Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Asesor - dzięki! :) Dobry pomysł z tym połączeniem gk i szyby, u nas też by to wypaliło, pytałam w dwóch firmach o jaieś tańsze rozwiązanie, w sensie inne mocowanie, ale niczego nie zaproponowali. A kto to będzie u Was robił? W sensie jaki rodzaj fachowca:)

Tylko że u nas staramy się zminimalizować ten karton-gips na antresoli, żeby jej nie zasłaniać... :(

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Linku (czy linka) z tym zdjęciem nie mogłaś odpalić? dziwne bo ja nie jestem tam zarejestrowana i mi się otwiera, no to wklejam:

klej + cement+ niebieska fuga (o tym ostatnim pierwszy raz czytałam)

http://lh6.ggpht.com/_8I_TkgYAikg/SbqeCAOPqzI/AAAAAAAAAHY/8tcFXMnb_6s/s800/Obraz%20021.jpg

mi się bardziej podoba niż wiele oryginałów

taaaa, u mnie niewielkie zmiany, ale jednak zmiany...moja praca, młodego przedszkole (= chory co drugi tydzień, 1.gil,2.jelitówka...a chodzi dopiero od 3 tygodni:))

btw, komp w naprawie, a pisać z tel. nie za bałdzo lubię.....ale czytałam, czytałam :D

laptok dziś wrócił do domq, a ja mam nadzieję, że wkrótce się ogarnę i powrócę!!!!!! może nawet z własną galeryjką?

nie wiem, czy widziałaś "lawendowy dom" na fg. jakby co, to przypominam :) tam jest fajny patent na ścianę, ładny i taaaaniuśki!!! ( w kuchni)tylko nie w płytach :(

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,68205774,69633012,1,2.html?v=2&noi=1

Edytowane przez aricia

Aricio - zmiany ponoć są dobre, ja ich nie lubię :) My właśnie na etapie wybierania przedszkola i zerówki - może opiszę Wam moje dylematy...

Ta ściana fajna, nie zaglądałam nigdy do tego wątku.

Rasiu - dziękuję Ci bardzo, miło że do mnie zaglądasz:).

Zaraz poproszę Was o opinię na temat pomalowania kilku ścian, muszę podjąć ostateczną decyzję. A jutro zobaczymy zabudowę ściany z geberitem - co ja wymyśliłam i ile to będzie kosztować...

Arcicia, a co Ty masz na łóżku, co za koc, a to szare to pościel czy kapa?

Parkiet to masz olejowany czy lakierowany?

Olejowany, Aricia sobie chwali, ja też się zdecydowałam, chociaż się boję, moje dzieci nie należą do grzecznych i porządnych :) Ich rodzice podobnie :)

Mazo ja tez będe miała tak jak Ty płytki w małej łazience do wys. okna i kabinę szklaną wys 2.10. A jeśli chodzi o beton to zobacz do Elkaminodom http://www.elkaminodom.pl/index.php?p=3#

Agi - dzięki za przypomnienie, byłam tam w związku z cegłą i widziałam te płyty, tylko nie wiem, czy nasza ściana je udźwignie. Fajne są też te małe płyty, mój drugi pomysł na tę ścianę to takie mniejsze płyty o różnej grubości ułożone regularnie. Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi....

Asesor - dzięki! :) Dobry pomysł z tym połączeniem gk i szyby, u nas też by to wypaliło, pytałam w dwóch firmach o jaieś tańsze rozwiązanie, w sensie inne mocowanie, ale niczego nie zaproponowali. A kto to będzie u Was robił? W sensie jaki rodzaj fachowca:)

Tylko że u nas staramy się zminimalizować ten karton-gips na antresoli, żeby jej nie zasłaniać... :(

wykonawca to gość prowadzący firmę zajmującą się wykończeniówką, obecnie chyba konserwuje kilka dużych obiektów i moje zlecenie jest chyba ostatnie jeśli chodzi o małe roboty ale sądzę że spece od wykończeniówki sobie z tym poradzą, te elementy stalowe to zaprojektował i wykonał ślusarz a ww. wykonawca zamontuje na kotwy do posadzki na dwuskładnikowy klej (pianka chemiczna czy coś w tym stylu)

co do rozmiarów balustrady to szkło 1cm grube hartowane szer. 160cm, wys. 90cm będzie ich 6 + 5 ścianek z gk o rozmiarach 50cm niebawem montaż to wkleję zdjęcia do dziennika

ustaliliście już jaki beton na ścianę bo też mam ten problem (u mnie około 14m.kw nad schodami)