mazo 19.03.2011 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Dzięki! kciuki się przydadzą, szczególnie podczas kładzenia drewna... Głowię się, czym je zaimpregnować - lazurą czy olejem. Kiedyś byłam pewna, że olejem, dzisiaj wydaje mi się, ze olej jest nietrwały, że wymaga częstszego odnawiania,ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.03.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej Mazo.Wracaj do zdrówka i nie stresuj się tym drewienkiem.Mnie tez to niedługo czeka a jak do tej pory nie mogę zdecydować się ani na gatunek drewna ani na rodzaj montazu.kazdy radzi inaczej...Zwariować można.Ostatnio Reni podsunęła mi pomysł na montaz...Zastanawiam się nad nim.A Ty jak będziesz montować? Jaki masz pomysł?jak rozwiązane będziesz mieć połączenie od góry drewna z tyniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.03.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej Mazo, co slychac? ....sorrrrki mam zaleglosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Jak zdrówko? Żyjesz??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.03.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej dziewczyny! Żyję, żyję,już mi lepiej, dzięki! Agi - za bardzo nie wczuwam się w to, jak to będzie położone, grunt że zgodnie z projektem. Stelaż montowany do muru, przez styropian, połączenia z tynkiem za bardzo nie będzie, bo to tylko te dwie wystające kostki, tylko w jednym miejscu będzie się kończyć drewno i zaczynać tynk, ale to będzie w łaczniku między dwoma budynkami, więc słabo widoczne. Nadal nie wiem,czym to pomalować. W środę mój m. jedzie do tartaku sprawdzić, czy tym razem przyślą dobre drewno. W tym tygodniu dom będzie już otynkowany, a za dwa tygodnie, po wyschnięciu pomalowany, ale tynk biały, więc już będzie jakoś wyglądać. Zamawiam jednak płyty betonowe, no i muszę też zamówić te białe dosypialni, najwyżej kupię sobie taką szczotkę z pawich piór do odkurzania tego cuda Zamówiłam też tapetę do łazienki i kabinę, niestety są problemy z chromem błyszczącym, mam nadzieję, że uda się sprowadzić, skoro już się zdecydowaliśmy. A - i znowu kręcę nosem na fotel z Ikei (co mni podkusiło...),ta chromowana podstawa nie pasuje mi do czarnej kozy, nie wiem, może wydziwiam... Dostałam wycenę stołu z MAnufaktury - chyba wybrałam najdroższą wersję... Co jeszcze? w przyszłym tygodniu, kiedy już zrobią elewację, nawieziemy ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.03.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Żyyyyyjesz!!!! prujesz z robotą do przodu, że hej!!!! tak trzymaj! ...a fotel zawsze może w dziecinnym pokoiku wilądować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.03.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Tak, pruję leżę na kanapie, kaszlę i przysypiam:) A fotel - obawiam się, że w dziecinnych nie ma już miejsca, tyle mamy zbędnych komód, skrzyń itp. No właśnie - muszę poważnie rozplanować te pokoje... no i czeka mnie sporo malowania na biało. Zaczynam czuć presję, trzeba zabrać się za dopracowanie kuchni, za chwilę będzie pomalowana, można montować meble, tylko nie mam jakoś serca do tego projektowania, całe szczęscie, że to Ikea i nie ma wielu opcji, gdybym tak miała się zastanawiać nad każdym centymetremzabudowy - zwariowałabym... Już i tak z niechęcią myślę o planowaniu, gdzie ma być szuflada, a gdzie szafka, poza tym nie znam się na tych wszystkich cargach i innych takich. A - jedno mi chodzi po głowie - czy zotawić zabudowę w łazience nad wc białą, czy może pójść w grafit? Tak właśnie patrzę na szafkę - jest 90-tka, a ja tak na oko kazałam położyć mozaikę na 60 cm, nie wiem,czy nie będze mikroskopijna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.03.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A w ogóle to jest nieźle namieszane z geberitem przez tą kabinę... Tu widać, jak niesymetryczie wyjdzie przycisk, będzie mnie to denerwować. Nie można było nic przesunąć, bo musi być miejsce na otarcie kabiny. może jak będzie biały przycisk na białej ścianie, to nie będzie się tak rzucać w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.03.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ta zabudowa mi się jakoś z Twoją łazienką skojarzyła http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/pb/rc/shor/jiDCx3mw953fNZicSB.jpg bardzo skromnie i efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.03.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Znam, znam Tak ma wyjść schowek w dużej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.03.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Uszkodzili nam okna, teraz kolej na drzwi: co z tego, że były poobklejane, ościeżnic się nie dało,poza tym folia nie ochroni przed uderzeniem. I co? i nic... Uszkodzili też swoją robotę: Przygotwania do tynkowania: A to mnie wkurzyło - ta skrzynka na dole, potrzebne do domofonu, wolałabym, żeby była w szafie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.03.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) widziałaś? faaaajne http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/3/23/a-cool-bachelor-pad.html i jeszcze takie małe coś: http://allegro.pl/sowa-biala-swiecznik-retro-vintage-house-doctor-i1516508968.html Edytowane 23 Marca 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.03.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Fajne!jedno i drugie Wnętrze zupełnie wyluzowane, trzeba umieć zrobić coś takiego... Fajny stół, kanapa, stolik kawowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ... i lampy, i krzesło, i schody, i komoda, i ogród....a widziałaś te kinkieciki "pochodnie" w korytarzu?!!!!!:jawdrop:bosssssskie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.03.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Nie mogłam dalej wymieniać, bo z łazienki dochodziło mnie paniczne "mamoo" razy dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 paniczne jest najgorsze bo nie daje daje szansy na zignorowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.03.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Na szczęście chodziło tylko o to, że jedna pochlapała drugą, która nie omieszkała oddać... Rzeczywiście nie było szans, żeby zignorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.03.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 oooooo, dwie panienki, to zazdroszczę, a jak stare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.03.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Starsza w kwietniu skończy 6, młodsza w maju 3. Młodsza to taki trochę chłopak - łobuziak o twarzy aniołka, mamy z niej niezły ubaw ("mamo, muszę się skoncentlować"). trzeba ją mieć cały czas na oku, bo potrafi sobie np. pomalować makaron, który dostała na obiad albo zafarbować rosół na niebiesko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.03.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 to wesoło u nas starszy to yntelygent -rower mój wróg, encyklopedia do poduszki a młodszy charakter ma taki, że już tylko śmiać nam się pozostaje, albo zostanie szefem mafii, albo...partii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts