Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niedługo będą działać z daszkiem nad tarasem (czoło będzie obudowane płytami pomalowanymi na biało, od góry szkło), pora się zdecydować, na jaki kolor pomalować te dwa słupy (jeden przy kostce też będzie obudowany). Taras drewniany.

IMGP5780.JPG

Ja stawiam na szary jak okna, nie będą się tak rzuały w oczy, szczególnie patrząc z domu.

A druga sprawa, która mnie od dawna zastanawia (chociaż już raczej za późno, by coś zmienić) to fragment elewacji drewnianej w łączniku między częścią dzienną a nocną, tam, gdzie stoi taka zielona tyczka - w tym miejscu skończy się drewno i nie będzie zlicowane z murem:

IMGP5689.JPG

Dziwnie mi to wygląda, ale może nie będzie się tak rzucać w oczy.

Mazo, idziecie jak burza!!:jawdrop:

U nas tez jest tona niedociagniec, ale jakos nie chce sie tym przejmowac:rolleyes:....nie bede niczego zrywac czy kuc jak juz jest dawno pozamiatane. Jak nie jestes na miejscu w trakcie kladzenia i nie patrzysz panu na rece to takie efekty wychodza.....ale z drugiej strony - to niedogranie polki z tym jak sie koncza kafle to dopiero zauwazylam jak napisalas co Ci tam nie pasuje:)...nie rzuca sie tak w oczy...jak juz zagospodarujesz to to sie wszystko wkomponuje i nie bedzie juz tak razilo.

Lazienka prezentuje sie pieknie:)

Uszy do gory! Idzie wiosna;)

Cześć Maju! dziękuję :) Ta sprawa z mozaiką to zagadka, nie wiem,czy będąc na miejscu coś bym zauważyła - ciemno, bez światła dziennego w tej małej łazience, ale on kładąc ją powinien wyczuć pod palcami inną powierzchnię - matową. Wiem, że nie mogę tego tak zostawić, bo efekt jest fatalny, dopóki widziałam to tylko na zdjęciu, myślałam, że przełknę, ale na żywo - porażka. Robimy to wszystko,żeby nas cieszyło,a nie denerwowało. No i nie jest to cała łazienka, tylko miejsce na prysznic...

Dzięki! Ja już zaczynam się nim cieszyć, chociaz mój mąż wczoraj stwierdził, że fajnie, że mógł beze mnie pooglądać sobie dom, bo ja tylko chodzę, wynajduję błędy i się denerwuję :) Wieczny optymista się znalazł:)

To nie jest jakiś bardzo nowoczesny dom (w tych warunkach bardziej nowoczesny nie pasowałby moim zdaniem), jakich teraz kilka na forum, raczej skromny i bez szału, ale dla nas w sam raz - na miarę naszych możliwości i aspiracji. Zaczynam czuć, że za chwilę w nim zamieszkamy... Właśnie maluję szafkę do pokoju starszej i może uda mi się jeszcze łóżko, póki dziewczynki na wakacjach.

Mazo, po raz kolejny dom prezentuje się świetnie. Utwierdza mnie w przekonaniu do naszej białej elewacji.

Basia - jest problem z kołnierzami do dachówki płaskiej. To, co sprzedaje Fakro i Velux do płaskiej jest dedykowane karpiówce. Dlatego coś tam trzeba robić. Zapytaj monika996 - miała jakiś problem z kołnierzami Fakro, a ma chyba Domino. Na początku moich komentarzy ktoś podawał sposób na odstające kołnierze, ale juz nie pamiętam o co dokładnie chodziło. My kupiliśmy okna Roto, które mają kołnierze konkretnie dedykowane do dachówek płaskich typu Domino, Piano, Turmalin, Tegalit itd.