mazo 31.03.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dziekuję Irmo Głowę bym dała, że masz białą elewację. Właśnie oglądaliśmy z małżem moje inspiracje (czyli to, co najbardziej mi się podoba:)) w poszukiwaniu ogrodzenia, a tam zdjęcie Twojego domu, mąż mi przypomniał, jak kiedyś zazdrościł Ci domu, że taki ładny i że już sobie mieszkasz i cieszysz się ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 31.03.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 dobre! Jak widać warto było poczekać, bo dom jest naprawdę super, a zapowiada się, ze w środku bedzie co najmniej tak samo piękny. ale nie powiem, miło mi, ze mnie macie w inspiracjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Jesteś bardzo uprzejma, Irmo... a co wyjdzie - zobaczymy... Sama wiesz, jak można być krytyczym wobec tego, co się dla siebie wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 31.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Spireo - biały jest the best, nie wyobrażam sobie innego koloru (tak samo jak w salonie). Nasi sąsiedzi mają szary (przez przypadek wpadający w leciutki fiolet) i patrząc na nasz dom,żałują że nie zrobili białej elewacji:) nie dziwię się, że sąsiedzi żałują. Co do naszego środka - biały postanowiony już dawno, dojdzie tylko miejscami grafit (poza pokojami dziecięcymi). Irmo, też mam Ciebie w inspiracjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 31.03.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Domek wygląda super, szczególnie wśród tych wielkich drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzięki Dakulo! Drzewa są super, chociaż wszyscy nam mówią, jaki to będzie kłopot, że liście, że podczas wichury zwalą nam się na dom i takie tam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Na początku moich komentarzy ktoś podawał sposób na odstające kołnierze, ale juz nie pamiętam o co dokładnie chodziło. My kupiliśmy okna Roto, które mają kołnierze konkretnie dedykowane do dachówek płaskich typu Domino, Piano, Turmalin, Tegalit itd. Dzięki Spirea Tak, pamiętam, że coś tam trzeba podszlifować, itd. Ale już mi się to wszystko miesza, bo i tak każdy robi na innym kołnierzu... Mazo, najważniejsze, że u Was jest OK. Jaki macie wymiar okien? My przy zamówieniu wybraliśmy rozmiar większe niż te w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2011 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mazo, jeszcze jedno - macie "wyłaz" na dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.04.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mazo, macie przepiekną elewacje!!! dom prezentuje się z klasą:)i jak ja Wam zazdroszczę tych okien bez podziałów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Basiu - nie mam pojęcia, sprawdzę, jak odnajdę projekt:) chyba jakaś standardowa wielkość. A wyłazu dachowego nie mamy. Myszo - dzięki! Rozumiem Cię, bo sama przeżywam to jedno z podziałem;) Ale pociesz się, że nie musisz jak ja wychodzić na zewnątrz, kiedy myjesz okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.04.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Basiu - nie mam pojęcia, sprawdzę, jak odnajdę projekt:) chyba jakaś standardowa wielkość. A wyłazu dachowego nie mamy. Myszo - dzięki! Rozumiem Cię, bo sama przeżywam to jedno z podziałem;) Ale pociesz się, że nie musisz jak ja wychodzić na zewnątrz, kiedy myjesz okna... jak nie muszę, jak muszę. Mam w większości fiksy tylko bałam się ze od frontu fixy bez podziału będą wyglądały dziwnie. Moglam to była zrobić jeszcze inaczej, ale kiedyś i okna sie w końcu wymieni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A! nie wiedziałam... no to będę się z Tobą łączyć w bólu,kiedy będę latać wokół domu z drabinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Muszę się pochwalić, bo nie wytrzymam Efekt mojej pracy - pierwszy mebelek do pokoju Zosi (wcześniej to była ikeowa Aneboda czy jakoś tak w drewnopodobnej okleinie). Potrzebne są drobne poprawki, ale udało się skończyć przed powrotem właścicielki mebla: Do tego poduchy w podobną kratkę, może jakieś pudełko obkleję i to wszytko z kraciastych tematów. Z czerwonych akcentów może jeszcze szufladki do malutkiego regalika Expedit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.04.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 świetnie wyszła, właścielka będzie zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mazo -śliczna ta szafcia ja też planuję na dole sporo fixów, tylko się zastanawiam, czy okna białe czy srebrne (kolor Metalic Silber - wygląda jak czesane aluminium)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Tatarak - wzięłabym te drugie, fajniejszy kolor i praktyczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.04.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mazo Ty flejtuchu murator krzyczy że Twoja skrzynka jest "brudna" Kabe jest matowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Już posprzątałam:) Kabe proleteks? jest matowa i w półpołysku czy czymś podobnym. Ja mam matową i jest super, nie wygląda jak typowy lateks. Miałam na ścianach obok siebie proletex i aquatex i trudno było odróżnić, która jest która, tylko dotykowo - aquatex jest szorstki, prolatex - gładki, lekko śliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Słuchajcie, ja wysiadam... Dzisiaj mil\elismy czas na budowie, żeby na spokojnie obejrzeć poprawki płytkarza.... I oto, co zobaczyłam: Z jednej strony uszkodzona płytka, z drugiej - wyszczerbiona (obok tak samo) to na dłuższym, widocznym boku wanny - płytkarz twierdzi, że takie były, bo tyle przecież u nas ludzi się kręci, według mnie kłamie, a płytki uszkodził podczas zmieniania fugi. I wyszczerbione na krótszym boku: ... bo płytki twarde... a szlifuje papierem ściernym... okazało się... To nie wszystko... kiedy położył (niespodziewanie) płytki w gospodarczym i małej łazience, bez porozumienia 1mm trzy razy pytałam, czy to ok na podłogówce, zapewniał, że tak. Po czym w pozostałych pomieszczeniach, również bez uzgodnienia, dał grubszą fugę - 2 lub 3mm, nie wiem, ale przy tamtej cieniutkiej fudze wydaje sie gruba. Jak tak można? dlaczego on o nic nie pyta, nic nie uzgadnia?! To polecony fachowiec, z Białej Listy Wielkopolskiej. Cofam wszystkie dobre słowa na jego temat! Te płytki obszarpane ma zmienić i dociąć gdzieś, gdzie potrafia to zrobić, a te uszkodzone muszą zostać, bo nie kupię kolejnej paczki za 3 stówy. Do tego płytki w gospodarczym pochlapane farbą przez mojego brata i całe od tynku i wszystkiego, co mozliwe... Ja już nie wiem, co jeszcze może się stać, co mamy sprawdzać, z tą fugą to kompleten zaskoczenie, nie przypuszczałam, że nagle ją zmieni, co z tego, że byłam, kiedy je kładł? jestem naprawdę zmartwo\iona i wkurzona tym wszystkim... Podłogi zabezpiecozne folią, ale już są dziury, pod folią tynk i piach, trzeba to zrywać i kłaść folię na nowo, a to nie takie prste, jak się wydaje... dlaczego oni wszyscy mają w nosie nasze podłogi, ściany, okna... wszystko w mniejszym lub większym stopniu zniszczone. I jak tu sie cieszyć domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 02.04.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 jak nie muszę, jak muszę. Mam w większości fiksy haha - ja u siebie już się nie mogę doczekać tego mycia - drabina i na zewnątrz domu - to jakaś masakra i to na własne życzenie, no ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts