efilo 08.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 dużo zdrowka dla tosieńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witaj Mazo, widzę, że ściany rosną od pewnego czasu śledzę sobie Twój wątek. Zastanawiam się nad jednym czy na zdjęciu http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva7xPYZO8I/AAAAAAAABjo/prrZ1X5dkK4/s720/IMGP9409.JPG ten filarek jest podparciem, czy nie... Jeśli tak to pogadałbym z kierownikiem budowy bo to dziwne rozwiązanie. NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY. Pozdrawiam i dobrej pogody życzę Witaj Cezary! Nie będę udawać, że wiem, o co chodzi, bo nie wiem Nie mam męża pod ręką, żeby mi to wytłumaczył, jutro go zapytam. Dzięki za życzenia i cenne zapewne spostrzeżenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 dużo zdrowka dla tosieńki Dzieki Efilo! Pierwszy raz zetknęłam się z zapaleniem krtani, nawet nie wiedziałam, że to dla małych dzieci takie groźne. Mam nadzieję, że dzisiaj już nie pojedziemy do szpitala... tfu, tfu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 no niestety. dobrze że teraz jest zimno na dworze i w razie obrzęku jest jak się ratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.szymkowiak 11.11.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witaj Mazo Chodziło mi o to, że jeśli na międzyokiennym filarku opierają się nadproża to jest to mało bezpieczne rozwiązanie. Ten filarek to po prostu klocki pustawiane na sobie. Takie rzeczy: podpory/słupy rozwiązuje się z cegły pełnej albo w żelbecie. Więc jesli te nadproża opierają się na filarku to pogadałbym z wykonawcą albo kierownikiem budowy. Raczej bałbym się takiego rozwiązania. Ale z tego zdjęcia to do końca nie wynika, może się mylę. ...a widoków z okna zazdroszczę...bajeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.11.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Mąż mówi, że nadproże nie opiera się na tym słupku, on jest tylko po to, by oddzielić okna. Ale dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.11.2009 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tak mu się wydawało... sprawdził i mówi, że chyba masz rację... Dzięki raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Do tej pory podglądałam tylko dziennik Projekt super. Teraz szukam informacji na temat płaskich dachów a dokładnie pokrycia tych dachów. Wy macie tylko nad garażem czy gdzieś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.11.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witaj Greto! Dzięki! Tak, płaski dach mamy tylko nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.11.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Tak mu się wydawało... sprawdził i mówi, że chyba masz rację... Dzięki raz jeszcze! Po rozmowie z kierownikiem - wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witaj Greto! Dzięki! Tak, płaski dach mamy tylko nad garażem. I co będziecie kłaść na ten dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.11.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nic nadzwyczajnego . Papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.11.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nic nadzwyczajnego . Papę. Gnębię tak temat bo mój mąż chce położyć blachę a ja szukam argumentów aby to była papa lub membrana czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.11.2009 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Znalazłam takie krzesła w trakcie poszukiwań fotela z lat 60-70-tych do jakiegoś fajnego obicia. http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SwBaY1qbjzI/AAAAAAAABtM/tZ3nUANtwt4/803769434_2.jpg http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SwBaerB11qI/AAAAAAAABtQ/nJc6B3mg_MA/803769434_1.jpg http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SwBagq3AmHI/AAAAAAAABtU/WLyQ2yqK_nk/803769434.jpg Podobają mi się, chociaż myślałam o sklejkowych "mrówkach", bo można je łatwo przemalować. I nawet przyszedł mi do głowy żółty w kuchni (biała lakierowana zabudowa kuchenna, drewniany blat, szara podłoga, biały okrągły stół - docksta z Ikei ), może udałoby mi się stworzyć taki troche retro klimat... Jakiś czas temu kupiłam fajny plakat, właściwie reklamę (oryginalną) jakiegoś amerykanskiego środka do czyszczenia z motywem gospodyni przerażonej spalonymi muffinami - nie wiem, czy uda mi się go wykorzystać, czy nie pójdę w innym kierunku, czy będzie pasował itd., ale jest żółto-szary! No więc zamiast fotela znalazłam krzesła (pewnie i tak ich nie kupię...), a fotel ... tirup z Ikei w okazyjnej cenie (400 zł) http://www.ikea.com/PIAimages/77322_PE198863_S3.jpg , podoba mi się jego kształt, chciałam coś takiego do posiedzenia przy kozie, obiłabym go w jakiś odlotowy kolorowy materiał, chętnie czerwono-żółto-pomarańczowy. Dużo się robi tej Ikei... Jest jeszcze coś takiego, ale nie mam odwagi... http://www.allegro.pl/item812681418_ciekawy_polski_fotel_design_lata_70_te.html Wiecie, ile może kosztować obicie takiego fotela u tapicera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.11.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 nie wiem ile kosztuje obicie ale za to przymierzałam się do fotela i jest fajoski bujany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.11.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Który? ten mój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ten co jest zdjęcie powyżej co piszesz że tirup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.11.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tak się zdziwiłam, bo napisałaś, że bujany Może miałaś na myśli: kręcony? Jednym słowem - wygodny. Fajnie, że to piszesz; mieliśmy w weekend wybrać się do Ikei, żeby go wypróbować, ale już widzę, że plany się zmieniają, więc może kupimy bez przymiarki, skoro Ty piszesz, że fajoski, to musi taki być Boję się, że za chwilę już ich nie będzie na Allegro. I tak cena podejrzana - pewnie będzie bez tej nogi, na której się kręci, albo buja Tylko muszę znaleźć materiał, taki trochę pop-artowy. Szukam od kilku dni i kompletnie nic mi nie wpadło w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.11.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 mazo sorki pomyliło mi się z tym: http://www.ikea.com/PIAimages/68399_PE182537_S3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.11.2009 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ty u mnie, a ja u Ciebie Nic nie szkodzi - już kupiłam Co mi tam - najwyżeje będzie bez tej metalowej podstawy, albo nie da się go zmontować. 6 stów w kieszeni - to działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts