/AAAAAAAABjo/prrZ1X5dkK4/s720/IMGP9409.JPG ten filarek jest podparciem, czy nie... Jeśli tak to pogadałbym z kierownikiem budowy bo to dziwne rozwiązanie. NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY. Pozdrawiam i dobrej pogody życzę :-)

Mury pną się wspaniale, okna są zaj..iste! Ale jeszcze bardziej widok za nimi!!! 8)

Ale teraz to zdrówka dla Tosinka /dzisiaj taka jedna mała prawie dwuletnia Tosia odwiedziła mnie w moim domku... chyba wszystkie Tosie są takie słodkie... 8) :D / i dla Taty.

Patrząc na nadproża, to okno w łazience jeszcze można przesunąć, ale to przy kozie bez rozbierania od góry i przesuwania nadproża, już nie bardzo... :roll:

Dzieki! Tata ma się lepiej, Tosia też, przeżyliśmy swoje, ale udało się wrócić do domu w tej nocy. Tosiunia rzeczywiście słodka - mówię to obiektywnie :lol:

Rasiu, pocieszyłaś mnie z tą łazienką, bo dla mnie to jakoś dziwnie wygląda, pewnie tak miało być (nowocześnie :roll: ), ale nie czuję tego, bardziej nie można przesunąć, bo od zewnątrz głupio by wyglądało to okienko na środku drewnianego klocka. A z tamtą dłuższą ścianą to jakieś zaćmienie, po prostu zawsze wyonrażałam sobie, że siedzę na kanapie i widzę na wprost drzewa, no coż, będę widzieć na ukos, z boku, albo usiądę na krześle albo skraju kanapy... :D :D :D Wkurza mnie tylko to, że mieliśmy na to wszystko wpływ, mamy w sketch upie zrobione wnętrza, łącznie z widokiem za oknem i doopa.