Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Dzięki! kciuki się przydadzą, szczególnie podczas kładzenia drewna... Głowię się, czym je zaimpregnować - lazurą czy olejem. Kiedyś byłam pewna, że olejem, dzisiaj wydaje mi się, ze olej jest nietrwały, że wymaga częstszego odnawiania,ale może się mylę.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Mazo.Wracaj do zdrówka i nie stresuj się tym drewienkiem.Mnie tez to niedługo czeka a jak do tej pory nie mogę zdecydować się ani na gatunek drewna ani na rodzaj montazu.kazdy radzi inaczej...Zwariować można.Ostatnio Reni podsunęła mi pomysł na montaz...Zastanawiam się nad nim.A Ty jak będziesz montować? Jaki masz pomysł?jak rozwiązane będziesz mieć połączenie od góry drewna z tyniem?

Hej dziewczyny! Żyję, żyję,już mi lepiej, dzięki!

Agi - za bardzo nie wczuwam się w to, jak to będzie położone, grunt że zgodnie z projektem. Stelaż montowany do muru, przez styropian, połączenia z tynkiem za bardzo nie będzie, bo to tylko te dwie wystające kostki, tylko w jednym miejscu będzie się kończyć drewno i zaczynać tynk, ale to będzie w łaczniku między dwoma budynkami, więc słabo widoczne. Nadal nie wiem,czym to pomalować. W środę mój m. jedzie do tartaku sprawdzić, czy tym razem przyślą dobre drewno. W tym tygodniu dom będzie już otynkowany, a za dwa tygodnie, po wyschnięciu pomalowany, ale tynk biały, więc już będzie jakoś wyglądać.

Zamawiam jednak płyty betonowe, no i muszę też zamówić te białe dosypialni, najwyżej kupię sobie taką szczotkę z pawich piór do odkurzania tego cuda ;) Zamówiłam też tapetę do łazienki i kabinę, niestety są problemy z chromem błyszczącym, mam nadzieję, że uda się sprowadzić, skoro już się zdecydowaliśmy.

A - i znowu kręcę nosem na fotel z Ikei (co mni podkusiło...),ta chromowana podstawa nie pasuje mi do czarnej kozy, nie wiem, może wydziwiam...

Dostałam wycenę stołu z MAnufaktury - chyba wybrałam najdroższą wersję... :(

Co jeszcze? w przyszłym tygodniu, kiedy już zrobią elewację, nawieziemy ziemi.

Tak, pruję:) leżę na kanapie, kaszlę i przysypiam:)

A fotel - obawiam się, że w dziecinnych nie ma już miejsca, tyle mamy zbędnych komód, skrzyń itp. :) No właśnie - muszę poważnie rozplanować te pokoje... no i czeka mnie sporo malowania na biało. Zaczynam czuć presję, trzeba zabrać się za dopracowanie kuchni, za chwilę będzie pomalowana, można montować meble, tylko nie mam jakoś serca do tego projektowania, całe szczęscie, że to Ikea i nie ma wielu opcji, gdybym tak miała się zastanawiać nad każdym centymetremzabudowy - zwariowałabym... Już i tak z niechęcią myślę o planowaniu, gdzie ma być szuflada, a gdzie szafka, poza tym nie znam się na tych wszystkich cargach i innych takich.

A - jedno mi chodzi po głowie - czy zotawić zabudowę w łazience nad wc białą, czy może pójść w grafit?

rzut%20wc.jpg

Tak właśnie patrzę na szafkę - jest 90-tka, a ja tak na oko kazałam położyć mozaikę na 60 cm, nie wiem,czy nie będze mikroskopijna.

A w ogóle to jest nieźle namieszane z geberitem przez tą kabinę... Tu widać, jak niesymetryczie wyjdzie przycisk, będzie mnie to denerwować. Nie można było nic przesunąć, bo musi być miejsce na otarcie kabiny.

IMGP5550.JPG

może jak będzie biały przycisk na białej ścianie, to nie będzie się tak rzucać w oczy...

Uszkodzili nam okna, teraz kolej na drzwi:

IMGP5594.JPG

co z tego, że były poobklejane, ościeżnic się nie dało,poza tym folia nie ochroni przed uderzeniem. I co? i nic...

Uszkodzili też swoją robotę:

IMGP5575.JPG

IMGP5576.JPG

Przygotwania do tynkowania:

IMGP5588.JPG

IMGP5586.JPG

IMGP5583.JPG

A to mnie wkurzyło - ta skrzynka na dole, potrzebne do domofonu, wolałabym, żeby była w szafie...

IMGP5592.JPG

Starsza w kwietniu skończy 6, młodsza w maju 3. Młodsza to taki trochę chłopak - łobuziak o twarzy aniołka, mamy z niej niezły ubaw ("mamo, muszę się skoncentlować"). trzeba ją mieć cały czas na oku, bo potrafi sobie np. pomalować makaron, który dostała na obiad albo zafarbować rosół na niebiesko.... :)