Madeleine 04.04.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 aaaaa, faktycznie! Kurczę. A już byłam zdecydowana na parat dos :/ No nic, pociesza mnie to, że przecierasz szlaki To, co w sumie najgorsze jest w parat dos i lakierze, że on wygląda na mało szczotkowany. Zastanawiam się, co jest najtańszą opcją, bo w sumie tarkett cenowo wychodził prawie jak parat dos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja biorę parat dos, razem z położeniem, wyjdzie taniej. Te szwedzkie są za cienkie - 8,5 i 7 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.04.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 A jaką masz cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 107 netto chyba, o rabat tam nie pytaliśmy, w innym salonie mówili o 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 heja!!! jakoś mi się to z Tobą skojarzyło, to podrzucam pewnie przez stół! http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/imspycher.png?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1301807369548 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dzięki! A wiesz, że nie udało mi się jeszcze zobaczyć go w Ikei? W Poznaniu nie ma go na ekspozycji, chociaż niby w magazynie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Umówiłam się wstępnie z parkieciarzem na 10.maja. Cena niższa niż u parkieciarza z Poznania i zgodził się na olej, który wybrałam. Polecany w salonie dąbexu, więc może będzie ok... Oby...Zaraz potem schody, więc na koniec maja będzie można mieszkać. A - jeszcze balustrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 04.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 czyli lada chwila i bedziecie mieszkac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 3mam kciuki......po cichutku, coby nie zapeszyć!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Wszystko rozbija się (oprócz postępów na budowie) o przedszkole starszej córki, chcę żeby pochodziła do końca, chociaż nie wiem, czy jej też tak na tym zależy. Mnie jakoś żal rozstawać się z paniami, z dziećmi... Ale czuję też dreszczyk, kiedy myślę o tym lecie w domu. Tak blisko jeziora, lasu... bedziemy mogli chodzic sobie na śniadanie nad jezioro:) Ale wiem też, ile roboty jeszcze nas czeka na ogrodzie, a my do tej pory świetni byliśmy tylko w zasuszaniu roślin doniczkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.04.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 to tak jak ja gdybym miała ogród, to skupiłabym się raczej na roślinach "tubylczych" trawnik bardziej w stylu łąki, cięty tylko tam, gdzie to konieczne, plus ścieżki z bruku granitowego bądź plasterków drzewa. jakaś platfoma-taras, też drewniany.kiedyś w tv był fajny, angielski program "miejski ogrodnik", taki chyba miał tytuł. facet wymyślał na prawdę super rzeczy. ogrody, które wyglądały jakby zrobione od niechcenia, dzięki czemu nie były tak czaso- i pracochłonne. btw, roślinność występująca na danym terenie naturalnie nie wymaga specjalnego nawożenia, co przede wszystkim jest dużo bardziej ekologiczne i nie generuje tak wielkich kosztów utrzymanie zieleni. rozwalają mnie "miłośnicy " przyrody, którzy chwalą się pięknymi ogrodami zatruwając wszystko wokół z wodą gruntową na czele ...bez obrazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Oglądałam kiedyś "Miejskiego ogrodnika", dawno temu, ale nawet mnie to interesowało. Mamy wstępny projekt ogrodu, teraz myślę jak ograniczyć trawnik. ogród ma być w miarę nowoczesny, ale też zgrany z otoczeniem. Trudne... I boję się, że wszysko zasuszymy. Na szczęście nasza starsza córka odziedziczyła po babciach zamiłowanie do grzebania w ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.04.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 właśnie odkryłam, że na kanale domo emitują odcinki ogrodnika...niestety nie mam już domo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja też nie mam:) Ale moi rodzice tak i zdarzyło mi się obejrzeć fajny program o polskich mieszkaniach - jedno by Ci się spodobało - bardzo retro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mazo - poszukaj wątku o zmienianiu trawników w piękne ogrody - jest tam sporo wiedzy o roślinach, którymi można zastąpić tradycyjny trawnik. a wiele z nich naprawdę ciężko zasuszyć na początek polecam wydmuchrzycę piaskową - taka niebieska trawa wysoka do kolan, cholernie ekspansywna, lubi pełne słońce i suszę obawiam się tylko, że jak już ją sobie raz posadziłam, to się jej nie pozbędę, gdybym zmieniła zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.04.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 btw, roślinność występująca na danym terenie naturalnie nie wymaga specjalnego nawożenia, co przede wszystkim jest dużo bardziej ekologiczne i nie generuje tak wielkich kosztów utrzymanie zieleni. słowem powinnam mieć na działce rzepak... i w sumie mam Mazo, ja bym w sumie też poczekała do zakończenia roku - to takie uroczyste wydarzenie w życiu przedszkolaka, część dzieci zacznie się rozjeżdżać na wakacje i pójdzie to naturalniej. Swoją drogą: sprawdziliście wilgotność posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.04.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Tatarak - znam i lubię ten wątek, nawet się w nim wypowiadałam Zastanawialiśmy się, czy można całkowicie zrezygnować z trawnika, ale u nas to nie jest możliwe. Myśleliśmy o łące kwiatowej, ale to też odpada. Skupimy się chyba na poszerzeniu nasadzeń tam, gdzie to ma sens i na wysypywaniu większych powierzchni żwirkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.04.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Madeleine - w piątek chyba przyjedzie parkieciarz i wszystko wybada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 05.04.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mazo pochwal się projektem ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.04.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Muszę go najpierw odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts