mazo 09.03.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Asesor - dzięki! Dobry pomysł z tym połączeniem gk i szyby, u nas też by to wypaliło, pytałam w dwóch firmach o jaieś tańsze rozwiązanie, w sensie inne mocowanie, ale niczego nie zaproponowali. A kto to będzie u Was robił? W sensie jaki rodzaj fachowca Tylko że u nas staramy się zminimalizować ten karton-gips na antresoli, żeby jej nie zasłaniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.03.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Beto - dzięki za informacje! E-molu - szkoda że nie widać, jak to wyszło, przynajmniej ja nie widzę... Zaczęłam kombinować z czymś innym na tej ścianie, ale to tylko mglisty zamysł, pewnie nic z tego nie wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 09.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Linku (czy linka) z tym zdjęciem nie mogłaś odpalić? dziwne bo ja nie jestem tam zarejestrowana i mi się otwiera, no to wklejam: klej + cement+ niebieska fuga (o tym ostatnim pierwszy raz czytałam)http://lh6.ggpht.com/_8I_TkgYAikg/SbqeCAOPqzI/AAAAAAAAAHY/8tcFXMnb_6s/s800/Obraz%20021.jpg mi się bardziej podoba niż wiele oryginałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.03.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A - to widziałam, myślałam, że toinspiracja:) Rzeczywiście fajnie. Czytałam kiedyś na forum gazety (Wnętrza) o takim tynku z kleju, ale efekt nie był dla mniezdowalający. Para ma też jakiś system, ale pewnie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 09.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 znajoma robiła tynkami STO przez ich fachowca, efekt coś pomiędzy betonem, a trawertynem wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) taaaa, u mnie niewielkie zmiany, ale jednak zmiany...moja praca, młodego przedszkole (= chory co drugi tydzień, 1.gil,2.jelitówka...a chodzi dopiero od 3 tygodni:)) btw, komp w naprawie, a pisać z tel. nie za bałdzo lubię.....ale czytałam, czytałam laptok dziś wrócił do domq, a ja mam nadzieję, że wkrótce się ogarnę i powrócę!!!!!! może nawet z własną galeryjką? nie wiem, czy widziałaś "lawendowy dom" na fg. jakby co, to przypominam tam jest fajny patent na ścianę, ładny i taaaaniuśki!!! ( w kuchni)tylko nie w płytach http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,68205774,69633012,1,2.html?v=2&noi=1 Edytowane 9 Marca 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.03.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Mazo, postępy rewelacyjne!!! Płytki do wysokości okna. Afrony mimo że brudne, to już piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.03.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Arcicia, a co Ty masz na łóżku, co za koc, a to szare to pościel czy kapa? Parkiet to masz olejowany czy lakierowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.03.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mazo ja tez będe miała tak jak Ty płytki w małej łazience do wys. okna i kabinę szklaną wys 2.10. A jeśli chodzi o beton to zobacz do Elkaminodom http://www.elkaminodom.pl/index.php?p=3# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.03.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Aricio - zmiany ponoć są dobre, ja ich nie lubię My właśnie na etapie wybierania przedszkola i zerówki - może opiszę Wam moje dylematy... Ta ściana fajna, nie zaglądałam nigdy do tego wątku. Rasiu - dziękuję Ci bardzo, miło że do mnie zaglądasz:). Zaraz poproszę Was o opinię na temat pomalowania kilku ścian, muszę podjąć ostateczną decyzję. A jutro zobaczymy zabudowę ściany z geberitem - co ja wymyśliłam i ile to będzie kosztować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.03.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Arcicia, a co Ty masz na łóżku, co za koc, a to szare to pościel czy kapa? Parkiet to masz olejowany czy lakierowany? Olejowany, Aricia sobie chwali, ja też się zdecydowałam, chociaż się boję, moje dzieci nie należą do grzecznych i porządnych Ich rodzice podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zaglądam, zaglądam... bardzo regularnie... zwłaszcza że powiadomienia o nowych zdjęciach w galerii dostaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.03.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mazo ja tez będe miała tak jak Ty płytki w małej łazience do wys. okna i kabinę szklaną wys 2.10. A jeśli chodzi o beton to zobacz do Elkaminodom http://www.elkaminodom.pl/index.php?p=3# Agi - dzięki za przypomnienie, byłam tam w związku z cegłą i widziałam te płyty, tylko nie wiem, czy nasza ściana je udźwignie. Fajne są też te małe płyty, mój drugi pomysł na tę ścianę to takie mniejsze płyty o różnej grubości ułożone regularnie. Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.03.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nie wiemy... pokazuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.03.2011 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nie mam nigdzie inspiracji czy coś, tu potrzeba wyobraźni:) Płyty o różnej grubości - jedne będą bardziej wystawać ze ściany, inne mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.03.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zaczęłam szukać i oczywiście trafiłam na betonowe. fajne... http://deesign-mag.pl/wp-content/uploads/2010/09/Lazienka-420x420.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja miałam pomysł kiedyś żeby powycinać jakiś hdf z marketu w prostokąty, ale płyty o różnych grubościach, potem na ścianę i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asesor 10.03.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Asesor - dzięki! Dobry pomysł z tym połączeniem gk i szyby, u nas też by to wypaliło, pytałam w dwóch firmach o jaieś tańsze rozwiązanie, w sensie inne mocowanie, ale niczego nie zaproponowali. A kto to będzie u Was robił? W sensie jaki rodzaj fachowca Tylko że u nas staramy się zminimalizować ten karton-gips na antresoli, żeby jej nie zasłaniać... wykonawca to gość prowadzący firmę zajmującą się wykończeniówką, obecnie chyba konserwuje kilka dużych obiektów i moje zlecenie jest chyba ostatnie jeśli chodzi o małe roboty ale sądzę że spece od wykończeniówki sobie z tym poradzą, te elementy stalowe to zaprojektował i wykonał ślusarz a ww. wykonawca zamontuje na kotwy do posadzki na dwuskładnikowy klej (pianka chemiczna czy coś w tym stylu) co do rozmiarów balustrady to szkło 1cm grube hartowane szer. 160cm, wys. 90cm będzie ich 6 + 5 ścianek z gk o rozmiarach 50cm niebawem montaż to wkleję zdjęcia do dziennika ustaliliście już jaki beton na ścianę bo też mam ten problem (u mnie około 14m.kw nad schodami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.03.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja miałam pomysł kiedyś żeby powycinać jakiś hdf z marketu w prostokąty, ale płyty o różnych grubościach, potem na ścianę i pomalować. No właśnie - o czymś takim myślałam, albo z takiej płyty, albo z czegoś bardziej surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 no to osb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts