mazo 30.03.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Zgadnij Aneto, w jaki szary celowałam:) I cieszę się, bo chyba trafiłam - miał być taki,jak u Ciebie w kuchni (ten korytarzowy powtórzy się w mojej kuchni na dwóch ścianach), chociaż symbol wzięty od Efilo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 31.03.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mazo, domek świetnie się prezentuje :) Jaki kupowaliście kołnierz do okien połaciowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Niedługo będą działać z daszkiem nad tarasem (czoło będzie obudowane płytami pomalowanymi na biało, od góry szkło), pora się zdecydować, na jaki kolor pomalować te dwa słupy (jeden przy kostce też będzie obudowany). Taras drewniany. Ja stawiam na szary jak okna, nie będą się tak rzuały w oczy, szczególnie patrząc z domu. A druga sprawa, która mnie od dawna zastanawia (chociaż już raczej za późno, by coś zmienić) to fragment elewacji drewnianej w łączniku między częścią dzienną a nocną, tam, gdzie stoi taka zielona tyczka - w tym miejscu skończy się drewno i nie będzie zlicowane z murem: Dziwnie mi to wygląda, ale może nie będzie się tak rzucać w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzięki Basiu! kołnierz do dachówki płaskiej. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.03.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Bosh przeczytalam "zielona taczka" - szukam-patrze-szukam-patrze i mysle sobie ze cos mi na oczy padlo, bo taczki niet - jak bonie-dydy, nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Zastanawiałam się, jak to inaczej nazwać Może drewniany element konstrukcyjny w kolorze zielonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 31.03.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mazo, idziecie jak burza!! U nas tez jest tona niedociagniec, ale jakos nie chce sie tym przejmowac:rolleyes:....nie bede niczego zrywac czy kuc jak juz jest dawno pozamiatane. Jak nie jestes na miejscu w trakcie kladzenia i nie patrzysz panu na rece to takie efekty wychodza.....ale z drugiej strony - to niedogranie polki z tym jak sie koncza kafle to dopiero zauwazylam jak napisalas co Ci tam nie pasuje:)...nie rzuca sie tak w oczy...jak juz zagospodarujesz to to sie wszystko wkomponuje i nie bedzie juz tak razilo. Lazienka prezentuje sie pieknie:) Uszy do gory! Idzie wiosna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 31.03.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A ja powiem: skuwaj. Jak się wprowadzisz, na milion procent tego nie zmienisz, bo nie będzie Ci się chciało/ kasy braknie. I tylko wkurzać się będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Cześć Maju! dziękuję Ta sprawa z mozaiką to zagadka, nie wiem,czy będąc na miejscu coś bym zauważyła - ciemno, bez światła dziennego w tej małej łazience, ale on kładąc ją powinien wyczuć pod palcami inną powierzchnię - matową. Wiem, że nie mogę tego tak zostawić, bo efekt jest fatalny, dopóki widziałam to tylko na zdjęciu, myślałam, że przełknę, ale na żywo - porażka. Robimy to wszystko,żeby nas cieszyło,a nie denerwowało. No i nie jest to cała łazienka, tylko miejsce na prysznic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 31.03.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzięki Basiu! kołnierz do dachówki płaskiej. Chyba... A okna jakiej masz firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A ja powiem: skuwaj. Jak się wprowadzisz, na milion procent tego nie zmienisz, bo nie będzie Ci się chciało/ kasy braknie. I tylko wkurzać się będziesz. No właśnie! Poczekam jeszcze na wizję lokalną od reklamacji chociaż wątpię, czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A okna jakiej masz firmy? A! już wiem,dlaczego pytałaś Basiu;) Antyprzykład? CDM niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 31.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Domek z zewnatrz tez wyglada super, jestem baaaaardzo ciekawa jak finalnie bedzie wygladal, zreszta na pewno nie tylko ja czekam na ten moment;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzięki! Ja już zaczynam się nim cieszyć, chociaz mój mąż wczoraj stwierdził, że fajnie, że mógł beze mnie pooglądać sobie dom, bo ja tylko chodzę, wynajduję błędy i się denerwuję Wieczny optymista się znalazł To nie jest jakiś bardzo nowoczesny dom (w tych warunkach bardziej nowoczesny nie pasowałby moim zdaniem), jakich teraz kilka na forum, raczej skromny i bez szału, ale dla nas w sam raz - na miarę naszych możliwości i aspiracji. Zaczynam czuć, że za chwilę w nim zamieszkamy... Właśnie maluję szafkę do pokoju starszej i może uda mi się jeszcze łóżko, póki dziewczynki na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Można zwariować... Zadzwoniłam do parkieciarza, żeby go zamówić na maj, mówię o parkiecie warstwowym,a on że nie poleca i proponuje parkiet 16 mm... tylko że płytki wyszły 12-13 mm. i oczywiscie krytykował Dąbex... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 31.03.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A! już wiem,dlaczego pytałaś Basiu;) Antyprzykład? CDM niestety... Mazo, kupiliśmy okna i po prostu nie jestem pewna, czy dobry kołnierz do Domino wybraliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 31.03.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mazo, po raz kolejny dom prezentuje się świetnie. Utwierdza mnie w przekonaniu do naszej białej elewacji. Basia - jest problem z kołnierzami do dachówki płaskiej. To, co sprzedaje Fakro i Velux do płaskiej jest dedykowane karpiówce. Dlatego coś tam trzeba robić. Zapytaj monika996 - miała jakiś problem z kołnierzami Fakro, a ma chyba Domino. Na początku moich komentarzy ktoś podawał sposób na odstające kołnierze, ale juz nie pamiętam o co dokładnie chodziło. My kupiliśmy okna Roto, które mają kołnierze konkretnie dedykowane do dachówek płaskich typu Domino, Piano, Turmalin, Tegalit itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Mazo, kupiliśmy okna i po prostu nie jestem pewna, czy dobry kołnierz do Domino wybraliśmy... A - okna dachowe? Mamy Okpol (wymysł naszego wykonawcy, ale wyglądają dobrze i wszystko z nimi ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Spireo - biały jest the best, nie wyobrażam sobie innego koloru (tak samo jak w salonie). Nasi sąsiedzi mają szary (przez przypadek wpadający w leciutki fiolet) i patrząc na nasz dom,żałują że nie zrobili białej elewacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 31.03.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dopisuję się do Twoich sąsiadów. Mam jakiś beżyk, bo niby w lesie bialy nie teges...ale żałuję, zę nie zaryzykowałam. a tak btw - coraz cudniej Twój dom wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts